15x tips voor je bezoek aan Jasper National Park, Canada

Wauw, we zijn alweer bijna twee weken in Canada! Als we precies een maand weg zijn zal ik een update schrijven over de eerste maand van onze wereldreis. Op dit moment zit ik in een hostel in Banff en we hebben net een aantal dagen in Jasper achter de rug. Ik vond Jasper ontzettend tof, daarom deel ik graag alvast mijn tips met jullie!

Athabasca Falls

Op onze reisdag van Clearwater naar Jasper bezochten we aan het einde van de middag de Athabasca Falls, omdat deze watervallen dicht bij onze camping lagen. Het is een mooie waterval waar je even rond kunt lopen om het water en de kloven van verschillende punten te bekijken en extra mooi met uitzicht op de bergen.

Maligne Lake

Maligne Lake staat bekend om zijn azuurblauwe meren. Toen wij er waren was het een beetje bewolkt, ik denk dat het meer nóg mooier is als je helder weer hebt waardoor het water echt mooi blauw is. Je hebt hier keuze uit twee trails: de Mary Schäffer Loop en de Moose Lake Loop. Ik koos voor de Mary Schäffer Loop omdat deze trail langs het meer loopt. Het is een wandeling van 3.2 kilometer langs Maligne Lake die goed te bewandelen is. Ik kan je zeker aanraden om hier een van de wandelingen te doen!

Maligne Canyon

Een indrukwekkend park waarbij je over zes verschillende bruggen de canyon kunt aanschouwen. Wij hebben hier een stuk van de Maligne Canyon Trail gelopen waarbij we de eerste vijf bruggen hebben bezocht.

Miette Hot Springs

Na een drukke dag kan ik je aanraden om naar de Miette Hot Springs te gaan. Geen must, maar na twee hikes op een dag vond ik het heel fijn om even bij te komen in de natuurlijke warmwaterbronnen tussen de Rocky Mountains. Je hebt hier vier verschillende baden, variërend van heel koud, koud, warm tot heel warm. Heerlijk om een paar uur te relaxen!

Valley of the Five Lakes

Ik denk dat een deel van de Valley of the Five Lakes Loop mijn favoriete hike tot nu toe was. We liepen langs superblauwe meren, gekleurde bomen van groen tot rood en met uitzicht op de bergen. Je loopt bij deze hike langs vijf meren die ieder stuk voor stuk adembenemend zijn. Wij hebben een deel van de trail gelopen, de hele trail is 4.6 kilometer en waarschijnlijk ook prachtig!

Old Fort Point Loop

Ook de Old Fort Point Loop is een toffe hike om te doen. Na een stukje wandelen spotten we eerst al een beer in de bosjes, boven op de berg chillen we even op de rode stoelen, en na nog een stukje lopen geniet je van het uitzicht over de meren en bergen van Jasper. De Old Fort Point Loop is een wandeling van 3.7 kilometer die ik je van harte aan kan raden!

Wildlife spotten

Het lijkt hier soms net een safari: als je een heleboel auto’s aan de kant van de weg ziet staan weet je dat er een dier in de buurt is. We hebben langs de weg een heleboel dieren gezien. Let er wel op dat je niet te lang stil staat bij een dier zodat hij niet agressief wordt. Naast wapiti’s en eekhoorns zagen we op onze camping van een afstandje een beer lopen. Maar het leukste was dat we tijdens de Old Fort Point Loop zelf een beer spotten 🙂

Pyramid Lake

Pyramid Lake is één van de prachtige meren die je gaat zien in Jasper. Je kunt hier een kano huren en zelf over het meer varen. Wij hebben hier even over getwijfeld en niet gedaan, omdat we dit in Banff willen doen. Het is best prijzig om voor een halfuurtje een kano te huren. Later op de avond zijn we nog een keer teruggegaan naar Pyramid Lake om hier te genieten van een superheldere sterrenhemel!

Planetarium

Jasper National Park is het tweede grootste dark sky preserve, wat betekent dat alles donker wordt gehouden voor zo min mogelijk lichtvervuiling. Denk bijvoorbeeld aan speciale lampen die het licht niet weerkaatsen. Wij zijn een avondje naar het Planetarium geweest om meer te leren over het sterrenstelsel. Redelijk prijzig voor wat je krijgt, maar het is wel leuk om meer te leren over het sterrenstelsel en om meer te horen over hoe de First Nations het sterrenstelsel zagen.

