Mijn doelen voor de maand mei

De maand mei is aangebroken! Nieuwe maand, nieuwe kansen. Het plan is om vanaf nu te werken met maanddoelen. Deze doelen deel ik graag met je in deze blogs. Lees je mee?

Mijn doelen voor de maand mei

1. Het oude blogritme weer oppakken

Tijdens onze wereldreis heb ik me minder gefocust op het bloggen. Ik was vooral aan het genieten van alle prachtige landen. Nu we weer terug zijn, wil ik mijn oude blogritme oppakken. Dat betekent een nieuwe blog op dinsdag, donderdag en zaterdag. Ik heb nog veel te schrijven over de reis, dus ik hoef niet bang te zijn dat ik geen inspiratie heb.

2. Minimaal 1 kilo afvallen

Eén kilo per maand afvallen klinkt misschien weinig. Tijdens de wereldreis ben ik ongeveer zes/zeven kilo kwijtgeraakt. Er mogen van mij nog wel een paar kilo’s af. Ik vond twee kilo afvallen in een maand een te streng doel, dus ik houd het nu bij minimaal 1 kilo. Alles wat ik meer ben afgevallen, is meer meegenomen. Het plan is om regelmatig te sporten (wandelen, hardlopen, yoga), meer water te drinken (zie punt 4) en minder te snoepen.

3. Minimaal 5 boeken lezen

Nu ik nog veel vrije tijd heb, wil ik weer meer boeken lezen. Ik heb nog een heleboel ongelezen boeken in mijn boekenkast staan, dus die stapel wil ik graag wegwerken. Ik ben van plan om in ieder geval Schildpadden tot in het oneindige en Winter te lezen. Hopelijk ook weer een inspirerend non-fictie boek!

4. Minimaal 5 glazen water per dag drinken

Water drinken zit nog niet opgenomen in mijn dagelijkse routine. Ik weet dat ik te weinig drink op een dag, dus daar wil ik wat bewuster mee bezig zijn. Ik drink wel iedere dag thee, maar ik wil nu iedere dag minimaal vijf glazen water drinken. Mijn plan is om het bij te houden op mijn dagelijkse to-do lijstje, zodat ik er ook steeds aan herinnerd wordt.

Werken met maanddoelen

Het idee is om iedere maand bewust bezig te zijn met drie tot vijf realistische doelen. Aan het begin van de volgende maand zal ik terugblikken op deze doelen en ook mijn nieuwe doelen met jullie delen. Ik werkte nooit eerder met zulke maanddoelen, dus ik ben benieuw hoe het uitpakt. Ik heb nog een hoop inspiratie voor doelen waar ik aan wil werken, maar die bewaren we voor de volgende maanden 😉 Daarnaast is één van mijn doelen ook om deze maand een toffe baan te vinden, maar daarvoor ben ik nu ook afhankelijk van de arbeidsmarkt. Het sollicitieren valt helaas tot nu toe nog niet mee vanwege de coronacrisis. Ik houd jullie in ieder geval op de hoogte!

Wat zijn jouw maanddoelen voor de maand mei?

Liefs, Anouk

Mijn doelen voor de maand mei

Volg je mij al op Bloglovin’ en Instagram?

1 Reactie

  1. 3 mei 2020 / 11:54

    Ik stel elke maand 3 tot 5 doelen op en het is zo ontzettend fijn! Tot nu toe heb ik nog maar 1 doel voor deze maand, dus wil er vandaag voor gaan zitten om er nog een aantal te bedenken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.