6x geweldige uitzichtpunten in Rome

In augustus ging ik samen met een vriendinnetje naar het prachtige Rome! Ik was nog nooit in deze stad geweest en ik had al een heleboel positieve verhalen gehoord, maar nu kon ik het met eigen ogen bekijken. Ik heb genoten van deze mooie stad en vooral van de prachtige uitzichtpunten! Ik heb de mooiste uitzichten voor je gebundeld, geniet je mee?

1. De Aventijn

Vergeet een bezoekje aan de Aventijn niet. Dit is een heuvel waar je heel makkelijk naartoe kunt fietsen maar ook wandelen is een optie. Ondertussen kom je trouwens nog langs La Bocca della Verità, de Mond van de Waarheid. Volgens een middeleeuwse legende wordt je hand afgebeten als je je hand in de mond steekt en een leugen vertelt. Er stond hier een onwijs lange rij met mensen die hun hand in de mond wilden steken voor een foto, dus wij hebben hem even overgeslagen. Misschien dat er ’s ochtends een minder lange rij staat, dan is het misschien wel de moeite waard!

Op de heuvel Aventijn loop je eerst door de Giardino degli Aranci, een tuin vol met sinaasappelbomen. Vanuit het park heb je een mooi uitzicht over Rome. Als je iets verder loopt, kom je bij Piazza dei Cavalieri di Malta. Vergeet zeker niet door het beroemde sleutelgat te kijken en laat je verrassen door het prachtige uitzicht!

2. Sint-Pietersbasiliek

Misschien wel één van mijn favorieten, het uitzicht vanaf de Sint-Pietersbasiliek! Na het overweldigende en drukke Vaticaanstad en de Sistine Chapel plus het beklimmen van meer dan 500 treden, was het een verademing om even uit te rusten en te genieten van dit fantastische uitzicht (de lichtelijke hoogtevrees vergeten we even). Wat een plaatje, hè? Ik zou het beklimmen van de Sint-Pietersbasiliek zeker niet overslaan tijdens je bezoek aan Vaticaanstad.

3. Pincio

Ook in de race voor favoriete uitzichtpunt, het uitzicht vanaf de Pincio! Wij waren op weg naar Villa Borghese, een prachtig park midden in Rome. We kwamen eigenlijk toevallig langs dit mooie uitzicht en ik vind het echt geweldig. Villa Borghese is ook echt een aanrader om doorheen te wandelen of fietsen!

4. Forum Romanum

Niet echt een uitzichtpunt, maar wel één van mijn favoriete uitzichten. In het Forum Romanum heb ik mijn ogen uitgekeken en dit uitzicht vond ik ook prachtig, er is zoveel te zien!

5. Gianicolo

Niet mijn favoriete uitzichtpunt, maar mocht je in de buurt van de hippe wijk Trastevere zijn dan is het wel leuk om de Gianicolo heuvel op te gaan en over Rome uit te kijken. Trakteer jezelf daarna op een heerlijke pizza in Trastevere!

6. Uitzicht vanaf Castel Sant’Angelo

Ik heb ook genoten van Castel Sant’Angelo (Engelenburcht), voor nog geen tientje kun je hier naar binnen en rondlopen tussen de middeleeuwse wapens en oorspronkelijke tombes. Ook van dit uitzichtje kon ik wel genieten!

Wat is jouw favoriete uitzichtpunt van Rome? 🙂

Volg je mij al op FacebookBloglovin’Instagram en Twitter?

4 Reacties

 1. Richard
  13 september 2018 / 13:07

  Inderdaad mooie uitzichten zo te zien! Leuk artikel

 2. 15 september 2018 / 17:46

  Wij kwamen per toeval bij een geweldig mooi uitzicht over Rome uit, dat ligt vakbij Pincio, op de route richting de Spaanse trappen. Verder vond ik het uitzicht vanaf boven bij de Engelenburcht geweldig, maar ook die vanaf dat witte monument op Piazza Venezia (gratis!). De sint pieters basiliek beklom ik alleen tijdens mijn eerste bezoek en hoewel het prachtig is, doe ik het nooit meer (hoogtevrees). Ik vond het zo eng. Ik heb hoogtevrees en dat laatste trappetje was gewoon doodeng. Ik heb staan huilen :p

 3. 17 september 2018 / 22:35

  Ik krijg nu nog meer zin om naar Rome te gaan!

 4. Aesa
  19 september 2018 / 13:22

  Oooh wat hebben we genoten van een prachtige Rome reis! <3 it was all worth it (die duizenden stappen die we in totaal gezet hebben). Fijn om deze ‘recap’ weer terug te lezen, je hebt alles heel goed/leuk omschreven mop!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.