Uit eten in Marrakech: mijn tips voor restaurants

Er is geen twijfel over mogelijk: Marrakech is een magische stad. Op maar een paar uur vliegen bevind je je in een heel andere wereld, heel bijzonder! Mijn artikel met tips komt nog online, maar ik wilde mijn tips over uit eten gaan in Marrakech alvast met jullie delen!

Nomad

Adres: 1 Derb Aarjane

De eerste avond gingen we eten op het dakterras bij Nomad. Het is heerlijk om even te ontsnappen uit de drukte van Djemaa el Fna. Op het terras waren er ook sprinklers die voor verkoeling zorgden in de warmte. Ik ging voor de vegetarische couscous en mijn vriend ging voor een gerecht met lamsvlees. Daarna aten we nog een toetje, ik ging voor een panna cotta die helaas helemaal niet lekker was en Richard ging voor de chocoladetaart (een betere keuze). We hebben hier niet fantastisch gegeten, maar het is wel een leuk tentje en het ”uitzicht” heeft zo zijn charmes!

Café du Livre

Adres: 44, Rue Tarik Ben Ziad, Gueliz

Tijdens één van onze wandelroutes liepen we binnen bij Café du Livre. Het was de bedoeling om hier even te lunchen, maar we waren hier de enige mensen en veel dingen van de kaart hadden ze niet. Daarom besloten we om alleen wat te drinken en daarna onze weg te vervolgen. Het leuke aan dit café is de vele boekenkasten!

Café des Epices

Adres:75 Derb Rahba Lakdima

Vanaf Nomad kijk je op Café des Epices. Hier gingen we even lunchen tijdens één van onze wandelroutes. Ik ging zelf voor sandwiches met allerlei soorten beleg en mijn vriend koos voor een hamburger. Vanaf Café des Epices heb je een gezelliger uitzicht dan vanaf Nomad, want je kijkt hier op de kraampjes op het plein. Het eten is prima!

Le Jardin

Adres: 32 Souk Jeld Sidi Abdelaziz

Le Jardin verdient zeker een compliment voor de uitstralingr! Je zit in een heel sfeervolle tuin tussen de bladeren en planten, tussen de kaarsen en onder de parasols. Je komt hier echt even tot rust. We aten hier tajine en couscous en genoten van de relaxte sfeer!

Nid’Cigogne

Adres: Place des Tombeaux Saadiens 60

We lunchten bij Nid’Cicogne, tegenover de Saaditombes die we bezochten tijdens onze wandelroute. Je hebt hier een heel mooi uitzicht over de Koutoubia-moskee. Mijn vriend at hier een hamburger en ik ging voor een omelet en ik heb hier best wel lekker geluncht! Mocht je in de buurt zijn, dan is Nid’Cicogne wel een aanrader.

Café de France

Adres: Rue des banques jamaa el-fnna

Hier moet je absoluut niet naartoe gaan voor het eten, want het is niet vers en ook niet lekker. Ter afwisseling van de tajines en couscous koos ik voor mijn lievelingspizza (quattro formaggi) en mijn vriend at hier een mixed grill. We hadden ons er al op voorbereid dat we hier niet fantastisch zouden eten, maar we hadden wél een geweldig uitzicht. Net voor zonsondergang schoven we aan en we genoten van het uitzicht over het bekende Djemaa El Fna plein. Op dit plein is het áltijd druk en vooral in de avond leeft het plein helemaal op met buikdanseressen, eettentjes, henna-tatoeëerders, slangenbezweerders, verkopers en meer. Je kunt uren naar het plein blijven kijken!

Aicha (Djemaa el Fna)

Adres: Djemaa el Fna

Als je in Marrakech bent, moet je een keer op het Djemaa el Fna plein hebben gegeten. Na alle restaurantjes van de vorige dagen besloten we dus bij een kraampje te gaan zitten. We schoven aan bij nummer 1, Aicha (op aanraden van de Time to momo reisgids). We begonnen met een stuk brood en verschillende sausjes en daarna kregen we onze gerechten (voor mij – verrassend genoeg – de vegetarische couscous en voor mijn vriend een tajine met vlees). Mijn couscous was prima, Richard was daarentegen superenthousiast over zijn gerecht en hij had in Marrakech nog nergens zulk mals vlees op. Ik heb verder geen idee hoe vers het eten hier is, maar we zijn niet ziek geworden, het eten was prima en het was een leuke ervaring!

Lunchen bij de Ouzoud watervallen

Tijdens onze citytrip naar Marrakech bezochten we ook de Ouzoud watervallen. Met onze groep inclusief gids liepen we naar de watervallen en we keken onze ogen uit tijdens de tour (hierover binnenkort meer!). We gingen ook ergens lunchen, ik heb geen idee meer hoe het heet, waar ik vegetarische tajine at en mijn vriend kip-kebab. Daarna aten we nog meloen. De lunch zelf was niet super verrassend, al was dit misschien wel de lekkerste tajine die ik opheb, maar het uitzicht was echt fantastisch! We hebben hier heerlijk gegeten en een aantal leuke Black Stories gedaan 😀

Café Kessabine

Adres: Souk Kessabine Jamaa Fna 77

Op onze laatste avond aten we bij Café Kessabine. Weer niet heel verrassend qua eten (vegetarische couscous en mijn vriend had een of ander vleesgerecht), maar wel weer een heel fijn uitzicht!

Als je in Marrakech bent, bekijk de stad dan ook zeker vanaf een aantal dakterrassen! Ik moet zeggen dat ik had verwacht dat het eten wat lekkerder zou zijn, maar het is ook niet tegengevallen. Vergeet niet om op het Djemaa el Fna plein te eten! Ben jij weleens in Marrakech geweest? 🙂

Volg je mij al op FacebookBloglovin’Instagram en Twitter?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.