Welkom op mijn blog!

knipsel rondHoi, ik ben Anouk! Ik ben 22 jaar jong en ik studeer aan NHTV in Breda. Vanaf vandaag begin ik dan eindelijk met mijn eigen reis- en boekenblog! Kijk je mee?

Mijn studie heet Functiegerichte Bachelor Toerisme en Recreatie, ik volg de afstudeerrichting Manager Toeristische Marketing en Communicatie en de minor Bedrijfscommunicatie. Volg je het nog?

Ik geniet onder andere van schrijven, shoppen, reizen, lekker eten, boeken lezen en films/series kijken. Ik besloot mijn drie grootste passies te bundelen: reizen, schrijven en lezen. Met deze mix is Reading Traveller ontstaan: een lifestyleblog, voornamelijk gericht op reizen en lezen.

11738127_971280562916643_8252270359788350524_n

Waarom begin ik nu pas met bloggen? Tja, op sommige vlakken ben ik een beetje een laatbloeier. Ik dacht altijd dat ik alleen het schrijven van verhalen heel erg leuk vond. Al sinds ik een kleine krullenbol was, las ik heel veel en schreef ik verhaaltjes. Dit is altijd zo gebleven. In december 2013 won ik de schrijfwedstrijd van Chicklit.nl en mocht ik mijn boek Control Alt Liefde uitgeven. Ik loop nog steeds dagelijks met nieuwe ideeën in mijn hoofd voor een boek.

Tijdens het tweede leerjaar van mijn studie moest ik stage lopen. Ik solliciteerde bij de Efteling op de afdeling Marketing en werd aangenomen! Ik heb hier een heel leuke tijd gehad en veel geleerd. Mijn werkzaamheden bestonden vooral uit het beheren van de content op de website en de social media kanalen. Ik had verwacht dat ik social media het leukst zou vinden, maar ik kwam er al snel achter dat ik het beheren van de website leuker vond: je eigen pagina’s maken met je eigen vormgeving en je eigen teksten. Na mijn stage, in november 2014, moest ik weer terug naar school. Op dat moment zag ik een leuke vacature voorbij komen: stagiaire bij Chicklit.nl. Ik had zelf net stage gelopen bij de Efteling en de vacature sloot niet helemaal aan bij mijn opleiding, maar ik vond de vacature te leuk om er niets mee te doen. Ik schreef een motivatiebrief en legde mijn situatie uit. Vanaf november kon ik, naast mijn studie, vrijwillig aan de slag als assistent van de hoofdredactie! Superleuk om met lezen én schrijven bezig te zijn. Sinds dat moment is de vraag regelmatig bij me opgekomen: wat nou als ik een eigen blog begin? Na heel veel maanden nadenken en twijfelen, heb ik dan eindelijk de knoop doorgehakt.

mexico

Reading Traveller zal een lifestyleblog worden met voornamelijk artikelen over boeken en reizen. Denk aan reistips, boekrecensies en reisverslagen, maar ook aan filmrecensies en andere lifestyle gerelateerde artikelen. Wat wil ik hiermee bereiken? Het gaat me niet om duizenden volgers of geld verdienen. Ik wil mijn enthousiasme en liefde delen voor de onderwerpen waar ik van geniet, zoals het maken van reizen en het lezen van boeken. Ik zal starten met drie artikelen per week: op dinsdag, donderdag en zaterdag. De artikelen staan al te trappelen om online te komen en ik kan zelf ook niet wachten. Ik heb er erg veel zin in, hopelijk jullie ook!

8 Reacties

 1. Richard
  1 september 2015 / 07:57

  Ik vind dit echt een super leuk idee van je! Je voorstelrondje is erg goed geschreven en ik kan nu al niet wachten om de artikelen over al de leuke thema’s die je noemde te lezen. Was het maar alweer donderdag! Ik heb het geluk om “achter de schermen” te kunnen zien hoeveel passie en toewijding je hebt voor lezen, schrijven en reizen. Hopelijk kun je via dit medium jouw liefde voor reizen en schrijven ook op je volgers overbrengen, net zoals je dat bij mij doet, want ik geniet er zelf altijd heel erg veel van. Succes en veel plezier! 🙂

  • readingtraveller
   Auteur
   1 september 2015 / 12:35

 2. 4Moontje
  1 september 2015 / 12:58

  Klinkt erg leuk, ga je blog zeker bezoeken. Toi toi en veel plezier hierbij. ??

  • readingtraveller
   Auteur
   1 september 2015 / 13:00

   Wat lief, dankjewel voor je leuke reactie! 😀

 3. Evi
  1 september 2015 / 16:40

  Waaauw! Wat ziet het er leuk uit. Ben benieuwd naar je verhalen en mooie foto’s op insta ♡♡.

  Succes lieve Anouk!

  • readingtraveller
   Auteur
   1 september 2015 / 18:45

   Aah wat een lief berichtje! Superleuk dat je zo enthousiast reageert 😀 Thanks meis!

 4. 5 september 2015 / 11:42

  Ik ken je via je Instagram account wanneer je blog nog niet online stond 🙂
  En nu kunnen we eindelijk je interessante en mooie blog bezoeken! Ik volg je alvast op bloglovin’!

  • readingtraveller
   Auteur
   6 september 2015 / 10:33

   Ah wat een lief berichtje! Dankjewel! 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.