5 tips voor je reading challenge van 2016

2016 is begonnen en daarmee ook onze doelen voor het nieuwe jaar. Net als velen van jullie stel ik ook ieder jaar een doel vast. Vandaag deel ik vijf tips met jullie zodat we met z’n allen onze reading challenge gaan halen 🙂

♥ Zet niet te hoog in
Ik heb zelf geleerd dat het fijner is om met kleinere, haalbare doelen te werken. Het geeft je namelijk voldoening als je een doel hebt behaald, en na het behalen van dat doel kun je je doel weer bijstellen. Ik las afgelopen jaar bijvoorbeeld 80 boeken en ik heb dit jaar mijn doel op 52 gezet. Dit doel zal ik hopelijk halen, dus na het behalen van dit doel kan ik mijn doel weer bijstellen. Zo heb je meerdere geluksmomentjes en dit vind ik fijner werken dan een heel jaar naar een doel toe werken dat je misschien niet eens haalt.

♥ Zet de boeken die je nog moet lezen in het zicht
In mijn boekenkast staan alle boeken netjes op kleur gesorteerd. Ik heb nog wat ruimte over in mijn boekenkast (waarvan ik vrees dat het niet meer lang gaat duren) en daar heb ik de boeken die ik nog moet lezen op elkaar gestapeld liggen. Vanuit mijn bed is deze kast goed te zien en ook als ik de kamer uit loop, kom ik langs deze kast. Zo word ik er elke keer aan herinnerd welke boeken ik nog moet lezen en dit geeft mij soms ook de motivatie om het boek dat ik nu lees sneller uit te lezen, zodat ik kan beginnen aan een ander boek.

5 tips voor je reading challenge van 2016

♥ Gebruik een handige app, zoals Goodreads
Goodreads is een van mijn favoriete apps. Het is een supergrote database met boeken waarbij je kan aanvinken welke boeken je al gelezen hebt, welke je aan het lezen bent en welke je nog wil lezen. Ik vind het fijn dat ik hier overzichtelijk kan bijhouden welke boeken ik nog allemaal moet lezen en je kan ook reviews en beoordelingen lezen van anderen. Via Goodreads kan je via de Reading Challenge ook heel gemakkelijk bijhouden hoeveel boeken je al hebt gelezen dit jaar en hoeveel boeken je nog moet lezen om je doel te behalen. Voor alle boekenliefhebbers is Goodreads echt een must!

♥ Sluit je aan bij een leesclub of Facebook groep
Ik ben zelf lid van een paar groepen op Facebook die over boeken gaan die ontzettend actief zijn. Dus ook als je op de bank ligt en even lekker lui aan het Facebooken bent, word je gemotiveerd om meer te gaan lezen. Het inspireert je ook om andere boeken te gaan lezen en samen over boeken te praten en discussiëren.

♥ Je hebt wél tijd om te lezen
Veel gehoord: ”Wow, jij leest veel! Daar heb ik geen tijd voor, hoor.” Dit is echt onzin. Terwijl jij naar een aantal afleveringen van Gossip Girl kijkt, je vriendinnen tagt op Facebook, kattenfilmpjes kijkt of een powernapje doet, zit ik met een boek op de bank. Ja, ik heb het ook druk, maar het ligt er maar net aan waar je prioriteiten liggen. In plaats van drie afleveringen achter elkaar kijken, kun je er ook twee kijken en een paar hoofdstukken lezen voor het slapengaan. Dat is nog beter voor je nachtrust ook!

Heb jij nog tips? Ik vind het heel leuk als je ze deelt! 🙂

5 tips voor je reading challenge van 2016

Volg je mij al op Bloglovin’, Instagram en Twitter?

1 Reactie

  1. Richard
    10 januari 2016 / 12:13

    Tip 1, 2 en 3 ga ik proberen, tip 4 is niks voor mij, en over tip 5 zal ik gaan nadenken (gamen en films/series kijken vind ik namelijk ook heel leuk :D)…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.