Week 14 (2020): terug in Nederland na repatriëring vanuit Lima

Op maandag zaten we nog in Peru en de rest van de week waren we terug in Nederland. Wat zijn het gekke tijden en wat is het gek om ineens weer in Brabant te zijn. Hoewel ik niet veel bijzonders heb gedaan deze week, vind ik het wel leuk om weer weekoverzichtjes te maken. Kijk je mee? 🙂

Terug in Nederland na repatriëring vanuit Lima

Maandag

We vliegen vanuit Lima terug naar Schiphol. Hier kun je meer over lezen in mijn quarantaine dagboek!

Dinsdag

Op dinsdagochtend komen we aan op Schiphol. We worden opgehaald door onze ouders, wat fijn om ze weer te zien! We rijden terug naar Brabant waar ik gelijk even lekker in bad ga liggen en Richard installeert zijn gamecomputer. Mama haalt lekkere broodjes bij de bakker dus we hebben een heerlijke lunch. We worden goed verwend! ’s Middags kijk ik Married at First Sight – Second Chance af en daarna doe ik een dutje, ik kon mijn ogen niet meer open houden. Wanneer ik wakker word eten we boerenkool en ’s avonds duiken we vroeg ons bed in.

Woensdag

We slapen de klok rond, het was nodig! We komen laat uit bed en na het ontbijt ga ik alvast op zoek naar vacatures en ik schrijf verder aan de blog over de tweede quarantaine week. Richard en ik gaan samen een rondje lopen. Het plan is om regelmatig een stukje te wandelen. Fijn om lekker buiten te zijn! Na de lunch schrijf ik de blog over de quarantaine af. Voor het eten ga ik even kleuren in het kleurboek voor volwassenen en we eten frietjes. Hier had Richard het al heel lang over, haha. En ik het eet voor het eerst een vegetarische frikandel, lekker! ’s Avonds kijk ik de nieuwe aflevering van Temptation Island en daarna ga ik alvast in bed liggen. Helaas zie ik het nog half drie worden en we slapen allebei niet goed die nacht.

Week 14 (2020): repatriëring vanuit Lima en terug in Nederland

Donderdag

Visite op donderdagochtend! Mijn zus en haar vriend komen gezellig langs met de kids. Ze nemen taartjes mee en mijn nichtje Roos heeft een mooie tekening gemaakt. We houden afstand dus dat is wel gek, maar alsnog heel leuk om ze weer te zien. Daarna ga ik stofzuigen en ik plaats een berichtje op LinkedIn. Ik ben nog moe van de korte nacht dus ’s middags doe ik niet zo veel. Richard en ik gaan nog een stukje wandelen. In de avond begin ik met een puzzel en we krijgen ook nog drie kaartjes binnen. Heel lief, dat doet me echt goed!

Week 14 (2020): repatriëring vanuit Lima en terug in Nederland

Vrijdag

Een drukke en gezellige dag op vrijdag! Mijn neefje en nichtje zijn er, mijn ouders hebben op vrijdag een oppasdag. We gaan ’s ochtends naar de ‘dierentuin’ om de geitjes te voeren en te kijken naar het varken, een konijn en de kippen. ’s Middags gaan we naar het ‘strand’ waar we spelen met de bal en naar de speeltuin gaan. Verder hebben we gepuzzeld, verstoppertje gespeeld, met de autootjes gespeeld.. veel gespeeld dus, haha 🙂 Aan het einde van de middag komt vriendinnetje Vienna even langs. Zo fijn om haar weer te zien na ruim zeven maanden! We houden afstand dus we kunnen elkaar geen dikke knuffel geven, maar we gaan samen een rondje wandelen. ’s Avonds zit ik bij mijn ouders op de bank terwijl ik wat lees en Wordfeud speel.

Week 14 (2020): repatriëring vanuit Lima en terug in Nederland

Zaterdag

Na het ontbijt gaan Richard en ik een uur wandelen. Verder ben ik vooral bezig met puzzelen die dag. ’s Avonds komt Richards moeder met haar vriend eten afgeven, heel erg lief! Richard houdt van spareribs dus daar was hij heel blij mee. We worden goed verwend met veel eten, heerlijk fruit en lekkere toetjes.

Zondag

De dag begint met een verrassingsbezoek aan Manon die vandaag jarig is. Voor mij wel gek, want het is de eerste keer dat ik de vriendinnengroep weer zie. Maar deze dag draait om Manon en we hebben haar goed verrast! We versieren de voorkant van het huis, bekogelen haar met confetti en we zingen voor haar. We drinken wat in de tuin en daarna ga ik weer naar huis. Mijn broer Martijn is er ook en we lunchen buiten in de tuin, het is heerlijk weer! Na de lunch maak ik mijn puzzel af. Net als vele anderen heb ik het puzzelen helemaal ontdekt tijdens deze coronacrisis 😛 We gaan ook nog even langs bij oma. Papa, Martijn en ik lopen daarna naar huis (zo’n 40 minuten lopen). Ik ga nog even in de tuin zitten en daarna is het tijd voor… pannenkoeken! Heerlijk! Ik ga even relaxen in bad en ’s avonds kijken we Boer zoekt Vrouw. Daarna maak ik deze blog af.

Mijn plannen voor week 15

Wat was het een bizarre week… we begonnen de week in Peru en we zijn nu weer terug in Nederland. Onze wereldreis is abrupt afgebroken en dat is lastig. Er zijn natuurlijk veel ergere situaties, maar als je je hier al heel lang op hebt verheugd en alles hebt opgegeven, is het wel even schakelen. Veel ups en downs, dat ben ik niet zo gewend van mezelf. Vooral na zeven geweldige maanden. Ik weet soms even niet zo goed wat ik moet doen of wat ik wil. Maar het komt goed, het heeft gewoon even tijd nodig.

Voor deze week heb ik nog niet veel plannen gemaakt. Ik ga een dag oppassen op mijn neefje en nichtje, een rondje wandelen met Janneke en waarschijnlijk nog wel een rondje wandelen met Vienna (allemaal op afstand). Verder ga ik mijn cv weer even afstoffen en zoeken naar leuke vacatures (hier vertel ik in een andere update meer over). Ik heb twee nieuwe boeken besteld dus ik zal weer wat meer gaan lezen. Ook ben ik van plan om te beginnen aan het fotoalbum van de reis. Waarschijnlijk begin ik ook nog wel met een nieuwe puzzel 😉

Heb jij een fijne week gehad?

Liefs, Anouk

Week 14 (2020): repatriëring vanuit Lima en terug in Nederland

Volg je mij al op FacebookBloglovin’Instagram en Twitter?

2 Reacties

 1. Anny
  6 april 2020 / 09:22

  Wat heerlijk dat jullie weer veilig in Nederland zijn en nu bij ons logeren.
  Laat die ups en downs maar lekker komen want jullie hebben heel wat te verwerken.
  Niemand had dit vreselijke virus kunnen voorzien en we moeten er maar mee dealen.
  Maar uiteindelijk komt het weer goed.
  De landen die jullie nog zo graag willen bezoeken, lopen nieff weg ?

 2. 6 april 2020 / 09:42

  Wel fijn dat je zo veel familie hebt kunnen zien afgelopen week! Ik moet het helaas doen met een enkele videocall

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.