Boekrecensie: Geek Girl #2

IMG_20150922_142853‘Harriet Manners weet best veel. Zo weet ze dat een gemiddeld mens 100 kilo per jaar eet, al doet haar zwangere stiefmoeder hard haar best hier overheen te gaan. Maar wat Harriet niet weet is wat haar rol binnen het gezin wordt als de baby er straks is. Een modellenklus in Japan is dé kans om er tussenuit te glippen. Zal Geek Girl haar draai vinden aan de andere kant van de wereld?’ (www.bol.com)

Het tweede boek in de Geek Girl serie speelt zich voornamelijk af in Japan. Het is leuk om te lezen hoe Holly Smale Japan beschrijft en hoe de modellen carrière van Harriet zich hier verder ontwikkelt. Harriet leert Poppy en Rin kennen en is trots dat ze voor het eerst zelf vriendinnen kan maken. Het personage Nick ontwikkelt zich hier meer dan in het eerste boek, waardoor je hem ook sympathieker gaat vinden. Ik vind het personage Bunty ook erg leuk (de oma van Harriet) en ik had stiekem ook meer van Wilbur willen zien. Er zijn een hele hoop misverstanden in dit boek maar die worden aan het einde gelukkig allemaal opgelost.

Ik vond de ontknoping van het boek erg leuk gedaan. Harriet is zo’n leuk personage dat je echt hoopt dat alles goed komt met haar. Het verhaal was weer redelijk cliché, maar Holly Smale maakt alles goed met haar leuke schrijfstijl, die herkenbaar is aan de fijne personages en grappige feiten. De boeken hebben korte hoofdstukken, waardoor je zo door het verhaal heen vliegt. Harriet maakt weer van alles mee, zoals een fotoshoot met een octopus waardoor ze onder de inkt komt te zitten. De schrijfstijl is zo toegankelijk dat je maar door blijft lezen. Als je het eerste boek leuk vond, vind je het tweede deel waarschijnlijk ook leuk. De achterliggende gedachten van de boeken is hetzelfde, alleen het verhaal is anders in het tweede boek.

Beoordeling: ★★★★☆

Follow my blog with Bloglovin

1 Reactie

  1. Richard
    6 oktober 2015 / 19:27

    Leuke recensie! Je had het boek ook echt super snel uit (tikkeltje noodgedwongen). En wauw! Je nieuwe blog design is echt heel mooi! Ga zo door!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.