Isle of Skye in Schotland: onze ervaringen en tips

Kilometerslange kustlijnen, ruige rotsformaties, magische mythes en waanzinnige wandelingen.. welkom op Isle of Skye! De mooiste plek in Schotland als je het mij vraagt. In deze blog deel ik mijn tips!

Isle of Skye in Schotland

Eilean Donan Castle

Het Eilean Donan Castle staat op een klein eilandje, waardoor het erg fotogeniek is. Het is niet voor niets een van de meest gefotografeerde kastelen ter wereld. Veel mensen bekijken het kasteel alleen van de buitenkant, maar het is leuk om even binnen te kijken. Het museum geeft een beeld van het leven in een kasteel in de middeleeuwen.

Isle of Skye in Schotland: onze ervaringen en tips

Isle of Skye in Schotland: onze ervaringen en tips

Manuela Wee Bakery

Op een paar minuten rijden van Eilean Donan Castle vind je Manuela Wee Bakery. Als je toch in de buurt bent, rijd dan even langs deze schattige elfenhuisjes! Wij stopten hier voor een koffie en snack en vervolgden daarna onze weg over het eiland.

Isle of Skye in Schotland: onze ervaringen en tips

Isle of Skye in Schotland: onze ervaringen en tips

Fairy Pools

De Fairy Pools (de zwembaden van feeën, volgens de legende) liggen in het zuiden van het eiland. Kleine en grote watervallen wisselen elkaar af langs een 2,7 kilometer lang pad. De liefhebbers kunnen hier een duik in het water maken om te zwemmen met feeën!

Isle of Skye in Schotland: onze ervaringen en tips

Isle of Skye in Schotland: onze ervaringen en tips

Fairy Glen

De omgeving van Fairy Glen is erg sprookjesachtig. Op deze plek vind je een grote cirkel van stenen die bijna door elfjes lijkt te zijn gecreëerd. Het verhaal erachter is minder mysterieus; ze zijn niet neergelegd door elfjes of kabouters, maar gidsen begonnen er ooit mee om toeristen te lokken. Niet nodig wat mij betreft, want de plek is van zichzelf al prachtig.

Isle of Skye in Schotland: onze ervaringen en tips

Isle of Skye in Schotland: onze ervaringen en tips

Shulista Croft Wigwams

Het kan best een uitdaging zijn om een accommodatie te vinden op Isle of Skye. Ons oorspronkelijke plan was om ter plekke te kijken accommodaties te boeken tijdens onze roadtrip. Maar we kregen gelukkig de tip om van tevoren in ieder geval het verblijf op Isle of Skye te boeken. Mijn oog viel al snel op Shulista Croft Wigwams. Een heerlijk, rustig plekje aan de bovenkant van Isle of Skye. Het is best ver van de highlights, dus ik zou hier alleen naartoe gaan als je er de tijd voor hebt. Wij vonden het echt een aanrader: de hosts zijn heel aardig, de omgeving is top en het huisje is erg gezellig.

Isle of Skye in Schotland: onze ervaringen en tips

Isle of Skye in Schotland: onze ervaringen en tips

Isle of Skye in Schotland: onze ervaringen en tips

Rubha Hunish

Vanaf Shulista Croft Wigwams loop je zo naar Rubha Hunish. Rubha Hunish zelf ligt helemaal bovenaan Skye, het uiterste topje, ver van de bewoonde wereld. Een erg mooie wandeling!

Isle of Skye in Schotland: onze ervaringen en tips

Old Man of Storr

De Old Man of Storr ligt op 10 minuten rijden met de auto van de kleine hoofdstad Portree. Eén van mijn favoriete wandelingen op Isle of Skye. Ook hier zijn er weer van die heerlijke, Schotse legende. Bijvoorbeeld dat Skye jarenlang werd bewoond door reuzen. Het gesteente dat je ziet is de duim van een reus die hier ligt begraven. Of een andere legende: een man en vrouw maakten hier dagelijks een wandeling. Toen ze steeds ouder werden, was de wandeling niet meer te doen. De fairies veranderden de man en de vrouw in twee grote stenen; voor altijd samen, genietend van het uitzicht over Skye. Welke legende het ook is: ik vond dit echt een hele mooie wandeling

Isle of Skye in Schotland: onze ervaringen en tips

Isle of Skye in Schotland: onze ervaringen en tips

Portree

Portree is de grootste plaats van Skye. Leuk om hier even naar de gekleurde huisjes te kijken, maar verder vonden wij het hier niet erg bijzonder. Wel leuk om even te lunchen als tussenstop. Cafe Arriba is een aanrader voor de lunch.

Isle of Skye in Schotland: onze ervaringen en tips

Dunvegan Castle

Dunvegan Castle ligt erg mooi aan het water. Het kasteel is al meer dan 800 jaar de thuisbasis van de MacLeod clan. Het is misschien niet het mooiste kasteel wat je ziet in Schotland, maar het is wel uniek dat het kasteel nog steeds bewoond wordt door de leider van de MacLeod clan. Oh en vergeet de tuinen niet, die zijn prachtig!

Isle of Skye in Schotland: onze ervaringen en tips

Neist Point Lighthouse

De vuurtoren van Neist Point staat op het meest westelijke punt van Isle of Skye. De wandeling naar het Neist Point Lighthouse is 2,2 kilometer. Het is de moeite om helemaal naar beneden te lopen (voorbij de vuurtoren) vanwege de schitterende rotsformaties. De vuurtoren zelf is wat vervallen, maar het geheel is zeker de moeite waard. Bij mistig weer of regenachtig weer wordt een wandeling afgeraden, doordat de paden vlak langs de kliffen liggen.

Isle of Skye in Schotland: onze ervaringen en tips

Isle of Skye in Schotland: onze ervaringen en tips

Quiraing

En tot slot mijn favoriete hike op Isle of Skye. Deze hike is 6,8 kilometer lang en loopt door een van de mooiste landschappen van heel het land. Deze wandeling leidt je over kronkelige paden langs buitenaardse landschappen. Vooral op het begin is het druk; veel mensen komen voor een kiekje. Maar het is echt honderd procent de moeite waard om verder te lopen. Aangezien je ook nog een stukje stijgt kun je enorm ver kijken! Je bent zo’n 3 uur onderweg maar de hike is niet heel zwaar met een basisconditie.

Isle of Skye in Schotland: onze ervaringen en tips

Isle of Skye in Schotland: onze ervaringen en tips

Isle of Skye in Schotland: onze ervaringen en tips

Kilt Rock en Mealtfalls

Na de Quiraing hike maakten we een tussenstop bij Kilt Rock en de Mealtfalls. Kilt Rock is vernoemd naar de Schotse kilt omdat de rotsen op een kilt zouden lijken.

Isle of Skye in Schotland: onze ervaringen en tips

Roadtrip door Schotland

Isle of Skye was onderdeel van onze prachtige roadtrip door Schotland. Wij reden vanuit Fort William naar Isle of Skye en daarna door naar Loch Ness. In totaal waren we drie dagen op Isle of Skye. Zo zagen onze dagen er uit:

  • Dag 1: Eilean Donan Castle, koffiestop bij Manuela Wee Bakery, Fairy Pools, Fairy Glen, Rubha Hunish
  • Dag 2: Old Man of Storr, lunchen in Portree, Dunvegan castle, Neist Point Lighthouse
  • Dag 3: Quiraing, Kilt Rock en Mealtfalls

Liefs, Anouk

Isle of Skye in Schotland: onze ervaringen en tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.