Bezienswaardigheden in Vancouver die je niet wilt missen

Bijna een maand geleden stapten we op het vliegtuig op Schiphol, met Vancouver als eerste bestemming van onze wereldreis. We verbleven hier een aantal dagen voordat we onze huurauto op gingen halen en het avontuur echt kon beginnen. Ik vond Vancouver een verrassend leuke stad en in deze blog lees je mijn tips!

Bezienswaardigheden in Vancouver die je niet wilt missen

Grouse Mountain

Op onze eerste dag in Vancouver gingen we naar Grouse Mountain, een berg die je kunt bezoeken door de gondola te nemen óf door de Grouse Grind te lopen. Deze wandeling wordt ook wel “Mother Nature’s Stairmaster” genoemd omdat het zo’n steile trap is en je in korte tijd flink stijgt. Een iets te pittige wandeling voor beginnende hikers zoals wij, maar extra trots dat we het gehaald hadden! Eenmaal boven aangekomen word je getrakteerd op een supermooi uitzicht. Er is van alles te doen op Grouse Mountain, van ziplinen tot de lumberjack show tot het bezoeken van de beren en uilen. We zijn met de stoeltjeslift nog hoger naar boven gegaan. Ik had geen idee dat het uitzicht nog mooier kon worden. Grouse Mountain is wat mij betreft echt een aanrader!

Fietsen door Stanley Park en Gastown

Ook leuk om te doen: fietsen huren! Stanley Park is meer dan alleen de totempalen. We fietsten ook langs de Vancouver Seawall, Brockton Point Lighthouse, Beaver Lake, Prospect Point Lookout, Siwash Rock en Third Beach. Na het park zijn we nog Vancouver zelf in gereden en hebben we een Chinese tuin bezocht en de stoomklok. Hier ben je wel een hele dag zoet mee en je hebt zo een hele hoop van de stad gezien!

Lynn Canyon Suspension Bridge

We hebben er even over getwijfeld of we de Capilano Suspension Bridge moesten bezoeken, maar uiteindelijk vonden we dit te duur ($53.95 per persoon). Aangezien we een jaar op reis gaan moeten we nu eenmaal keuzes maken. Ik kan dus niet beoordelen of Capilano de moeite waard is. We zijn overigens wel naar de Lynn Canyon Suspension Bridge gegaan die gratis is. Eigenlijk is het niet heel veel meer dan een hangbrug boven een rivier, maar het is toch wel leuk om er overheen te lopen!

Heb jij nog goede tips voor Vancouver? 🙂

Liefs, Anouk

Volg je mij al op FacebookBloglovin’Instagram en Twitter?

2 Reacties

  1. 26 september 2019 / 16:03

    Zo leuk om te zien dat jullie het groen steeds opzoeken!

    • 27 september 2019 / 07:04

      Ja, dat verbaasde mij ook wel! Ik merk steeds meer dat ik het veel fijner vind om lekker in de natuur te zijn dan in de drukke steden. Wist ik niet van tevoren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.