Mijn plannen voor de volgende citytrip!

Yes, weer een citytrip in het vooruitzicht! Deze week gaan mijn vriend en ik de stad van de liefde bezoeken: Parijs! In deze blog vertel ik je over mijn plannen voor onze citytrip, kijk je gezellig mee? 😀

Citytrip Parijs!

Het is zo’n zes jaar geleden dat ik voor het laatst in Parijs was. Parijs is geen stad die per se mijn hart heeft gestolen, zoals Praag of Rome dat wel heeft gedaan. Toch gaan mijn vriend en ik dit weekend naar Parijs (op aandringen van mij, guilty) en ik heb er ontzettend veel zin in!

We gaan op pad met de auto, zo’n vierenhalf uur rijden vanaf onze woonplaats. We hebben nog niet veel concrete plannen, maar ik vind het wel leuk om weer langs een aantal bekende bezienswaardigheden te gaan. Denk aan de Eiffeltoren, Sacré-Coeur, Notre-Dame en de Arc de Triomphe. Mijn vriend wil graag de Mona Lisa bekijken, dus een bezoek aan het Louvre zal ook niet ontbreken. Ik vind het zelf altijd tof om vanaf een hoog uitzichtpunt te genieten van het uitzicht van de stad, dus ik gok dat we de Tour Montparnasse en Sacré-Coeur gaan beklimmen en als we er zin in hebben misschien ook wel de Arc de Triomphe en Notre-Dame. Ook wil ik een bezoek brengen aan Place des vosges en eindelijk de macarons van Ladurée proeven!

Verder staat er een dagje Disneyland Parijs op de planning! Heel erg veel zin in, lekker rondlopen door het park, attracties bezoeken en snuffelen in de winkeltjes. Als het in het programma past en als het goed weer is, wil ik ook een bezoekje brengen aan het Kasteel van Versailles. Uiteraard gaat mijn time to momo boekje weer mee, zodat ik tijdens de citytrip de leukste tips en adresjes op kan zoeken. Ik vind deze stadsgidsen heel fijn! Na onze citytrip zal ik natuurlijk weer wat artikelen online zetten waarin ik je vertel en laat zien waar we daadwerkelijk geweest zijn.

Wat zijn jouw beste tips voor Parijs? 😀

Liefs, Anouk

Volg je mij al op FacebookBloglovin’Instagram en Twitter?

6 Reacties

 1. 13 maart 2019 / 09:48

  Mijn beste tip? Eten in Quartier Latin, goedkoper, veel afwisseling en minder toeristische menu’s, overwegend ook gewoon beter eten dus. 🙂 Het is wel al even geleden dat ik nog in Parijs was. Dus ik hoop dat mijn tip overeind blijft ;).

 2. 13 maart 2019 / 10:16

  Mijn vriend en ik zijn afgelopen september een weekendje naar Parijs geweest 🙂 Ik was er tien jaar geleden een dagje geweest (en een dagje naar Disneyland) en kon mij er vrij weinig van herinneren, dus wilde ik graag die stad zien. Alle hoogtepunten heb ik wel gezien (sommige alleen van de buitenkant, omdat het superdruk was). Een tip is dat je tot en met 25 jaar gratis naar vele musea kunt (ook naar het Louvre). En verder gewoon samen genieten van de citytrip!

  Liefs,
  Marloes

  • 13 maart 2019 / 16:57

   Ah wat ontzettend leuk! Ik vroeg me inderdaad al af of ik gratis het Louvre kon bezoeken toen ik naar de tickets keek, dus dat is wel heel handig nu ik nog 25 ben! 🙂

 3. Marleen
  13 maart 2019 / 12:12

  Wat een heerlijk vooruitzicht, Parijs is zo leuk! Vergeet de prachtige boekwinkel ‘Shakespeare & Company’ niet en de wijk Le Marais is ook tof, een stuk minder druk en erg mooi! Ik duim voor je dat het mooi weer is! <3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.