Deze boeken las ik in april 2020

Er is weer een nieuwe maand aangebroken! Nu we vanwege het coronavirus allemaal thuiszitten, hebben we meer tijd over om te lezen. Tot nu toe heb ik helaas nog niet zo heel veel gelezen. April was onze eerste maand thuis na onze afgebroken wereldreis, dus ik heb vooral de tijd genomen om weer te wennen. Afgelopen maand las ik vier boeken en ik vertel je graag wat ik er van vond!

Deze boeken las ik in april

♥ Jette Schröder – Gek van jou!: Lize gaat naar een retraite in The Mansion of Love. Ze is van plan om hier een undercoverstuk over te schrijven, over hoe vrouwen hier worden gehersenspoeld op het gebied van de liefde. De schrijfstijl van Jette is vrolijk en grappig, ik heb er echt van genoten. Het bevat niet heel veel diepgang en het einde vond ik niet heel veel toevoegen, maar het is wel een lekker feelgood verhaal. ★★★☆☆


♥ Chinouk Thijssen – Dance or Die (Truth or Dance, #3):
het derde deel in de Truth or Dance serie van Chinouk Thijssen. Ik heb er echt naar uitgekeken om dit boek te lezen. Dance or Die werd niet uitgebracht als e-book, dus ik moest wachten tot we terug waren van onze wereldreis. Helaas waren we genoodzaakt om eerder terug te komen van de reis, maar daardoor kon ik wel eerder in dit boek beginnen. Dance or Die is het slotdeel van deze serie over de duistere balletwereld. Het wordt snel duidelijk wie de mogelijke daders zijn, eigenlijk in het tweede deel al. Maar toch weet je nog niet precies hoe het zit en wie er nog meer bij betrokken is. Chinouk Thijssen heeft me op het verkeerde been gezet en dat vind ik altijd ontzettend knap van schrijvers. Ik vond het een heerlijke serie die lekker wegleest. Een aanrader! ★★★☆☆


♥ Suzanne van Duijn – Work hard, travel harder:
werken en reizen als digital nomad, dat klinkt goed! Ik heb zelf altijd in loondienst gewerkt maar ik vind het leven als digital nomad wel interessant. Ik was benieuwd of het iets voor mij is en ik was ook nieuwsgierig naar het verhaal van de schrijfster (waar ik overigens nog nooit van gehoord had). Work hard, travel harder beschrijft het verhaal van Suzanne en hoe zij als digital nomad is gaan werken. Haar persoonlijke verhaal wordt afgewisseld met tips over bestemmingen die geschikt zijn voor digital nomads. Ze interviewt ook andere digital nomads die over hun ervaringen vertellen. Ook staan er tips in over hoe je aan klanten komt en hoe het bijvoorbeeld zit met kosten en belastingen. Ik vond het wel vermakelijk om te lezen. Je gaat toch verlangen naar een bestaan als digital nomad, ook al is het niet zo rooskleurig als het vaak lijkt. Wel miste ik praktische tips of een stappenplan over hoe je het beste dit leven kunt realiseren. Dat had het boek in mijn ogen sterker gemaakt. ★★★☆☆


♥ Becky Albertalli & Adam Silvera – Wat als dit het is:
dit boek stond al heel lang in mijn kast, dus het werd eens tijd om hem te lezen! Wat als dit het is gaat over Arthur en Ben die elkaar leren kennen in New York. Er volgt een schattig en realistisch liefdesverhaal wat heerlijk is geschreven. Dit duo is een goede match om een boek te schrijven! Het is geen standaard liefdesverhaal maar het schetst een eerlijk beeld van de liefde. Het is geen verhaal dat me omver heeft geblazen, maar ik heb genoten van het lezen. ★★★☆☆

Mijn doel is om in de maand mei minimaal vijf boeken te lezen. Ik ben nu Schildpadden tot in het oneindige van John Green aan het lezen en ik hoop ook Winter en een non-fictieboek te lezen. Ik houd jullie volgende maand weer op de hoogte!

Welke boeken las jij in april?

Liefs, Anouk

Deze boeken las ik in april 2020

Volg je mij al op FacebookBloglovin’Instagram en Twitter?

3 Reacties

  1. 5 mei 2020 / 13:10

    De serie van Chinouk vond ik heel tof om te lezen. Ik las in april ‘Heks&Jager’, ‘Feminist fataal’ en ‘Vrouw en fiets’. Momenteel lees ik eigenlijk om en om verhalende non-fictie en dan fictie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.