Deze boeken las ik in juli 2020

Juli was weer een goede leesmaand! Ik las twee non-fictie boeken, twee young adult boeken en nog drie e-books. Ik vertel je in deze blog wat ik van de boeken vond!

Deze boeken las ik in juli

♥ Laura Brijde – Life Goals: ik volg Laura Brijde al ontzettend lang via Instagram dus ik trakteerde mezelf op haar boek Life Goals. Ik was meteen nieuwsgierig naar het boek, want het bespreekt de onderwerpen waar wij als millennials mee dealen. Ze heeft het boek opgedeeld in hoofdstukken over carrière, de liefde, reizen en geluk. Laura Brijde heeft een fijne schrijfstijl en ik vond het vooral verfrissend dat ze haar eigen onzekerheden en fouten met ons deelt met een goede dosis zelfspot. Het is een mooie mix tussen haar eigen ervaringen en levenslessen die ze graag met ons wil delen en er zit meer diepgang in het boek dan ik had verwacht. Ik heb er zeker van genoten! ★★★★☆

Jiami – Niet wat jij denkt: ik was al langer benieuwd naar dit boek van Jiami. Ik volg Jiami zelf niet en daarom heb ik het boek ook nooit gekocht. Gelukkig kon ik het boek nu lenen! Jiami is begonnen met bloggen als afleiding vanwege haar eetstoornis. In het boek vertelt ze heel openhartig over haar strijd tegen anorexia. Het is geschreven voor een jonge doelgroep, maar ondanks dat is haar verhaal heel bijzonder en het heeft me zeker geraakt. ★★★★☆

♥ Marijke Vos – Pijpenstelen en modderpoelen (De weddingplanner #3): ik heb Kobo Plus weer aangezet omdat er ontzettend veel leuke boeken op staan! De weddingplanner serie van Marijke Vos vind ik erg leuk om te lezen en de korte afleveringen zorgen ervoor dat je snel door een deel heen bent. In dit deel komen Tessa en Maartje weer voor een nieuwe uitdaging te staan: een week van tevoren de bruiloft regelen van bruid Debby. ★★★☆☆

♥ Marijke Vos – Slingers en stellages (De weddingplanner #4): in het vierde deel van de weddingplanner serie organiseren Tessa en Maartje een dubbele bruiloft voor twee zussen. Dit brengt weer de nodige problemen met zich mee. Ook dit deel las weer lekker weg! ★★★☆☆

♥ Jenny Lee – Anna K.: Anna K. is een young adult hertelling van Anna Karenina (door Tolstoj) met een vleugje Gossip Girl. Ik heb er ruim een maand over gedaan om dit boek uit te lezen… en dat is bij mij meestal geen goed teken, haha. Anna K. is een dik boek waarbij ieder personage uitgebreid wordt gevolgd en beschreven. Dit haalde voor mij heel erg de vaart uit het verhaal. Het verhaal kabbelt maar een beetje voort terwijl er weinig spanning en sensatie in zit. Daarom pakte ik het boek ook niet vaak op. Uiteindelijk vond ik het einde wel bijzonder en daardoor heb ik het toch nog drie sterren gegeven. ★★★☆☆

♥ Kelly Oram – Cinder & Ella: dit boek was zo schattig! Ook weer een hertelling, dit keer van het sprookje Assepoester. Het boek leest heerlijk weg en het verhaal is ook erg schattig. De liefde in het verhaal is niet heel geloofwaardig, maar de rest van de geheimen en drama is wel leuk om te lezen. Ik ben benieuwd hoe het volgende deel gaat zijn aangezien het een tweeluik is. Als je op zoek bent naar een lief en schattig boek dat geïnspireerd is op Assepoester, dan kan ik je Cinder & Ella zeker aanraden. ★★★★☆

♥ Marijke Vos – Bruidstaarten en slagroomspuiten (De weddingplanner #5): in het vijfde deel van De weddingplanner serie organiseren Tessa en Maartje weer een bruiloft waarbij ze een grote taart moeten vervoeren. Je ziet natuurlijk al van mijlenver aankomen dat dit mis gaat, maar ondanks dat blijft het een serie die lekker wegleest met ook dit keer weer een leuke aflevering. ★★★☆☆

In augustus heb ik Kobo Plus weer aanstaan dus ik verwacht dat ik in augustus alleen maar e-books ga lezen! Welke boeken heb jij gelezen in juli?

Liefs, Anouk

Volg je mij al op Bloglovin’ en Instagram?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.