2016 in boeken

Het einde van dit jaar is in zicht, dus het is tijd om weer even terug te kijken op een mooi boekenjaar. Ik heb prachtige boeken mogen lezen dit jaar en ik heb ook al een hele stapel boeken klaarstaan die ik wil gaan lezen in 2017. Kijk je mee naar mijn afgelopen leesjaar? 😀

De feiten op een rijtje

♥ Vorig jaar las ik 80 boeken, dit jaar waren het er 68. Maar hé, ik haalde dit jaar wel mijn HBO diploma én ik startte met een premaster op de universiteit, dus ik ben hier zeker tevreden mee.
♥ Deze 68 boeken bevatten in totaal 20,786 pagina’s
♥ Het kortste boek dat ik dit jaar las was de novelle Pakt uit! van de Geek Girl serie van Holly Smale (70 pagina’s)
♥ Het dikste boek dat ik las was Dans met mij van Jojo Moyes (496 pagina’s)
♥ De gemiddelde lengte van de boeken die ik dit jaar las was 310 pagina’s
♥ Het meest populaire boek (op Goodreads) dat ik las was Harry Potter en Het Vervloekte Kind
♥ Het minst populaire boek (op Goodreads) dat ik las was Achter de schermen bij Oplichters in het buitenland
♥ De gemiddelde beoordeling die ik aan boeken heb gegeven is 3,4 van de 5 sterren
♥ Het hoogst beoordeelde boek op Goodreads dat ik las is Zout van de zee

Mijn favoriete boeken van 2016

In onderstaand rijtje zie je de boeken waar ik het meest van heb genoten in 2016. Ik vond het heel moeilijk om een kleine selectie te kiezen, want er zijn veel boeken die indruk op me hebben gemaakt. Zo heb ik bijvoorbeeld ook echt genoten van Dans met mij van Jojo Moyes, Duizend stukjes van jou van Claudia Gray, Verdermeer van Tahereh Mafi en zo kan ik nog wel even doorgaan. Toch heb ik een kleine selectie gemaakt met boeken die ik het leukst vond om te lezen in 2016. Dit kan zijn omdat het verhaal me raakte, me aangreep of veel indruk op me maakte. Stuk voor stuk aanraders!

♥ Colleen Hoover – Misschien ooit
♥ Chantal en Priscilla van Gastel – Zonder jou
Stephanie Garber – Het zwarte hart
Amy Ewing – The Jewel
Krystal Sutherland – Sterrenstof

Wil je zien welke 68 boeken ik precies heb gelezen dit jaar? Neem dan een kijkje op mijn Goodreads account. Welke boeken van 2016 vond jij het meest bijzonder?

2016 in boeken

Volg je mij al op Bloglovin’, Instagram en Twitter?

2 Reacties

  1. 29 december 2016 / 18:23

    Een hele tijd geleden ben ik begonnen in Het zwarte hart, maar ik kwam er gewoon niet doorheen. Heel apart want ik vond de schrijfstijl wel heel fijn! Binnenkort ga ik zeker proberen om dit boek een tweede kans te geven.
    Voor jou van de Van Gastels heb ik thuis van de bibliotheek en ga ik binnenkort ook lezen! Wat leuk om je jaar in boeken zo te lezen!

    • 2 januari 2017 / 19:07

      Wat jammer, ik vond Het zwarte hart geweldig! En Zonder jou is ook echt een aanrader, die blijft nog wel een tijdje in je hoofd spoken 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.