Mijn verwachtingen van de wereldreis

Woohoo, nog precies twee weken en dan stappen we in het vliegtuig naar Vancouver! Onze wereldreis komt steeds dichterbij en ik kan echt niet wachten. Ik hoef niet op reis om mezelf te ontdekken, maar ik heb wel bepaalde verwachtingen van de reis. Die deel ik graag met je in deze blog! 🙂

★ Minder plannen en meer loslaten: normaal gesproken ben ik een enorme planner. Als we op reis gaan weet ik precies wat ik wil doen en wat ik wil zien. Dit wil ik los gaan laten tijdens de wereldreis. Als ik op reis ben wil ik niets missen en ik ben altijd al bezig met de volgende stap: wat gaan we morgen doen, of nog erger zelfs, wat wordt onze volgende vakantie? We hebben een jaar de tijd om prachtige bestemmingen te ontdekken, en ook in een jaar gaan we sommige dingen niet kunnen zien. Ik wil tijdens de wereldreis meer gaan genieten van het nu en meer genieten van het moment, zonder me druk te maken over de planning. Dit wordt nog wel lastig voor mij, maar Richard is hier een stuk beter in dan ik, dus die kan me hier vast goed bij helpen 😛

★ Heimwee: ik heb nooit eerder echt last gehad van heimwee op reis, maar ik ben dan ook nog nooit een jaar op reis geweest. Ik weet zeker dat ik momenten van heimwee ga ervaren, vooral wanneer er thuis leuke of minder leuke dingen gebeuren waar ik liever bij had willen zijn. Hopelijk kan ik het gevoel van heimwee accepteren en het ook toelaten, ik denk dat het helemaal niet gek is als je een lange tijd weg bent van huis.

★ Vriendschappen: ik ben een enorme piekeraar en ik vraag me weleens af of sommige vriendschappen gaan veranderen als ik op reis ben. Misschien heb je ineens weinig contact met bepaalde mensen en met anderen weer heel veel. Hier zou ik me niet druk om moeten maken en mochten er vriendschappen veranderen, dan is dat maar zo en dan weet ik ook hoe het zit. Verder ga ik proberen om me hier niet te druk om te maken en vooral te genieten van de reis!

★ Meer rust: dit punt sluit wel aan bij bovenstaand puntje, dat ik een enorme piekeraar ben. Ik ben een paar dagen geleden begonnen met een introductiecursus mediteren voor beginners en daarin krijg je handige tips hoe je minder in je hoofd kunt zitten. Hopelijk kan ik dit tijdens de reis ook toepassen en me hier wellicht verder in verdiepen. Het zou heerlijk zijn als dit me meer rust zou kunnen geven!

★ Mijn droombaan: na mijn studie ben ik gelijk gaan werken om te sparen voor de wereldreis en om werkervaring op te doen. Ik heb toen niet gelijk gekozen voor mijn droombaan, omdat ik wist dat ik er niet heel lang zou gaan werken. Ik hoop dat ik er het komende jaar achter kom wat nou precies mijn droombaan is. Mijn passie ligt bij teksten schrijven, maar ik heb geen idee of dat bij een communicatiebureau, tijdschrift, in de vrijetijdsbranche of in een heel ander bedrijf wordt. Het komende jaar kom ik er misschien wel achter wat voor droombaan bij me past.

Wat heb jij geleerd van het reizen? 🙂 

Liefs, Anouk

Volg je mij al op FacebookBloglovin’Instagram en Twitter?

3 Reacties

 1. Anny
  14 augustus 2019 / 09:41

  Vooral gaan genieten lieve Anouk.
  Ook hier zullen we jullie gaan missen maar we gunnen jullie deze reis zo!
  Probeer niet teveel te piekeren, alles komt goed en soms zijn de dingen gewoon zoals ze zijn!
  We hopen door jouw verhalen een beetje mee te kunnen reizen.
  Love you ????

 2. 14 augustus 2019 / 11:07

  Geniet! Uiteindelijk zal alles op z’n plek vallen op momenten die je het minst zal verwachten. 🙂

 3. Judith
  19 augustus 2019 / 12:09

  Het gaat onvergetelijk worden! En wat goed dat je deze verwachtingen voor jezelf hebt. Ik ben ervan overtuigd dat je veel nieuwe dingen zult leren, en veel zult genieten.
  Ik hoop dat we vaak updates krijgen =D!
  Liefs, Judith

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.