Boekrecensie: Silber

‘Sinds Liv Silber met haar moeder en zusje naar Londen is verhuisd, droomt ze nogal vreemd. Lange gangen met versierde deuren, in raadsels sprekende standbeelden, de nanny die haar achtervolgt met een bijl… Liv droomt zelfs over een kerkhof, waar ze midden in de nacht vier jongens allerlei mysterieuze rituelen ziet uitvoeren. Nog vreemder wordt het als de jongens echt blijken te bestaan. En het allervreemdst is misschien wel dat ze dingen over Liv weten die alleen in haar dromen voorkomen. En dat is nog maar het begin…’ (www.blossombooks.nl)

Tijdens mijn vakantie in Corfu heb ik maar liefst vijf e-books verslonden, waaronder Silber van Kerstin Gier. Dit boek stond al heel lang op mijn lijstje om te lezen en nu heb ik het dan eindelijk gelezen. Ik was erg benieuwd naar het boek en had normale verwachtingen. Helaas kon het boek me niet echt boeien, terwijl ik de Edelsteentrilogie van Kerstin Gier wel kon waarderen. In dit boek slaapt Liv een keer met de trui van haar toekomstige stiefbroer en komt terecht in dromen waarin ze zelf de baas kan spelen en de mysterieuze jongens kan volgen. Het is een leuk idee, dat met die dromen, maar ik vond de uitwerking matig en het voegde voor mijn gevoel weinig toe aan het verhaal. Er zijn zo veel toffe dingen die je kunt doen met dromen! Ik had het dan ook graag anders gezien in dit boek, voor mijn gevoel had de schrijfster er veel meer uit kunnen halen. De blog van Secrecy vond ik ook niks toevoegen aan het verhaal, het deed me alleen aan Gossip Girl denken en ik snapte ook hier de toevoeging niet aan het verhaal.

De schrijfstijl is fijn en het personage Liv is goed uitgewerkt, maar dat vond ik niet van de andere personages. Het duurde even voordat ik de vier jongens van elkaar kon onderscheiden. Ik vond het fijn dat Liv niet in dat idee van demonen geloofde wat de jongens haar vertelden en dat ze het allemaal belachelijk vond, want dat had ik waarschijnlijk erg ongeloofwaardig gevonden. Het einde vond ik wel verrassend en zag ik niet aankomen, wat het weer leuk maakte. Het verhaal komt voor mijn gevoel niet helemaal uit de verf. Het verhaal was vermakelijk en oké, maar ik vind het geen aanrader.

Beoordeling: ★★★☆☆

IMG_20151029_153643

2 Reacties

 1. 9 november 2015 / 13:11

  Jammer dat-ie tegenviel! Ik wil deze ook nog wel graag eens proberen, maar er is steeds iets wat me ervan weerhoudt…

  • readingtraveller
   Auteur
   9 november 2015 / 13:26

   Haha, ja dat had ik dus ook steeds! Wel blij dat ik hem nu eindelijk gelezen heb hoor, anders was ik altijd nieuwsgierig gebleven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.