Boekrecensie: Holly Smale – Voor altijd (Geek Girl, #6)

Harriët gaat op vakantie naar Australië. Nou ja, niet echt vakantie, ze gaat modellenwerk doen. De wereld veroveren! Samen met haar oma Bunty en haar beste vriendin Nat stapt ze in het vliegtuig. Harriët is vastbesloten om het te gaan maken als model, en tegelijkertijd wil ze Nat op de kaart zetten als succesvolle modeontwerpster. Verder heeft Harriët veel aan haar hoofd. Ze is superblij met haar nieuwe vriendje en ze heeft uiteraard schema’s opgesteld voor wanneer ze elkaar kunnen bellen, maar ze zit ook met haar ex-vriendje Nick in haar hoofd, die in Australië woont. De reis loopt heel anders dan verwacht, maar dat zijn we toch gewend van Harriët Manners?

Geek Girl is een van mijn favoriete series. Harriët is heerlijk geeky en ze werkt zich continu in de problemen, maar ze weet het altijd weer op te lossen. Ja, de boeken zijn enigszins voorspelbaar, maar het blijft leuk om te lezen. Harriët verbaast me elke keer weer met allerlei weetjes en met de persoonlijke groei die ze doormaakt. Ook besteedt Holly Smale genoeg aandacht aan de bijpersonages, zo ben ik gek op bijvoorbeeld haar vader, Wilbur, Annabel en Rin.

Toch moet ik zeggen dat het laatste deel niet veel indruk op me heeft gemaakt. Ik vind de Geek Girl serie heel leuk en ik begin altijd enthousiast aan een nieuw boek, maar Voor altijd deed me niet zoveel. Je kon aan bijna alles merken dat Holly Smale het verhaal aan het afronden was en alle eindjes mooi aan elkaar wilde knopen. Dat is opzich fijn, maar daardoor vond ik Voor altijd in zijn geheel niet echt sterk en stelde het me zelfs een beetje teleur. Toch heb ik zeker weer genoten van Harriët en haar rare fratsen en ik vind de serie nog steeds een aanrader, maar het laatste deel had van mij wel wat spectaculairder gemogen.

Beoordeling: ★★★☆☆

Boekrecensie: Holly Smale - Voor altijd (Geek Girl #6)

* Dit boek heb ik ontvangen als recensie-exemplaar

Volg je mij al op FacebookBloglovin’Instagram en Twitter?

1 Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.