Boekrecensie: Kasie West – Library kiss

Autumn raakt per ongeluk ingesloten in een bibliotheek. Hoe gaat ze dit in hemelsnaam overleven? Ze is niet alleen, er is ook een jongen van school in het gebouw. Autumn heeft Dax altijd al een rare jongen gevonden. Hij is teruggetrokken en zegt niet veel, ook niet tegen Autumn. Toch zullen ze er samen het beste van moeten maken, terwijl ze wachten tot ze gered worden uit de bibliotheek.

Ik begon het boek met weinig verwachtingen. Door de cover lijkt het namelijk net alsof dit een heel romantisch en cliché liefdesverhaal is, over twee personen die verliefd op elkaar worden wanneer ze opgesloten zitten in de bibliotheek. En als je begint met lezen, denk je ook even dat het zo zal gaan. Ik werd al gelijk gegrepen door de schrijfstijl van Kasie West. Ze zorgde er met haar fijne zinnen voor dat ik door de regels heen vloog en bladzijde na bladzijde omsloeg.

Slechts een deel van het verhaal speelt zich af in de bibliotheek. Het verhaal van Autumn, maar ook van Dax, gaat verder als ze de bibliotheek uit zijn en hun vertrouwde leventje weer oppakken. Daarnaast laat Kasie West zien hoe het is om met een paniekstoornis te leven. Ik vind het goed dat ze dit heeft opgenomen in het verhaal, maar daar had ze nog wel meer uit kunnen halen. Het is mooi hoe ze de personages beschrijft en hoe ze laat zien dat je je meningen en toekomstplannen bij kunt stellen. Dat het oké is om te doen wat je hart zegt en om voor jezelf te kiezen.

Library kiss heeft me positief verrast. Het gaat veel dieper dan twee jongeren die opgesloten zitten in een bibliotheek en verliefd worden. Het is niet bijzonder goed, maar het is wel echt een fijn boek voor tussendoor. De fijne schrijfstijl van Kasie West heeft ervoor gezorgd dat ik meer boeken wil lezen die zij heeft geschreven.

Beoordeling:  ★★★★☆

* Dit boek heb ik ontvangen als recensie-exemplaar

Volg je mij al op FacebookBloglovin’Instagram en Twitter?

2 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.