Tijd voor thee: Doorstuderen, werken of reizen?

Om mijn voornemen mijn blog persoonlijker te maken, heb ik een nieuwe rubriek in het leven geroepen: tijd voor thee! Een beetje zoals Koffietijd, maar dan met thee, dus. Het is de bedoeling dat ik jullie onder het genot van een kopje thee wat meer vertel over mijn persoonlijke leven of dingen waar ik tegenaan loop, zoals ook nu het geval is: vanaf januari ga ik afstuderen en hopelijk mag ik dan in de zomer mijn HBO-diploma in ontvangst nemen. Nu is de grote vraag: en dan?

Voordat we beginnen, pak er een lekker kopje thee bij als je in de gelegenheid bent, dat doe ik ook! Dan kunnen we wat bijkletsen en meer over elkaar te weten komen. Ik hou echt van thee en drink vaak meerdere koppen per dag, maar ik ben ook zo iemand met een miniblaas en door het drinken van thee moet ik dus om de haverklap naar het toilet. Wat is trouwens jouw lievelingsthee? Mijn favoriet was een lange tijd sterrenmunt, maar de laatste tijd drink ik meer fruitthee zoals mango, kers, framboos, bosvruchten, meloen, mango en aardbei. Heerlijk! Staat jouw thee ook klaar? Laten we dan maar beginnen 🙂 (Tijdens het schrijven van dit artikel drink ik trouwens de smaak bloedsinaasappel – kiwi, uit het paarse doosje: heel erg lekker!)

WIN_20151103_16_01_11_Pro

For your information: ik studeer nu Functiegerichte Bachelor Toerisme en Recreatie. Na het eerste jaar heb ik gekozen voor de specialisatie Manager Toeristische Marketing en Communicatie en op dit moment volg ik de minor Bedrijfscommunicatie. Oftewel: ik doe iets met marketing en communicatie op het gebied van toerisme 😉

Doorstuderen?
Ik was er een heel lange tijd van overtuigd dat ik wilde doorstuderen na mijn studie. Ik vind het nog leuk om te studeren en nu ik nog jong ben (22), moet ik doorgaan zolang ik het leuk vind, toch? De laatste tijd begin ik echter wel te twijfelen. Als ik zou gaan doorstuderen, zou ik een master gaan doen. Ik weet alleen niet zeker of het volgen van een masterstudie ook perse iets toevoegt aan de functie die ik later zou willen vervullen. Natuurlijk, er gaat niks verloren want ik zal ongetwijfeld een hoop leren, maar heb ik een master nodig of zou ik het alleen doen omdat ik het studeren nog ”leuk” vind? Verder weet ik ook niet of ik een master wel aan zou kunnen. Op het HBO red ik me over het algemeen prima, maar een master aan de universiteit is natuurlijk wel andere koek. Mijn oog is gevallen op de master Communicatie- en Informatiewetenschappen aan de Universiteit van Tilburg. Ik zou dan een halfjaar de premaster volgen en een jaar de master, dus dan ben ik nog anderhalf jaar aan het studeren, dus dan ben ik 24 als ik ben afgestudeerd. Verder heb je dan ook nog het financiële plaatje, studeren is natuurlijk niet gratis… Ik ga volgende week naar de mastervoorlichtingsavond, dus hopelijk helpt dit mij om een keuze te maken!

WIN_20151103_16_13_43_Pro

Werken?
Ik zou natuurlijk ook kunnen gaan werken wanneer ik klaar ben met mijn studie. Tijdens mijn werkzaamheden bij Chicklit.nl heb ik ook af en toe op kantoor gewerkt en dat beviel me goed. Ik heb ook twee stagiaires mogen aansturen en dat vond ik ontzettend leuk en leerzaam om te doen. Ik besef me ook dat het niet makkelijk zal worden om gelijk een baan te vinden. De banen liggen niet voor het oprapen en daarnaast weet ik nog niet wat ik écht wil. Het zal sowieso iets worden met communicatie, maar dat is ontzettend breed. Ga ik een functie beoefenen aan de online of offline kant? Het lijkt me geweldig om ervaring op te doen bij bijvoorbeeld de redactie van een tijdschrift, maar ik weet dat mijn passie ook ligt bij de online kant en dat ik goed overweg kan met het internet. Mijn passie ligt echt bij teksten schrijven dus hopelijk mag ik daar mijn toekomst mee vullen. Ik ben erg benieuwd in wat voor functie ik later terecht kom! Mocht er tijdens mijn afstuderen ergens een geweldige vacature of kans voorbij komen, dan laat ik die natuurlijk niet lopen.

