Tijd voor thee: even bijkletsen over 2018

Als je mij al wat langer volgt, dan heb je vast al wel gemerkt dat ik het fijn vind om vooruit of terug te blikken op een jaar of een bepaalde periode 😉 We zijn inmiddels al over de helft van 2018 en het leek me leuk om samen met jullie terug te kijken op de afgelopen maanden en om vooruit te kijken naar de rest van het jaar. Kijk je gezellig mee?

Studie, werk en samenwonen

Wow! Er is echt veel gebeurd in de eerste helft van 2018. In januari kreeg ik het verlossende woord: afgestudeerd aan de universiteit! Ik ben heel blij dat ik na mijn HBO-opleiding een masterstudie heb gevolgd. Nu heb ik mooi de titel Master of Science op zak! Tijdens het schrijven van mijn thesis zag ik een onwijs leuke vacature voorbij komen. Ik wilde eigenlijk pas gaan solliciteren als ik klaar was met mijn thesis, maar ik vond de functie te leuk om er niets mee te doen. Zo ging ik op gesprek en voor ik het wist tekende ik mijn contract voor mijn eerste fulltime baan! Inmiddels ben ik alweer bijna een half jaar aan het werk als Online Content Marketeer en ik vind het nog steeds superleuk. Ik heb echt geluk dat mijn eerste baan zo goed bevalt. Aan het begin van dit jaar ben ik gaan samenwonen (oftewel: bij mijn vriend ingetrokken). We zijn al meer dan zes jaar bij elkaar en ik was al heel vaak bij hem in zijn appartement, maar omdat ik nog studeerde kon ik niet veel bijdragen aan de woonkosten. Nu wonen we officieel samen maar er is dus eigenlijk niet veel veranderd, haha. Het is wel heel fijn om samen ons plekje te hebben en we hebben laatst bijvoorbeeld het balkon opgeknapt. Er is dus veel veranderd in de eerste helft van 2018, maar ik ben heel blij met alle veranderingen!

Reizen en geluk

Ook op het gebied van reizen was het tot nu toe een fantastisch reisjaar. Voordat ik aan de slag ging bij mijn eerste baan, ging ik met mijn vriend een weekje naar Dubai. Wat een geweldige bestemming, hier hebben we echt van genoten! In maart gingen we voor het eerst met mijn kant van de familie op familieweekend en dat was verrassend leuk! Ook maakten mijn vriend en ik een citytrip naar Berlijn, een stad die ik al heel lang wilde bezoeken maar waar ik niet verliefd op ben geworden. Afgelopen maand gingen we een weekje naar Marrakech, waar we terechtkwamen in een heel andere wereld en waar we werden ondergedompeld in Arabische sferen. Wat een prachtige reizen, maar het wordt nog beter! Deze maand ga ik met mijn beste vriendin naar Rome, een trip waar we het al jaren over hebben, en in september ga ik voor het eerst een safari maken met mijn vriend in Kenia! Ik kan niet wachten om deze mooie reizen te gaan maken. Tot slot hebben we in oktober ons jaarlijkse vriendinnenweekend met onze vriendinnengroep en we gaan dit jaar waarschijnlijk een citytrip maken. Ik zit dit jaar niet in de organisatie dus de bestemming blijft voor mij een verrassing, erg spannend! Over vriendinnen gesproken, de eerste vriendin uit onze vriendinnengroep is bevallen van haar zoontje en daardoor hebben we onszelf natuurlijk bestempeld als lievelingstantes! Heel bijzonder om deze nieuwe fase mee te maken, al houd ik het zelf even bij mijn rol als tante. Tante zijn is namelijk één van mijn favoriete rollen, ik ben gek op mijn nichtje Roos. En nog meer geweldig nieuws: dit jaar word ik opnieuw tante van het kindje van mijn zus en haar vriend! Ik kan niet wachten!

Wat een geweldige momenten en ik kan alleen maar hopen dat de rest van 2018 net zo mooi wordt. Ondanks dat ik nu fulltime werk en minder vrije tijd heb, ervaar ik wel veel meer rust. Ik vond studeren heerlijk, maar ik ben nu echt vrij in mijn vrije tijd en daardoor kan ik meer leuke dingen doen met vriendinnen of familie. Daar moet ik nog wel de balans in vinden hoor, want ik plan soms heel mijn weken vol. Daarnaast probeer ik ook beter voor mezelf te zorgen sinds ik fulltime werk door gezonder te eten en vaker te sporten. Dat gaat de ene week beter dan de andere week, maar daar heb ik vrede mee, haha. Ook eet ik nog steeds vegetarisch en dat bevalt me nog hartstikke goed, ik kan me op dit moment zelfs niet voorstellen dat ik ooit weer vis of vlees ga eten. De eerste helft van 2018 was heerlijk en verder kan ik alleen maar hopen dat iedereen gezond en gelukkig blijft en dat iedereen een fantastisch jaar mag beleven!

Hoe was jouw eerste helft van 2018? En heb je nog mooie plannen voor de rest van het jaar?

Volg je mij al op FacebookBloglovin’Instagram en Twitter?

2 Reacties

  1. Aes
    9 augustus 2018 / 18:53

    Topper, trots hoe jij jouw doelen aan het behalen bent. It’s a good year for you <3 kan niet wachten tot volgende week, Bestie! CIAO BELLAAAA! X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.