5 tips voor een dagje weg naar Gent

Het is inmiddels 125 dagen geleden dat ik een reis maakte. Normaal gesproken plan ik een heleboel reisjes vooruit en zou ik nu al verschillende bestemmingen voor 2019 hebben geboekt. Dit jaar is het anders. Om toch een vakantiegevoel te krijgen, zijn mijn vriend en ik van plan om het komende half jaar wat meer dagjes of weekendjes weg te gaan die op rijafstand zijn. Ik wilde al heel lang een keer naar Gent, dus gisteren vertrokken we naar dit sfeervolle plaatsje!

Een dagje weg naar Gent

Vorig weekend stelde ik aan mijn vriend voor om dit weekend naar Parijs te gaan. Ik had al een fijne accommodatie gevonden dus we hoefden alleen te beslissen hoelang we wilden gaan en eventueel vrij te vragen op het werk. Het had me heel leuk geleken om zo spontaan een weekendje naar Parijs te rijden. Toch kwamen we erachter dat het handiger was als we een weekendje naar Parijs gaan in maart, dus volgende maand rijden we naar Frankrijk. Ik wilde dit weekend nog wel iets leuks gaan doen, even ertussenuit, dus het werd Gent!

5 tips voor Gent

★ Gravensteen: we begonnen met een bezoek aan het Gravensteen. Dit is een middeleeuwse burcht die toegankelijk is voor bezoekers. Je kunt hier een audiotour volgen die ik je zeker aan kan raden. De verteller leidt je door de burcht en vertelt op verschillende plekken op een leuke manier meer over de geschiedenis van de burcht. De audiotour duurt ongeveer een uur en dan heb je door verschillende kamers gelopen, genoten van het uitzicht over de stad en een heleboel nieuwe kennis opgedaan.

Toegangsprijs: € 8,00 per persoon (korting als je tussen de 19 – 25 jaar oud bent)

★ Chillen aan de Leie: ik kende Gent vooral van de mooie, oude huizen aan de Leie, de rivier die door de Korelei en de Graslei stroomt. Het was heerlijk weer toen wij er waren, dus beide kanten zaten helemaal vol met mensen die genoten van de zonnestralen. Wij kochten een Vlaams frietje en genoten van het zonnetje op ons gezicht en de gezelligheid van de stad.

★ Belfort: wij beklommen het Belfort in het centrum van Gent. Je gaat met de trap naar boven (je kunt ook met de lift) en op verschillende verdiepingen kun je meer lezen over de historie van de toren. Op een van de verdiepingen hangt bijvoorbeeld de klok die precies luidde toen wij er waren. Op het hoogste punt waar je kunt komen als bezoeker heb je een mooi uitzicht over de stad en over verschillende kerken.

Toegangsprijs: € 8,00 per persoon (korting als je tussen de 19 – 25 jaar oud bent)

★ Gentse neuzen: ik had nog nooit echt van Gentse neuzen gehoord, maar we moesten dit Belgische snoepje natuurlijk wel even proberen. Een Gentse neus is een kegelvormig snoepje met frambozensmaak. Niet heel erg lekker, een beetje chemisch en heel erg zoet, maar wel leuk om geprobeerd te hebben als je toch in Gent bent.

★ Graffitisteegje: Gent heeft ook een graffitisteegje dat in de meeste stadsplattegronden en -gidsen staat, dus daar zijn we doorheen gelopen, maar ik vond het zelf niet heel bijzonder.

Gent

Gent is voor ons ongeveer anderhalf uur rijden, dus prima om voor een dagje naartoe te rijden. Als het wat verder rijden is, kan ik me voorstellen dat je hier een weekend blijft. Ook voor een vrienden- of vriendinnenweekend kan ik me voorstellen dat deze stad ideaal is, het is namelijk heel gezellig en sfeervol en je kunt veel verschillende biertjes drinken. Je kunt ook een rondvaart doen over de Leie, wij hebben daar niet voor gekozen, maar er zijn voldoende mogelijkheden. Ik was nog niet eerder in Gent geweest en ik vind het echt een leuke en sfeervolle stad!

Ben jij weleens in Gent geweest? 🙂

Volg je mij al op FacebookBloglovin’Instagram en Twitter?

4 Reacties

  1. Marleen
    24 februari 2019 / 18:54

    Wat een leuk artikel en heerlijk dat je er eventjes op deze manier tussenuit bent geweest! <3

  2. Richard
    26 februari 2019 / 16:03

    Zeker en vast. Met behulp van ons planneke geraakte we vrij vlot van de parking naar de burcht. Ik had daarna veel goesting in frieten. Het was al met al een plezante ervaring en ik was dan ook totaal niet ontgoocheld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.