Tips voor een dagje Maastricht

collageVorige week ging ik samen met mijn vriend een dagje naar Maastricht. Ik vond deze stad zo mooi dat ik besloot om er een artikel over te schrijven! We gingen onder andere naar boekhandel Dominicanen in de kerk, aten échte Limburgse vlaai, bezochten de grotten van Sint Pietersberg en aten Maastrichts Zoervleis.

Na zo’n twee uur met de trein,waren we dan eindelijk aangekomen in Maastricht. Als je vanaf het station naar het centrum loopt, loop je via een brug over de Maas. We gingen als eerste naar boekhandel Dominicanen. Ik had gelezen dat er een kerk zou zijn waar een boekenwinkel gevestigd is, en dat het erg bijzonder zou zijn. Ik kan dit alleen maar beamen. Ik vind het heerlijk om in boekenwinkels te snuffelen, ik trek mijn vriend dan ook regelmatig mee een boekenwinkel in om naar boeken te kijken. Ik vind boekhandel Dominicanen echt een aanrader. Ze hebben een groot aanbod en de omgeving is natuurlijk prachtig. Ik vind het echt een mooie combinatie om een kerk te combineren met boeken.PicMonkey Collage1

Na deze inspannende activiteit (haha) was het tijd om even te ontbijten. We hadden nog niets gegeten en we hadden zo’n honger dat we bij het eerste terrasje zijn gaan zitten dat je ziet wanneer je uit de boekhandel loopt. Ik bestelde een focaccia met geitenkaas en mijn vriend een broodje met warme kip. We vonden de broodjes helaas allebei niet zo lekker en de prijs-kwaliteitsverhouding klopte niet. Hieronder zie je trouwens ook mijn buit uit de boekhandel! Mijn vriend Richard was zo lief om deze mooie boeken voor me te kopen, dankjewel! <3

PicMonkey Collage4

Knipsel
Met een volle buik liepen we richting het Vrijthof. Hier zie je op de tegels allemaal gele strepen, maar Richard wist te vertellen dat je vanaf het uitkijkpunt in de kerk een 3D-tekening ziet (dit wist hij overigens via Dumpert, haha!). Hieronder zie je wat ik nou precies bedoel.

PicMonkey Collage3

We liepen nog wat rond door Maastricht en bezochten verschillende kerken. We liepen ook een stukje over de stadsmuur die nog in Maastricht te vinden is. Ik vind Maastricht echt een hele fijne stad. De sfeer is gezellig en de gebouwen zijn echt prachtig en authentiek. Dit was de eerste keer dat ik in Maastricht was (shame on me) maar ik vond het erg leuk. Na het wandelen door Maastricht was het alwéér tijd voor een eetmomentje… we moesten natuurlijk wel echte Limburgse vlaai proberen! We belandden bij de Bisschopsmolen, een gezellig tentje waar je kan zien hoe vlaaien gemaakt worden en waar je met een groep ook vlaaien kan maken. Wij ploften even neer voor wat drinken en een stuk vlaai. Richard ging voor de appel/hazelnotenvlaai en ik koos de aardbei/rababervlaai. PicMonkey Collage5

Na de vlaaien was het tijd om een tocht te gaan maken door de grotten. We gingen met een grote groep een uur door de grotten lopen, geleid door een gepassioneerde gids. Hij vertelde over de geschiedenis van Maastricht waarbij Michiel de Ruyter en de drie musketiers aan bod kwamen, maar het leukste van de tour vond ik het lopen in het donker. We moesten door complete duisternis een stuk door de grot lopen. Spannend! Maar erg leuk 🙂

PicMonkey Collage6

Na deze tocht gingen we, je raadt het al, eten! We wilden graag Zoervleis proberen. Ik had goede recensies gelezen over café Sjiek, dus daar schoven we aan voor een portie Maastrichts voedsel. Café Sjiek heeft niet zoveel tafeltjes en het is erg druk, maar wel gezellig! We vonden het Zoervleis wel oke, maar (sorry als ik hier Limburgers mee kwets) we vonden het gewoon naar hachee smaken. Als toetje deelden we een cheesecake! 🙂

PicMonkey Collage7

Het was een gezellige dag en Maastricht heeft vast nog veel meer te bieden dan dat wij gezien hebben. Ik ben bijvoorbeeld niet eens gaan shoppen, dan had ik waarschijnlijk een chagrijnige vriend gehad, maar de winkelstraat zag er ook veelbelovend uit! Als je binnenkort een dagje of een weekendje weg wilt gaan, vind ik Maastricht echt een aanrader.

Wat vind jij van Maastricht? 😀

Volg mij op Bloglovin en Instagram

4 Reacties

  1. Aesa
    19 september 2015 / 08:31

    Ik krijg gelijk weer zin om de auto in te stappen en naar Maastricht te rijden! Het is een gezellige stad. Door dit artikel ben ik erg benieuwd geworden naar de vlaaien, want die heb ik -shame on me- nog nooit geprobeerd. Leuk artikel weer mop! X

  2. Janneke
    25 september 2015 / 17:50

    Super leuk geschreven?! Leest lekker weg en staan leuke dingen in. Ben trots op je! Heb even bijgelezen maar echt tof! Liefs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.