Hoe kijk ik terug op het winnen van de schrijfwedstrijd van Chicklit.nl? 19 Reacties


In 2014 won ik de schrijfwedstrijd van Chicklit.nl en mocht ik mijn eigen boek uitbrengen. Ik krijg vaak de vraag of ik alweer bezig ben met een nieuw boek en het leek me wel leuk om samen met jullie terug te kijken op deze bijzondere tijd!

Een manuscript van 50.000 woorden
In april 2013 deed ik mee met Camp NaNoWriMo en schreef ik het verhaal Control Alt Liefde. Schrijven, en dan vooral het schrijven van verhalen, was toen een van mijn grootste passies, al van kleins af aan. Dit was mijn uitlaatklep en ik liep altijd rond met nieuwe ideeën in mijn hoofd. In september dat jaar zag ik een oproep voor een schrijfwedstrijd op Chicklit.nl: je moest een verhaal van 50.000 inzenden in het genre chicklit. Mijn verhaal dat ik tijdens Camp NaNoWriMo had geschreven, voldeed precies aan deze eisen. Ik had nog nooit aan een schrijfwedstrijd meegedaan en besloot deze stap te nemen. Wat had ik te verliezen? Dit was voor mij de kans om te horen of mijn passie voor schrijven ook leuk was voor anderen.

De prijsuitreiking
Eind september hoorde ik dat ik was geselecteerd voor de shortlist van vijf schrijfsters. Wauw! Er volgde een pitch-dag waarbij we onszelf moesten presenteren tegenover de jury en een video op moesten nemen. In december vond de super spannende uitslag plaats in het leuke cafeetje Books & Bubbles in Amsterdam. Ik was ontzettend zenuwachtig en als ik er aan terugdenk, begint het weer te kriebelen. Uiteindelijk hoorde ik dat ik bij de top drie zat en even later werd bekend dat ik had gewonnen! Yay! Mijn boek zou worden uitgegeven en daarbij won ik een professioneel ontworpen cover, een plekje in de bibliotheek van Chicklit.nl, drie gratis exemplaren, een passende promotiecampagne en het boek zou op professionele wijze gecorrigeerd en geredigeerd worden.

winnen schrijfwedstrijd chicklit.nl

Spijt?
Klinkt als een geweldige prijs, toch? Vond ik dus ook. Uiteindelijk liep dit allemaal anders. De oprichtsters van Chicklit.nl stopten ermee en iemand anders zou de website overnemen. Dit gebeurde precies in de tijd dat ik mijn boek zou uitgeven. Achteraf gezien best wel zonde, want daardoor heb ik weinig begeleiding gehad en moest ik er zelf steeds achteraan. Betekent dit dat ik er spijt van heb? Nee, zeker niet. Ik heb er veel van geleerd en ben blij dat ik weet hoe het proces nu ongeveer in elkaar steekt, maar ik had liever gezien dat het op een andere manier was gegaan. Verder was het wel erg bijzonder om op 21-jarige leeftijd mijn eerste boek uit te mogen brengen!

Bestseller
Ik heb een leuk zakcentje verdiend aan de verkoop van mijn boek, maar een bestseller was het zeker niet. Ik verkocht het boek vooral in mijn omgeving: familie, vrienden, kennissen en daar weer de omgeving van. Ik stuurde mijn boek naar een aantal boekenblogs (o.a. Adorable Books en Oh My Book), maar ik had niet het marketingbereik van bijvoorbeeld een grote uitgever. Ik moest het vooral zelf doen.

winnen schrijfwedstrijd chicklit.nl

Control Alt Liefde in de Bruna

Wanneer verschijnt je tweede boek?
Dit is een vraag die ik regelmatig krijg. Na Control Alt Liefde schreef ik nog een verhaal, over een jongen die zijn vriendin verliest aan een ziekte, en er voor kiest om haar bucketlist af te maken. Daarna begon ik stage te lopen bij de Efteling en was ik assistente van de hoofdredactie van Chicklit.nl. Hier merkte ik dat het ook heel leuk vond om te schrijven voor het web. Er zit minder tijd in en je hebt gelijk resultaat: dat is bij het schrijven van een boek wel anders. Daarom besloot ik, na heel lang twijfelen, om in september 2015 mijn eigen reis- en boekenblog te beginnen. Schrijven is mijn hele leven al een uitlaatklep geweest, en het schrijven van verhalen is nu verschoven naar het schrijven voor mijn blog. Betekent dat dat ik nooit meer een boek ga schrijven? Geen idee. Misschien past het bloggen op dit moment in mijn leven wel beter bij me, maar ik sluit zeker niet uit dat ik ooit nog een boek ga schrijven.

Control Alt Liefde is trouwens nog steeds te koop! 🙂

winnen schrijfwedstrijd chicklit.nl

Volg je mij al op Bloglovin’, Instagram en Twitter?


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

19 gedachten over “Hoe kijk ik terug op het winnen van de schrijfwedstrijd van Chicklit.nl?