Op bezoek bij uitgeverij Best of YA

Een paar weken geleden mocht ik met BookTuber Fleurine mee naar de uitgeverij Best of YA. Fleurine heeft namelijk de 1.000 abonnees behaald op haar YouTube-kanaal en dit besloot ze te vieren met een evenement! Ik ben super blij dat ik mee mocht en ik vertel je vandaag alles over deze dag 🙂

Rondleiding op de uitgeverij

Eind september reisde ik af naar Houten, daar zit namelijk het kantoor van uitgeverij Best of YA. Ik had nog nooit een kijkje achter de schermen gekregen bij een uitgeverij en aangezien ik er ook over denk om ooit bij een uitgeverij te werken, was het ideaal dat ik met Fleurine mee mocht. Samen met de andere winnaars (Chantal van haar blog Coffee ‘nd Cookie, Frank van zijn blog Nerdpraat en Femke van haar YouTube-kanaal) waren we om 13:00 uur bij de uitgeverij en kon de middag beginnen. Kelly stond ons al op te wachten en ze hadden een ruimte gezellig ingericht met wat eten en drinken waar we plaats konden nemen. Jessie en Kelly hielden eerst een algemeen praatje over de uitgeverij en we deden een voorstelrondje. Daarna was het tijd voor de rondleiding en ik heb mijn ogen uitgekeken. Het is eigenlijk hetzelfde als een normaal kantoor, maar dan met heel veel toffe boeken! Dat geeft zo’n vrolijke en fijne vibe, het lijkt mij echt een heerlijke werkplek. Wat ik me ook niet echt realiseerde, is dat er echt heel veel verschillende uitgeverijen vallen onder Unieboek Spectrum. Tijdens de rondleiding kwamen we langs verschillende bureaus en bijna iedereen nam de tijd om even een praatje met ons te maken en te vertellen wat zij precies doen. Als je een boek leest, besef je echt niet dat er zo veel mensen aan hebben gewerkt. Kijk trouwens de geweldige kast op onderstaande foto, daar word je toch onwijs hebberig van? Hier staan alle drukken in die van een boek zijn verschenen. Van Twilight tot De Selectie tot De Hongerspelen, I love it ♥

Op bezoek bij uitgeverij Best of YA

Kletsen

Na een tijdje schoof uitgever Susanne bij ons aan en konden we haar tips geven over boeken die we graag vertaald zouden willen zien in het Nederlands en konden we haar vragen stellen. Frank en Chantal hadden een indrukwekkend lijstje met boeken die ze vertaald zouden willen zien. Susanne, Kelly en Jessie waren heel open en het was een fijn gesprek met een relaxte sfeer. Het blijft bijzonder om het met andere mensen over boeken te hebben en die passie te delen! Susanne vertelde bijvoorbeeld dat ze een boek uitkiest op onderbuikgevoel, wat ze bijvoorbeeld had ervaren bij De Hongerspelen. Het is ook heel interessant om te horen hoe het hele uitgeefproces in zijn werk gaat en hoe de vormgeving van het boek gaat worden. Verder ging het ook over de campagne #IkleesNLs, waarbij ze vooral probeerden om mensen in te laten zien dat het kopen van Nederlandse boeken er voor zorgt dat auteurs naar Nederland kunnen komen, en niet om mensen die Engels lezen zich schuldig te laten voelen. Het was fijn om zo met z’n allen rond de tafel te zitten en over boeken te praten! De middag ging veel te snel voorbij en ik vroeg nog aan Fleurine: ”zullen we hier blijven?” 😀

Goodiebag!

Aan het einde had Fleurine nog een heel toffe verrassing voor ons: een goodiebag! Aangezien Fleurine en ik maatjes zijn, wist ik al een beetje wat er in zat, maar het was alsnog een feestje om hem uit te pakken! Ze had er echt haar best op gedaan en van bijna iedere Nederlandse uitgeverij zat er wel iets in de goodiebag. Er zat veel promotiemateriaal in en ook heel veel toffe boekenleggers, zoals je hieronder ziet op de foto! Het is me niet eens gelukt om alles op één foto te krijgen, haha. Daarnaast heeft ze ons ook ontzettend verwend met drie verschillende boeken voor iedereen en in mijn goodiebag zaten de boeken Wat jij niet ziet, Halsoverkop en Liefde en Gelato. Ze staan helaas niet op de foto, maar die zien jullie binnenkort nog voorbij komen! Verder kregen we van uitgeverij Best of YA ook nog het boek Nerve. Het was een hele opgave om alles mee terug te krijgen in de trein, maar gelukkig had Fleurine daar al aan gedacht en zat er ook een tasje in van Clavis, zodat we het gewicht konden verdelen 😉 Ook deed Fleurine nog een soort rad van fortuin en kreeg ik een bioscoopkaartje voor de film Nerve en een kussensloop van Blossom Books.

Op bezoek bij uitgeverij Best of YA

Bij deze wil ik Fleurine bedanken dat ik er bij mocht zijn! Ik had het namelijk echt niet willen missen 🙂 Ik volg Fleurine al sinds het begin van haar YouTube kanaal en het is super leuk om te zien hoe ze zoveel is gegroeid in een korte tijd en ik vind dat ze onwijs leuke en vrolijke filmpjes maakt. Jullie zijn waarschijnlijk al op haar geabonneerd, maar als je dat nog niet hebt gedaan: zeker doen! 🙂

Op bezoek bij uitgeverij Best of YA

Volg je mij al op Bloglovin’, Instagram en Twitter?

8 Reacties

 1. Fleurine
  15 oktober 2016 / 07:32

  Ah Anouk zo ontzettend lief! Vond het ook super leuk samen, mis je alweer!!!

 2. 15 oktober 2016 / 07:53

  Superleuk om hier een verslag van te lezen. En wat fijn dat je het leuk vond! Ik vind het ook altijd erg tof (en een beetje spannend) om bij uitgevers op bezoek te komen.

  • 18 oktober 2016 / 14:27

   Thanks Emmy! Ja het is echt bijzonder en leuk om een kijkje te nemen achter de schermen 🙂

 3. 15 oktober 2016 / 08:17

  Klinkt als een geslaagde dag 😀 lijkt me idd ook heel erg leuk om eens mee te maken. En een kantoor met boeken: zo moet de hemel er denk ik uit zien, ongeveer :p

 4. Aesa
  22 oktober 2016 / 07:26

  Office goals!! Wat gaaf dat je daar een middagje hebt mogen ervaren hoe dat allemaal in zijn werk gaat!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.