Wat te doen in Kelowna: mijn tips voor de bezienswaardigheden!

Kelowna was een plek die we misschien wel over zouden slaan tijdens onze reis door West-Canada, maar wat ben ik blij dat we dat niet gedaan hebben! We zijn uiteindelijk een dag in Kelowna geweest en dat kan ik je van harte aanraden. In deze blog lees je mijn tips!

Knox Mountain

Het plan was om een hike te doen op Knox Mountain, maar we wisten niet helemaal welke hike we dan wilden doen. Achteraf gezien hadden we denk ik het beste de Apex Trail kunnen lopen. Je loopt dan zelf Knox Mountain op en bovenop de berg word je getrakteerd op een mooi uitzicht over de stad Kelowna, de omliggende wijngaarden, de bergen aan de overkant en Okanagan Lake. Je kunt ook (zoals wij deden) met de auto naar boven rijden, een klein stukje wandelen en van het uitzicht genieten.

Kettle Valley Railway

De Kettle Valley Railway was ooit een uitgebreid spoorwegsysteem, nu is het een verlaten spoorwegbedding. Vanuit Kelowna kun je er voor kiezen om een deel van de Kettle Valley Railway te fietsen door Myra Canyon. Wij hebben hier fietsen gehuurd bij Myra Canyon Bike Rentals (gerund door Nederlanders, leuk! Maar wel erg prijzig, volgens mij betaalden we 40 dollar per fiets) waarmee we een route van 24 kilometer hebben gefietst. Het was een leuke ervaring om over de 18 bruggen en door de 2 tunnels te fietsen en het uitzicht over de Myra Canyon te bekijken. Wel moet ik er bij zeggen dat je ook prima het eerste deel kunt lopen, waarmee je de kosten van de fietsen bespaart. Dan krijg je ongeveer dezelfde indruk dan wanneer je de fietsen huurt. Maar mocht je genoeg tijd hebben, dan kan ik je de fietsroute aanraden!

Wijn proeven!

Als je naar Kelowna gaat, ga dan alsjeblieft wijn proeven! Kelowna is de wijnstreek van West-Canada dus voor wijn zit je hier goed. Ik ben een groot wijnliefhebber maar niet per se een wijnkenner, dus ik vond het wel leuk om meer te leren over de verschillende wijnen die hier worden gemaakt. Bij het Visitor Centre kun je een boekje halen met wijngaarden en wijnroutes. Wij vroegen bij het Visitor Centre om aanraders qua wijngaarden, maar er werd ons verzekerd dat we bij iedere wijngaard wel goed zitten. Er zitten honderden wijngaarden in de omgeving, dus je hebt genoeg keuze. Wij waren met de auto waardoor Richard niet echt mee kon doen met de wijnproeverijen, dus ik zou je aanraden om een dag fietsen te huren en een aantal wijngaarden af te gaan. Je kunt voor een paar dollar per persoon vaak al een wijnproeverij doen, soms krijg je de proeverij gratis als je een flesje mee naar huis neemt. Wij bezochten eerst Meadow Vista Honey Wines. De wijnen zijn hier gebaseerd op honing van de bijen, er is een winkeltje waar je veel bijenproducten kunt kopen en je kunt wat eten in de bistro. De proeverij vond ik hier niet super: het voelde een beetje gehaast. We reden daarna verder naar Spearhead Winery waar we weer een proeverij deden, hier werden we geholpen door een heel aardige vrouw. Hier namen we uiteindelijk een flesje pinot noir cuvée mee. Zelf hebben we dus maar twee proeverijen gedaan, maar ik had er nog wel meer willen doen!

Heb jij nog goede tips voor Kelowna in Canada? Ik hoor het graag!

Liefs, Anouk

Volg je mij al op FacebookBloglovin’Instagram en Twitter?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.