Sunwapta Falls

Ook bij de Sunwapta Falls vind je veel indrukwekkende watervallen met mooie uitzichten. Bij ons lag het op de route, een leuke tussenstop voor de afwisseling!

Athabasca Glacier

Hoe tof is het om een hike te doen bij een gletsjer? Wij wandelden de Toe of the Glacier trail, een hike van 1.4 kilometer die heel goed te doen is. Je hebt hier uitzicht op de de gletsjer en de besneeuwde bergtoppen.

Wilcox Pass

Wij wandelden een deel van de Wilcox Pass (2.4 kilometer) met weer een supermooi uitzicht over de bergen en gletsjers van Jasper. Deze hike kan ik je van harte aanraden!

Mount Edith Carvell

Na een aantal vermoeiende dagen met minimaal twee hikes per dag hadden we aan het einde van de dag geen puf meer om de hike te doen op Mount Edith, maar ik denk dat het zeker de moeite waard is! En ook als je de hike niet doet, is de weg naar het viewpoint al erg mooi.

Icefield Parkway

De Icefield Parkway is een van de bekendste routes ter wereld. De weg ligt tussen Jasper National Park en Banff National Park. Ik heb heel vaak met mijn telefoon voor het raam gehangen om foto’s te maken van het indrukwekkende uitzicht onderweg.

Kamperen

En tot slot: kamperen! Ik heb nog nooit écht gekampeerd en hoe bijzonder is het dat mijn eerste kampeerervaring in Canada is? We hebben zelf een tent gekocht in Nederland die niet veel gewicht heeft zodat we hem makkelijk mee kunnen nemen. Jasper heeft veel campings waar je je tentje op kunt zetten, het slimste is wel om aan het begin van de dag te zoeken naar een campingspot. Met je eigen gasstelletje maak je je eigen maaltijden en zo bespaar je op de kosten. Het kamperen valt me tot nu toe gelukkig mee, al hebben we soms wel last van houten heupen én ik vind het niet altijd prettig dat niet iedere camping een douche heeft. Maar het is zeker weten een avontuur!

Algemene tips

Onze wereldreis is begonnen, we hebben er nu 12 dagen op zitten! Wat ben ik blij dat we onze reis zijn gestart in Canada, ik vind het hier echt prachtig. Wij zijn uiteindelijk 4 nachten en 3 dagen in Jasper National Park geweest, maar je kunt hier makkelijk langer verblijven. Van tevoren hebben we een route uitgestippeld met plekken die we in Canada wilden zien, daarom zitten we toch enigszins vast aan een planning. We hebben zes (delen van) hikes gelopen maar er zijn er nog veel meer, ik denk dat we nog een keertje terug moeten! Verder kan ik je als tip nog geven dat je bear spray koopt voor het geval je oog in oog staat met een beer en in gevaar bent. Wij hadden het geluk dat iemand ons haar bear spray gaf op het vliegveld, zodat we hem zelf niet aan hoefden te schaffen. Verder reisden wij met een huurauto en ons tentje en dat is prima te doen. Als je Jasper bezoekt is het wel belangrijk dat je een Discovery Pass hebt en dat je die zichtbaar in je auto hangt. Mocht je verder nog vragen hebben, ik beantwoord ze graag!

Zou jij ook naar Canada willen reizen? 🙂

Liefs, Anouk

Volg je mij al op FacebookBloglovin’Instagram en Twitter?

7 Reacties

 1. 8 september 2019 / 20:13

  Canada lijkt me echt prachtig! Ik zou er op een dag ook graag heen willen. 🙂

 2. Anny
  9 september 2019 / 17:16

  Wat een prachtig land!!!!!
  Hopelijk zien jullie nog veel meer moois ?

  • 23 september 2019 / 01:36

   Canada was echt heel mooi! Maar we gaan nog veel meer moois zien inderdaad ?

 3. Vincent Strijd
  23 december 2019 / 15:59

  Hoi Anouk,

  Bedankt dat je dit met de wereld deelt, ik ben nu zelf een reis door het westen van Canada aan het plannen (juni 2020) en heb wat mooie ideetjes opgedaan door je reisverslag.
  Jullie route komt grotendeels overeen met wat ik zelf al van plan was, alleen skip ik de steden (Vancouver ben ik al twee keer eerder geweest)

  Alvast fijne feestdagen en happy travels
  mvg

  Vince

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.