Boekrecensie: Jessica Brody – Elke dag maandag

Ellison heeft de vreselijkste maandag ooit. Ze krijgt een boete omdat ze door rood rijdt, ze staat op de schoolfoto als een verzopen kat, haar verkiezingsspeech gaat helemaal mis, ze verpest haar softbaltry-outs én haar vriendje maakt het ’s avonds uit, terwijl ze een romantische kermisdate had gepland. Na deze verschrikkelijke dag ligt ze huilend in bed en smeekt om een nieuwe kans. Dit keer belooft ze om het goed te doen. Ze kan het eerst niet geloven als ze de volgende dag wakker wordt, maar het blijkt toch echt maandag te zijn. Alweer. Ellie weet dit keer precies wat haar te doen staat: ze moet ervoor zorgen dat Tristan het niet uitmaakt. Maar de maandag lijkt telkens op dezelfde manier te eindigen, hoe erg Ellie ook haar best doet. Door de maandagen heen krijgt ze langzaamaan oog voor de belangrijke dingen in haar leven.

Elke dag maandag is een ontzettend leuk en vermakelijk boek. Het is echt zo’n boek waar je vrolijk van wordt. Ik was eerst bang dat het verhaal misschien langdradig zou worden, omdat dezelfde dag telkens wordt herhaald. Gelukkig is dit helemaal niet het geval, Jessica Brody heeft het zo weten te vertellen dat het leuk blijft om te lezen. Wel is het verhaal redelijk voorspelbaar, je hebt al gauw door met wie Ellie zal eindigen. Het is tof om te lezen hoe Ellie verandert door de maandagen heen, haar personage is goed uitgewerkt en erg realistisch. Brody heeft de nodige humor in dit boek verwerkt, niet zozeer dat ik hardop moest lachen maar wel zodat ik met een glimlach dit boek zat te lezen. Ook petje af voor de vertaling van Lisette Jonkman trouwens én de mooie omslag van het boek. Wat ik ook een leuke toevoeging vind, is dat ieder hoofdstuk een zin uit een liedje is. Muziek komt veel aan bod in dit boek en dat zorgt voor een vrolijke touch.

Op het eerste gezicht lijkt het een schattig en grappig boek, maar er is wel degelijk een achterliggende boodschap. Jessica Brody heeft heel mooi beschreven hoe Ellie denkt dat ze het juiste doet, maar daarna pas doorkrijgt wat de belangrijke dingen in het leven zijn. Ze is in het begin zo gefocust op haar vriendje Tristan, maar hoe vaker ze de maandag over mag doen, hoe meer oog ze krijgt voor haar omgeving. Ze gaat zich meer richten op haar ouders die ruzie hebben, haar zusje die niet lekker in haar vel zit en haar beste vriend Owen, die altijd voor haar klaarstaat, zelfs als ze hem iedere keer weer laat zitten. Je gaat ook nadenken over je eigen situatie: zijn er dagen die je over zou willen doen en welke andere keuzes zou je dan gemaakt hebben?

Elke dag maandag is een fijn boek met de ideale mix van humor, vriendschap en liefde, met een mooie boodschap over jezelf zijn. Tijdens en na het lezen van dit boek heb je gegarandeerd een lach op je gezicht. Ideaal om te lezen na een niet zo fijne maandag! (En iedere andere dag van de week 😉 )

Beoordeling: ★★★★☆

Boekrecensie: Jessica Brody - Elke dag maandag

Volg je mij al op Bloglovin’, Instagram en Twitter?

6 Reacties

 1. 27 augustus 2016 / 10:02

  Ik hoor hier ontzettend veel over. Je hebt me echt nieuwsgierig gemaakt! Nog eentje voor op mijn TBR…

 2. 27 augustus 2016 / 21:10

  Oh dit klinkt echt als een fantastisch leuk boek. Lekker vrolijk! Ik vind de omslag ook echt prachtig trouwens!

 3. Richard
  28 augustus 2016 / 12:56

  Leuke recensie! Groundhog day.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.