Vriendinnenweekend in Boorsem

Het tweede weekend van oktober was het zover: vriendinnenweekend! Samen met zes andere vriendinnen zijn we van vrijdagavond tot en met zondagmiddag weggeweest. Ben je benieuwd wat we hebben gedaan en waar we naartoe zijn geweest?

Op vrijdagavond verzamelden we bij een van mijn vriendinnen thuis. Hier aten we eerst zelfgemaakte pizza en daarna was het tijd om de tassen in te laden. Tijdens het vorige vriendinnenweekend zaten er drie meiden in de organisatie die de bestemming en de activiteiten regelden en voor de rest van de groep was het een verrassing waar we naartoe zouden gaan. Dat was dit jaar ook zo. Het vorige weekend, toen we in Scheveningen zaten, zat ik in de organisatie en wist ik dus precies waar ik aan toe was. Dit keer was dat niet zo en wat was dat leuk! Andere vriendinnen vroegen aan me waar ik in het weekend naartoe zou gaan maar ik had zelf ook geen idee. Ook tijdens de autorit was het nog spannend en we wisten het pas toen we op de bestemming aan waren gekomen. Ons huisje stond in Boorsem, dat is in de buurt van Maasmechelen. Toen we eenmaal aankwamen en de kamers hadden verdeeld, was het tijd voor het eerste glas wijn en een stukje taart. Daarna speelden we ”Minute to win it”. De meiden hadden allerlei attributen meegenomen en we moesten verschillende opdrachten in een minuut uitvoeren, zoals met een rietje zoveel mogelijk Maltesers van het ene naar het andere bakje dragen of zo snel mogelijk met één hand een doos tissues leeg trekken. Wat hebben we gelachen! Daarna deden we nog andere spelletjes zoals 30 seconds en het verjaardagsspel van Ik hou van Holland. De glazen Hugo gingen er goed in en de tijd vloog voorbij. De eerste avond was zeker geslaagd en rond half drie lagen we lekker in bed.

IMG-20151009-WA0020

De volgende ochtend moesten we om kwart over tien klaarstaan. In de uitnodiging voor het weekendje stond dat we een setje kleding mee moesten nemen dat vies mocht worden en we kregen de opdracht om die aan te trekken. Spannend! We stopten bij Funvalley in Maastricht en daar zagen we al gelijk een hoogteparcours dat er indrukwekkend en vooral eng uitzag. We waren erg benieuwd wat we gingen doen en onze eerste activiteit was lasertaggen. We kregen een wapen in onze hand en een band om ons hoofd en door middel van het wapen kon je via een laser op het andere team schieten. We hebben dit 2,5 uur gedaan en dat was erg leuk! Ik was zelf niet zo goed en werd de op een na laatste, haha. Maar het was erg leuk en we zijn weer een ervaring rijker 🙂

IMG-20151010-WA0007

Na het lasertaggen hadden we een uurtje pauze en daarna begon de volgende activiteit: de escape room! We hadden het er al vaak met de meiden over gehad om dit te doen en ik had het zelf nog nooit gedaan. Het was een superleuke ervaring. De meesten zullen het concept wel kennen, maar als je het nog niet kent: je wordt een uur opgesloten in een kamer waarin je uit moet breken. Deze kamer is vaak gethematiseerd en wij zaten in een lodge. Het was de bedoeling dat we de sleutel vonden waardoor we naar buiten konden, maar je moest eerst allerlei raadsels oplossen om hints te krijgen en uiteindelijk de deur te vinden. We hebben de hele lodge overhoop gehaald en volgens mij had de instructeur nog nooit zo’n groep als wij meegemaakt, haha. Van tevoren vertelde hij dat zo ongeveer een op de zes groepen het haalt en het is ons helaas niet gelukt, maar we hebben wel ontzettend veel lol gehad! We hebben het er die avond zelfs over gehad om de volgende dag in Tilburg nog een keer naar een escape room te gaan, omdat we er zo van baalden dat we het niet gehaald hadden.

IMG-20151010-WA0003

Na het lasertaggen en de escape room gingen we terug naar ons huisje. Hier hebben we lekker gechilled: we lagen onder een dekentje op de bedbank in de woonkamer met chocola, toastjes en zakken chips terwijl we naar de herhaling van K3 zoekt K3 keken. We hebben zo ongeveer tienduizend keer het liedje tienduizend luchtballonnen gezongen, haha (dat wordt de nieuwe single van de nieuwe K3). Daarna was het tijd om te douchen en ons klaar te maken voor een avondje stappen! Om half acht werden we opgehaald met de taxi en gingen we eten bij Mascaron in Maastricht. Hier aten we onbeperkt tapas en konden we ook nog eens onbeperkt cocktails drinken: heaven! Na het etentje gingen we eerst naar Cliniq en daarna naar de Feestfabriek. Om half vier werden we weer opgehaald door de taxi en waren we weer veilig in ons huisje in Boorsem. Na wat snacken en een valse uitvoering van Bohemian Rhapsody was het tijd om te gaan slapen.

12112425_1299035633445694_7369332293493647523_n

stap

De volgende ochtend moesten we om elf uur weer ons huisje uit, dus het was een korte nacht. Na het douchen en opruimen reden we naar het outletshoppingcentrum Maasmechelen Village. Hier liepen we een rondje en aten we een heerlijke Belgische wafel. Daarna reden we terug richting Brabant en lunchten we als afsluiting bij De Tijd in Oisterwijk. Ik nam een salade met geitenkaas, spek, walnoten en tomaat, heerlijk!

boorsem

Het was een erg geslaagd weekend, de sfeer was goed en we hebben ontzettend veel gelachen. We hebben ons voorgenomen om ieder jaar op vriendinnenweekend te gaan en we hebben alvast afgesproken dat we het tweede weekend van oktober in 2016 vrijhouden.

Ga jij weleens weg met je vriendinnen en waarnaartoe?

10 Reacties

 1. Janneke
  17 oktober 2015 / 09:55

  Aah super leuk geschreven schattie!

  • readingtraveller
   Auteur
   17 oktober 2015 / 11:27

   Dankjewel!! Lief dat je een berichtje achterlaat ^^ <3

 2. Anny
  17 oktober 2015 / 10:34

  Dat was een geslaagd weekend zo te lezen!!!!!
  Wat fijn dat jullie zo hebben genoten!

 3. Evi
  17 oktober 2015 / 10:57

  Woow wat een super leuk weekend! Ik heb het gevoel dat je echt super gezellige vriendinnen hebt. Ben nu al benieuwd waar jullie volgend jaar naar toe gaan hihi ?

  • readingtraveller
   Auteur
   17 oktober 2015 / 11:28

   Daar ben ik ook zeer benieuwd naar!! Hint, hint? 😀

 4. Aesa
  18 oktober 2015 / 14:16

  Dat ziet er super gezellig uit zeg, lekker even met de meiden op pad. Super leuk om te lezen dat jullie een super leuk vriendinnen weekend hebben gehad! Ik ben benieuwd waar jullie volgend jaar naar toe gaan X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.