Deze boeken las ik in januari 2022

Het was even stil op mijn blog, maar hier ben ik weer! Mijn plan voor 2022 is om iedere maand te bloggen. In ieder geval over de boeken die ik lees, maar hopelijk ook weer wat meer reistips en persoonlijke blogs. In deze blog lees je meer over mijn gelezen boeken in januari!

Deze boeken las ik in januari 2022

Annemiek Leclaire – Het gesprek van je leven ★★★☆☆

In Het gesprek van je leven gaat Annemiek Leclaire in gesprek met 52 bekende personen. Van Lodewijk Asscher tot Esther Verhoef en van Sigrid Kaag tot Sunnery James. Zij vertellen in korte verhalen over het gesprek dat hun leven veranderde. Er kwamen bekende en onbekende namen voorbij met verrassende verhalen. Ieder verhaal is anders, maar er zijn wel een aantal terugkerende thema’s. Denk aan liefde, rouw, werk en lef hebben. Het is mooi om te zien dat kleine gesprekken, die op het eerste gezicht niet belangrijk lijken, wel een grote betekenis kunnen hebben op de rest van je leven. De verhalen lezen vlot weg en er zitten mooie inzichten in.

Lyssa Kay Adams – De Bromance boekenclub ★★★★☆

Dit was een schattig boek! Thea heeft haar man Gavin uit huis gezet. Gavin wendt zich tot zijn vrienden: met de Bromance boekenclub leren ze hem hoe hij het hart van zijn vrouw weer kan veroveren. Ik had van tevoren wel een ander beeld van het boek: een groep mannen in een boekenclub die romannetjes lezen en zo hun huwelijk redden. En daar ging het ook wel over, maar de boekenclub speelde niet zo’n grote rol in het boek. Toch heb ik het boek met veel plezier gelezen. Het is voorspelbaar maar vermakelijk, een fijn boek voor tussendoor.

Oeds-Jan Postma – Miljonair met een gewone baan ★★★☆☆

Het fijne aan lezen vind ik de afwisseling in genres. Ik las dit boek omdat ik benieuwd was naar de boodschap: dat iedereen miljonair kan worden. De essentie is best simpel: houd meer geld over dan dat je uitgeeft. Het boek gaat vooral over de mindset die je een miljonair zou kunnen maken en dat zorgde wel voor nieuwe inzichten. Ik vond het best confronterend om te lezen over onze consumptiemaatschappij.  Het stuk over beleggen en investeren vind ik eerlijk gezegd nog best ingewikkeld. Maar als je daar al wat meer over weet, is het vast interessant, haha. Miljonair met een gewone baan is een handig boek als je meer wilt lezen over financiële onafhankelijkheid.

Dani Atkins – Dromen van jou ★★★★☆

De boeken van Dani Atkins zijn hartverwarmend en hartverscheurend. Ik las eerder Versplinterd, Duet met jou en Zonder mij (janken bij die laatste). Daardoor weet ik inmiddels dat ik alle boeken van Dani Atkins wil lezen, nog zonder dat ik weet waar het over gaat. Dromen van jou was niet mijn favoriet van deze schrijfster, maar het was absoluut een indrukwekkend verhaal. Ze is er goed in om meerdere situaties te belichten en ik vond het mooi dat ik me in de situatie van beide vrouwen kon verplaatsen. Dromen van jou is liefdevol, meeslepend en vol gevoel. En hoewel het me niet enorm emotioneerde, raad ik hem zeker aan. Dit was mijn favoriet van de maand!

Welke boeken las jij in januari?

Liefs, Anouk

1 Reactie

  1. Richard
    3 maart 2022 / 14:59

    Leuk dat je weer begonnen bent! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.