September: Mijn eerste maand bloggen!

September was hectisch, maar heel leuk en productief! Ik begon natuurlijk mijn eigen reis- en boekenblog, ik begon met mijn minor Bedrijfscommunicatie, ik was voor twee weken de hoofdredactrice van Chicklit.nl en ik werkte minimaal twee keer per week bij Julia’s. Ik was een aantal keer in Amsterdam en ging een dagje naar Maastricht. Verder ging ik vijf keer uit eten (oeps!) maar wel iedere week naar de sportschool.  Kijk je mee terug naar afgelopen maand?

20150917_201638

Op 1 september begon ik mijn eigen blog. Spannend! Hoe is het nou bevallen, dat bloggen? Ik vind het geweldig. Waarom ben ik hier nooit eerder mee begonnen? Ik vroeg me altijd af wie het in hemelsnaam leuk zou vinden om mijn artikelen te lezen. Nu schrijf ik vooral omdat ik het zelf leuk vind en ik geniet dan ook met volle teugen. Ik haal er ontzettend veel voldoening uit: van het maken tot foto’s, het schrijven van artikelen en het bijhouden van Instagram. Ik zit zelfs al te twijfelen om van drie naar vier artikelen per week te gaan, maar ik weet niet of me dat iedere week zou lukken. Oktober wordt als het goed is wat rustiger, dus wie weet verschijnen er binnenkort vier artikelen per week.

PicMonkey Collage.jpgbla

Ik had op 8 september mijn eerste schooldag, wat betekent dat ik pas weer drie weken op school zit. Het voelt helaas nu alweer als een eeuwigheid! Ik begon vol goede moed en had er oprecht zin in, maar de minor begon nogal rommelig en de stof gaat niet zo diep als ik had gewild. We hebben twee lintmodules die de hele minor door lopen: marketingcommunicatie en corporate communicatie. Daarnaast zijn er tien workshops waarvan je er zeven moet volgen. Ik volgde deze maand de workshop communicatie en psychologie, beeldcommunicatie en arbeidsmarktcommunicatie.

Deze maand sloot ik ook mijn proefmaand af bij Julia’s. Ik werk hier twee of drie keer per week en mijn werkzaamheden bestaan vooral uit koffie, focaccia’s en pasta’s maken. Ik heb een gesprek gehad met mijn bedrijfsleidster en ik mag blijven, yay! Ze zijn heel tevreden over me dus dat is natuurlijk leuk om te horen. Mijn favoriete pasta is trouwens de tortellini met carbonara saus en cherrytomaatjes en als topping parmezaanse kaas, lente-ui en spekjes. Deze eet ik dan ook regelmatig tijdens mijn pauze 🙂

PicMonkey Collage julias

Ik werk nu bijna een jaar als assistente van de hoofdredactie bij Chicklit.nl. Wat een eer om bij zo’n grote en populaire website te mogen werken! De hoofdredactrice ging in september twee weken weg, waardoor ik de verantwoordelijkheid kreeg om de meeste taken over te nemen en de stagiaires te begeleiden. Ik ging dan ook een aantal dagen naar Amsterdam om hier op kantoor te werken.

PicMonkey Collage cl

Ik ging deze maand maar liefst vijf keer uit eten (sorry not sorry). Ik ging naar La Cubanita en Bommel Beer in Tilburg, Proeflokaal Bregje en Popcatepetl in Breda en Café Sjiek in Maastricht. Tijdens mijn stage bij de Efteling hebben we een leuk groepje meiden verzameld en we gaan regelmatig nog wat eten en/of naar de film. Met hen ging ik eten bij La Cubanita, waar je voor € 17,50 per persoon onbeperkt tapas kunt eten. Met een studievriendin ging ik eten bij Proeflokaal Bregje in Breda, waar je voor € 14,50 een driegangendiner eten. Dat klinkt natuurlijk erg aantrekkelijk, maar ik vond het eten dan ook niet echt lekker. Dat is ergens ook wel logisch voor die prijs. Met een vriendinnetje die ik uit het oog verloren was, ben ik gaan eten bij Popocatepetl in Breda. Het was erg gezellig om weer bij te kletsen en het eten was ook erg lekker! Verder ging ik tijdens mijn dagje Maastricht met mijn vriend uit eten en aten we Zoervleis bij Café Sjiek, op een andere dag gingen we naar de film Everest in de bioscoop en aten we van tevoren bij Bommel Beer in Tilburg.

PicMonkey Collage

Ik las deze maand 8 boeken uit:  Yoga Girl, What’s Appening?, After #2, Spaar de Spotvogel, Een heel bijzonder meisje, Geek Girl #1, Geek Girl #2, Geek Girl #3 en ik begon in Lockwood&Co #1. Sommige boeken recenseerde ik voor Chicklit.nl, anderen las ik voor mijn eigen blog en heb je al voorbij zien komen of zie je binnenkort verschijnen. Ondanks dat ik het zo druk had, heb ik gelukkig toch veel boeken kunnen lezen!

Het was af en toe lastig om te schakelen deze maand. De ene dag was ik op kantoor in Amsterdam om twee stagiaires te begeleiden, de andere dag maakte ik pasta’s op mijn werk en de volgende dag zat ik weer in de schoolbanken. Gelukkig is het allemaal goed gegaan! Oktober heeft veel leuks in petto: met zes vriendinnen ga ik een weekendje weg, ik heb een familiedag en ik ga op vakantie! Samen met mijn vriend ga ik acht dagen naar Corfu in Griekenland. Hopelijk wordt oktober verder iets rustiger dan september, zodat ik meer tijd heb voor school en mijn blog, want ik vond het in september wel lastig om alles te combineren. Hopelijk kan ik komende maand weer lekker veel boeken lezen en artikelen schrijven. Met 450 unieke bezoekers in mijn eerste maand bloggen, sluit ik deze maand met een tevreden gevoel af. Ik ben benieuwd wat oktober ons gaat brengen!

Wat waren jouw hoogtepunten van september?

7 Reacties

 1. Aesa
  1 oktober 2015 / 08:24

  Heel leuk geschreven met leuke foto’s erbij lieverd! Natuurlijk ken ik je persoonlijk, maar dat neemt niet weg dat dit soort artikelen heel leuk zijn om te lezen. Zo kan iedereen jou beter leren kennen. Topper! Een hele dikke X

 2. Richard
  1 oktober 2015 / 08:55

  Weer een heel mooi artikel. Je hebt echt heel veel gegeven deze maand, en hoe vermoeiend het misschien ook voor je was, nu kun je er met een fijn gevoel op terugkijken. Ga zo door! X

 3. Lotte
  1 oktober 2015 / 10:26

  Hey Anouk!
  Super leuk om te lezen wat je allemaal schrijft. Altijd al gedacht dat jij iets met schrijven moest gaan doen. Je boek heb ik gelezen en ben echt benieuwd wat ik nog allemaal ga horen van je!

  • readingtraveller
   Auteur
   8 oktober 2015 / 08:18

   Hoi Lotte, superlief dat je een berichtje achterlaat op mijn blog. Echt heel leuk, dankjewel!!

 4. Anny
  1 oktober 2015 / 16:51

  Ben supertrots op je!!?

 5. 7 oktober 2015 / 17:18

  Leuke foto’s! Ik vind je blog echt leuk geworden, lees met veel plezier je artikelen 🙂

  • readingtraveller
   Auteur
   8 oktober 2015 / 08:17

   Ah wat een lief berichtje Vivian, dankjewel! 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.