Hoera, Reading Traveller bestaat 1 jaar! ♥

HOERA! Haal de slingers maar uit de kast, ballonnen mogen opgeblazen worden, pop de champagne: het is groot feest! Vandaag bestaat mijn website Reading Traveller precies één jaar. Vier je dit feestje met me mee?

Bloggen? Dat is niks voor mij, dacht ik. Wat had ik eigenlijk te vertellen en wie zou het überhaupt willen lezen? Totdat ik stage ging lopen bij de Efteling en terecht kwam op de afdeling Online Marketing. Hier kwam ik erachter dat ik het website-gebeuren een stuk interessanter vond dan social media. Na deze stage ging ik aan de slag als assistente van de hoofdredactie van de boekenwebsite Chicklit.nl, dat deed ik naast mijn studie. Het begon steeds meer te kriebelen om mijn eigen plekje op het internet te creëren. Ik heb er heel lang over nagedacht, vooral omdat ik bang was dat ik de discipline niet zou hebben om regelmatig een artikel te plaatsen. Nu, 1 jaar later, kan ik me bijna niet voorstellen hoe het was zonder blog. Vanaf het begin heb ik 3 artikelen per week geplaatst en dat gaat nog steeds goed! En dat betekent dat ik dus nu al meer dan 158 artikelen online heb staan: bizar! Natuurlijk zijn er weleens dagen dat ik geen energie of inspiratie heb om te bloggen, maar ik doe het nog steeds met heel veel plezier.

Hoera, Reading Traveller bestaat 1 jaar! ♥

Terugblik

♥ In het begin vond ik het heel eng om naar evenementen te gaan (en nog steeds wel, hoor!). Mijn allereerste evenement was de najaarspresentatie van uitgeverij Blossom Books. Dit vond plaats op de dag voordat ik mijn scriptie moest verdedigen, dus ik heb wel eventjes getwijfeld om te gaan. Ik ben blij dat ik geweest ben, we kregen hier een exclusieve kijk in de najaarsaanbieding en ik ontmoette voor het eerst andere bloggers. Daarna ging ik naar de boeklancering van Expeditie Verraad van Liza Sips. Heel bijzonder om hier bij te zijn, de pers was volop aanwezig en ook Shownieuws was aan het filmen. Tijdens het vragenrondje zat ik naast Liza Sips: dan zit je ineens naast een bekende Nederlander, heel cool! Ook werd ik uitgenodigd om bij de boeklancering van Eenzaam en Extreem Ver Weg te zijn bij de Oude Sterrewacht in Leiden: een super leuke en passende locatie om een boeklancering te houden over een boek dat zich afspeelt in de ruimte. Via mijn blog ben ik dus op plekken geweest waar ik anders nooit zou komen en ontmoet ik veel leuke, nieuwe mensen!

♥ Het contact met lezers, bloggers en vloggers en uitgeverijen vind ik geweldig. De boekenblog community is ontzettend groot en ik heb al veel mensen online en ook een aantal mensen offline ontmoet. Het is zó tof om met mensen over boeken te kunnen praten , dat heb ik in mijn omgeving niet echt. Daarnaast vind ik het ook super leuk om reacties te lezen op mijn blog of bijvoorbeeld op Instagram. Bij verschillende evenementen heb ik ook mensen achter de uitgeverij gesproken en ook dat vind ik erg leuk en leerzaam. Hopelijk ga ik nog veel leuke mensen ontmoeten!

♥ Het afgelopen jaar is Instagram uitgegroeid tot mijn favoriete social media kanaal. Ik vind het super leuk om foto’s te maken en om dit in te zetten voor mijn website. Het duurt vaak even voordat ik tevreden ben, maar als het eenmaal is gelukt, ben ik super trots. Ik wil hier nog veel in groeien en ik ben enthousiast om hier mee door te gaan! Een tijdje geleden tikte ik de 1.000 volgers aan, heel erg tof. Het is echt een leuke toevoeging waar ik veel tijd in stop maar ook veel energie van krijg. Love it!