Reizen?
En dan heb je daar ook nog de wanderlust die om de hoek komt kijken. Wat zou het heerlijk zijn om na mijn afstuderen een halfjaar te gaan reizen. Ik ben verliefd op Azië na mijn reizen door Nepal en China en ik zou graag nog India, Sri Lanka, Thailand, Cambodja, Laos, Vietnam en de Filippijnen willen bezoeken. Het is natuurlijk wel duur om een halfjaar rond te reizen dus misschien kan ik dan beter eerst een halfjaar gaan werken. En daarnaast is het nogal wat om zo’n beslissing te maken! Ik heb ook gekeken naar traineeships in bijvoorbeeld Australië, waar ik dan betaald zou krijgen, en ondertussen mag genieten van een andere land en een andere cultuur. Reizen is natuurlijk wel goed voor je persoonlijke ontwikkeling en misschien is het voor mij een mooi moment om na te denken over wat ik nu écht wil. Maar kan ik een halfjaar reizen in mijn eentje? En kan ik een halfjaar zonder mijn vriend waar ik al bijna 3,5 jaar mee samen ben? Ik heb al tussen neus en lippen door gevraagd of hij mee zou willen, maar dat lukt niet vanwege zijn werk. Daarnaast is ook reizen natuurlijk een grote investering, al is het wel érg verleidelijk om al mijn spaargeld daaraan uit te geven…

Zoals je misschien wel merkt, ben ik er nog lang niet uit wat het gaat worden. Wat heb jij gedaan na je studie en heb je misschien tips voor mij? Ik ben erg benieuwd naar jullie verhalen!

WIN_20151103_16_07_06_Pro

11 Reacties

 1. Aesa
  7 november 2015 / 09:59

  He chick! Wat een leuk idee om een Tijd voor Thee te beginnen. Ik drink zoals gewoonlijk groene thee met een beetje honing. Wij hadden samen afgelopen woensdag dit onderwerp besproken, maar het is super leuk om nog eens te lezen wat je bezig houdt. Het is natuurlijk niet niks allemaal! Ik ben benieuwd wat je gaat kiezen. Wat je ook gaat doen (werken, studeren, reizen), ik zal altijd achter je staan. En blijf zeker doorgaan met The Reading Traveller! Dikke kus! X

 2. Evi
  8 november 2015 / 10:49

  Mijn lievelings thee is groene theeeee! ? vooral thee avondjes met vriendinnen vind ik het leukste.

  Zoals je weet ben ik meteen gaan werken na mijn afstuderen. Ik vind het heerlijk om met alles wat ik geleerd heb aan de slag te kunnen. Vooral ik nu tijdens mijn werk de kans krijg om trainingen te volgen en dus toch nog steeds bij kan leren maar dan betaald!

  Ga eerst naar de voorlichtingen avond en ga daarna weer verder met twijfelen! 🙂 maar ik gun jou wel een baan waarin jij jou creativiteit kwijt kan!

 3. Laura
  8 november 2015 / 11:13

  Tsja dat is een hele moeilijke beslissing, dus ik zou ook eerst alles goed uitzoeken en op een rijtje zetten voor jezelf. Moet je bijvoorbeeld een toelating doen voor de (pre)master en hoe ziet de master eruit? Misschien kun je met je masterstage ook naar het buitenland? Misschien kun je de master ook combineren met werken? Werken moet je nog heel je leven, dus als je nu de keuze hebt zou ik eerder voor doorstuderen of reizen kiezen… En als je een leuke vacature tegenkomt kun je natuurlijk ook bespreken wat bij het bedrijf de mogelijkheden zijn om door te leren.

 4. Lindy
  8 november 2015 / 16:28

  Leuk artikel nouk!
  Je kent mijn verhaal inmiddels wel: na de uni nog deeltijd doorsturen en werken tegelijk. Maar daarna dus alsnog op reis gegaan. Van geen van die keuzes spijt gehad! Maar nu dat inmiddels al weer een jaar geleden is en ik echt een hoop geluk heb met m’n werk, beginnen die reiskriebels toch weer te komen…! Dus weet waar je aan begint hihi.
  Laten we binnenkort maar eens een theeavondje plannen (ik hou ook van fruitjes thee, of kokos!), dan kunnen we lekker fantaseren over verre reizen en al die mooie landen ?

 5. Truus Pape
  8 november 2015 / 20:40

  Ik kan alleen maar zegen, volg je hart Xx

 6. 9 november 2015 / 13:57

  Hé, wat leuk om te lezen! Ik begrijp je ”probleem” van het doorstuderen wel hoor, ik studeer nog en wil ook graag een master gaan doen als ik mijn hbo-bachelor heb gehaald, maar tegelijkertijd is er een verlangen om gewoon lekker te gaan werken, aangezien voor de klas staan is wat ik het liefste wil. Gelukkig zijn we inderdaad nog jong en hebben we nog tijd om alles uit te dokteen!

 7. 7 juli 2016 / 12:53

  Leuke post (en leuke blog), ik zou voor het reizen kiezen! Nu kan het nog, nu heb je nog de tijd en geen baan. Studeren en werken kan na je half jaar reizen altijd nog! bevalt het je niet? Dan boek je zo weer een ticket terug naar huis! Maar dan heb je het wel geprobeerd en nog extra tijd om na te denken over iets wat je echt wilt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.