Boekrecensie: Robin Benway – Ver van de boom

Ver van de boom gaat over drie tieners, een broer en twee zussen, die afzonderlijk van elkaar opgroeien, maar toch verbonden zijn door hun biologische moeder. Grace, Maya en Joaquin zijn door hun moeder afgestaan en opgegroeid in verschillende gezinnen. Ze hebben alle drie een eigen geschiedenis en zijn daardoor gevormd. Nu ontmoeten ze elkaar en wordt alles nog ingewikkelder. Ze zijn op zoek naar zichzelf, zoals de ondertitel van het boek zegt: Wat bepaalt wie je bent?

Wauw, de cover is prachtig! Ook was ik erg benieuwd naar de inhoud van het boek. Robin Benway heeft drie heel interessante personages weggezet. Ik raakte gelijk gehecht aan Grace, maar ook Maya en Joaquin heb ik in mijn hart gesloten. De schrijfster heeft ieder personage een eigen stem gegeven en ik vond ieder personage interessant om over te lezen. Het wisselende vertelperspectief is in dit boek echt een toevoeging, knap gedaan door Robin Benway.

Het duurde even voordat ik goed in het verhaal kwam, maar het is mooi hoe de verhalen van Grace, Maya en Joaquin op elkaar aansluiten en hoe de personages groeien door het boek heen. Ik heb ook wel een paar traantjes gelaten tijdens het lezen van dit boek. Ver van de boom snijdt actuele en heftige onderwerpen aan en Robin Benway heeft dit zo beschreven dat alles in elkaar past en dat je van de personages gaat houden. Het boek wordt niet heel erg zwaar, mede door de humor die ook aanwezig is.

Ver van de boom is een ontroerende young adult met actuele onderwerpen en interessante personages!

★★★☆☆


* Dit boek heb ik ontvangen als recensie-exemplaar

Volg je mij al op FacebookBloglovin’Instagram en Twitter?

2 Reacties

  1. 3 november 2018 / 12:07

    Oh, ik ben echt gek op dit boek! Zo’n hartverwarmend verhaal!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.