Boekrecensie: J.K. Rowling – Harry Potter en Het Vervloekte Kind

Harry Potter zal je vader maar zijn. Dat is niet iets waar Albus Severus Potter nou zo blij mee is. Harry Potter en het Vervloekte Kind vertelt het verhaal van Albus die naar Zweinstein gaat, maar daar heeft hij eigenlijk helemaal niet zo veel zin in. Gelukkig vindt hij al snel een vriend waarmee de tijd op Zweinstein een stuk draaglijker wordt. Toch blijft Albus het lastig vinden om de zoon van de grote Harry Potter te zijn.

Ik heb expres gewacht tot het nieuwste Harry Potter boek werd vertaald naar het Nederlands. Ondertussen hoorde ik positieve en negatieve geluiden om me heen van mensen die het boek al gelezen hadden. Ik werd steeds meer benieuwd naar dit boek en was dan ook erg blij toen ik het boek cadeau kreeg met Sinterklaas.

Het was heerlijk om weer even terug te zijn in de tovenaarswereld. Van tevoren was ik bang dat ik het liefst alleen maar over Harry wilde lezen, maar ik vond het juist leuk om over zijn zoon te lezen. Daarbij scheelt het natuurlijk dat Harry ook nog een grote rol speelt in dit deel. Toch vond ik het wel verfrissend om over andere personages te lezen en het voelt vertrouwd om oude personages weer terug te zien. Verder had ik ook verwacht dat ik zou moeten wennen aan de schrijfstijl omdat het een script is, maar dat vond ik een fijne manier van lezen en het zorgde er voor dat ik door het verhaal heen vloog. Ook de humor van J.K. Rowling komt weer terug in dit deel.

Sommige gebeurtenissen vond ik ongeloofwaardig, maar daar kan ik niet te veel over zeggen zonder spoilers te geven. Op een gegeven moment vond ik het net Harry Potter meets The Butterfly Effect, maar ik vond deze wending best vermakelijk. Het boek bevat minder actie en spanning dan de eerste boeken, maar het is gewoon fijn om weer terug te zijn.

Harry Potter en het Vervloekte Kind is een tof boek om te lezen en echt een aanrader voor de Harry Potter fans. Vergelijk het echter niet met de andere boeken in de serie: dit boek is net wat minder geniaal. De personages sluiten zich in je hart en je voelt je weer helemaal thuis als je terug bent op Zweinstein.

Beoordeling: ★★★★☆

Volg je mij al op Bloglovin’, Instagram en Twitter?

4 Reacties

  1. 28 december 2016 / 10:39

    Ik lees op dit moment dit boek en ik ben bijna op de helft. Vind het heel leuk tot nu toe!

    x

  2. 30 december 2016 / 13:57

    Ik heb het boek voor kerst gekregen, dus ik lees je recensie nog niet voor het geval ik iets nog niet wist haha. 😉 Maar het kan vast niet anders dan dat het een goed boek is. Ik kan niet wachten om er in te beginnen!! Wilde ik even zeggen haha. x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.