Boekrecensie: Niet te filmen

‘Een angststoornis maakt het dagelijks leven van de veertienjarige Audrey behoorlijk lastig. Ze heeft baat bij de gesprekken met haar psycholoog, maar ze komt pas echt tot bloei wanneer ze Linus ontmoet, een teamgenoot van haar oudere broer. Linus snapt haar. Audrey kan met hem over haar angsten praten zoals ze dat nog nooit met iemand anders heeft kunnen doen.’ (www.bol.com)

Sophie Kinsella staat bekend als de koningin van de chicklit. Haar boeken zijn humoristisch, luchtig en romantisch. Ik wilde haar nieuwe jeugdroman Niet te filmen dan ook graag lezen! Kinsella heeft weer een heerlijk boek geschreven. Haar vlotte schrijfstijl zorgt ervoor dat je door de bladzijden heen vliegt. Ik had het boek dan ook in een paar dagen uit. Humor speelt weer een grote rol, ik moest af en toe hardop lachen. De familieleden van Audrey zijn leuk beschreven, vooral het broertje Felix. De familie deed me af en toe aan het programma The Middle denken. Toch heeft Kinsella een goede balans gevonden tussen humor en serieuze onderwerpen. Je leest namelijk over de angststoornis van Audrey. Dit heeft ze op een redelijk luchtige manier gedaan, maar je krijgt wel de ernst van de situatie mee.

Het enige minpunt aan dit boek vond ik dat je niet te weten komt wat er met Audrey is gebeurd. Het hele boek was ik benieuwd wat de reden was van haar angststoornis. Je krijgt soms kleine stukjes informatie, waardoor ik de hele tijd zat te wachten op de ontknoping, maar die bleef uit. Ergens snap ik ook wel het punt van Kinsella: het gaat er niet om wat er in het verleden is gebeurd, maar richt je op de toekomst en het herstel en laat het verleden achter je.

Het is een jeugdroman, maar ik had er helemaal geen problemen mee dat het hoofdpersonage veertien jaar was. Sophie Kinsella weet het zo te schrijven dat dit boek leuk is voor alle leeftijden.

Beoordeling: ★★★★☆

IMG_20151007_143632

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.