Boekrecensie: Erin Niimi Longhurst – De Japanse manier

Na het lezen van Ikigai ben ik geïnteresseerd in de Japanse manier van leven. Ik bewonder de Japanse levensstijl enorm en ik grijp iedere kans aan om er meer over te lezen. In De Japanse manier van Erin Niimi Longhurst lees je over een heleboel aspecten uit het Japanse leven, zoals kalligrafie, bosbaden, bloemschikken en theeceremonies.

De Japanse manier is een mooi vormgegeven boekje waarbij in ieder hoofdstuk een andere Japanse traditie wordt behandeld. Sommige stukken vond ik heel interessant, bijvoorbeeld over theeceremonies en bosbaden, maar andere hoofdstukken vond ik minder interessant, zoals over bloemschikken en kintsugi, keramiek reparen met goud.

Japanners kunnen genieten van de kleinste dingen in het leven. Ik vind het heel interessant om te lezen over de gedachtes achter iedere traditie en over wat voor effect dit kan hebben op je leven. Helaas gaat het boek wel van de hak op de tak: Erin Niimi Longhurst legt de tradities uit en wisselt ze af met anekdotes over haar eigen leven. Het boek gaat dus niet echt de diepte in, het is vooral een mooi vormgegeven boek met de basisuitleg over een aantal tradities, afgewisseld met mooie foto’s en persoonlijke anekdotes. Je zult er niet ontzettend veel van leren, maar het zal je wel na laten denken over je manier van leven. Bij mij zorgde het ook voor nog meer reislust naar Japan, ik zou het land heel graag een keer bezoeken!

★★★☆☆

* Dit boek heb ik ontvangen als recensie-exemplaar

Volg je mij al op FacebookBloglovin’Instagram en Twitter?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.