Hoera, Reading Traveller bestaat 1 jaar! ♥

Toekomst

♥ Hoe zie ik de toekomst van Reading Traveller? Mijn ideale droom zou zijn om de wereld rond te reizen en ondertussen de mooiste boeken te lezen. Dan zou ik jullie de beste reistips kunnen geven én de beste boekentips en mooie foto’s kunnen maken van de boeken die ik op een bepaalde bestemming aan het lezen ben. Maar helaas ben ik nog aan het studeren en zie ik deze droom niet zo snel in vervulling gaan. Ik heb er over nagedacht wat ik verder wil met mijn website en ik heb vaak getwijfeld om 4 keer per week een artikel te plaatsen in plaats van 3. In sommige periodes heb ik bijvoorbeeld veel artikelen die ik snel online wil hebben, maar in andere periodes weer niet. Aangezien ik nu bezig ben met een drukke premaster opleiding, hou ik het op 3 keer per week! Daarnaast wil ik proberen om de onderwerpen reizen en lezen goed in balans te houden. Ik ben een reis- en boekenblogger, maar ik merk vaak dat ik meer over boeken schrijf, omdat ik ook meer boeken lees dan reizen maak. Wel probeer ik deze onderwerpen af en toe ook te combineren, zoals mijn artikel Wat is de fijnste manier om te lezen op reis? of recensies over boeken die over reizen gaan, zoals Achter de schermen bij Oplichters in het buitenland.

Thank YOU!

Ik ben zo dankbaar dat ik voor mijn blog de kans krijg om aanwezig te zijn bij evenementen en leuke mensen (auteurs en medebloggers, maar bijvoorbeeld ook de mensen binnen uitgeverijen) mag ontmoeten! Echt super leuk, en dat wordt mede mogelijk gemaakt door jullie, mijn lezers! Duizendmaal dank ♥ Om jullie te bedanken komen er deze maand meerdere winacties online, dus hou de website in de gaten! 😀

Ik ben heel benieuwd wat het tweede blogjaar gaat brengen. Ik ga in ieder geval met héél veel liefde verder met bloggen ♥

Hoera, Reading Traveller bestaat 1 jaar! ♥

Volg je mij al op Bloglovin’, Instagram en Twitter?

9 Reacties

 1. 1 september 2016 / 14:04

  Wat ontzettend leuk dat het bloggen je zoveel kansen heeft gegeven (en nog steeds geeft) en dat je er nu al zoveel mooie herinneringen eraan hebt. Je verdient het! Van harte gefeliciteerd met je 1 jaar! Xx

 2. Richard van Pelt
  1 september 2016 / 14:48

  Een heel jaar vol met leuke artikelen! Wat een prestatie. Ik vind het echt knap je dat nog steeds met dezelfde passie (of misschien wel meer) met je blog bezig bent. Je hebt het plaatsen van drie artikelen per week goed vol kunnen houden zonder ook maar één keer te verzaken en je hebt daarnaast de kwaliteit nooit uit het oog verloren, iets wat me ontzettend moeilijk lijkt …(‘what up, non finishers’ – Barney Stinson). Dit is het bewijs dat je het bloggen serieus neemt en die 1.000 volgers op Instagram verdient! En meer! Ik ben in ieder geval je fan en ook komend jaar blijf ik je trouw volgen. Gefeliciteerd met het 1-jarige bestaan van Reading Traveller! Xx

 3. 1 september 2016 / 15:45

  Gefeliciteerd met het 1-jarig bestaan van je blog. Een pluim voor je schrijftalent en dat dan drie keer per week. Ik blog maar een keer per week maar heb dan ook nog lang niet veel volgers. De tijd ontbreekt helaas en ben niet zo snel tevreden over mijn artikelen. In december ben ik ook een jaar bezig. Ik wens je nog veel succes, boeken en mooie reizen, ga zo door!

 4. Anny
  1 september 2016 / 16:12

  Goed bezig hoor! Je deed ’t toch maar!

 5. 2 september 2016 / 09:15

  Gefeliciteerd met het éénjarig bestaan van je blog! Op naar het tweede jaar vol toffe blogposts en recensies 😀

 6. 3 september 2016 / 00:08

  Gaaf!! Ik volg je blg met veel plezier! Van harte gefeliciteerd :).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.