Boekrecensie: Miriam Bruijstens – Het tweede boek van Tess

Een hele tijd geleden las ik Het boek van Tess, een boek dat ik wel kon waarderen, maar me niet per se raakte. Ik was wel benieuwd naar het vervolg Het tweede boek van Tess, maar ik stond ook weer niet te springen om het aan te schaffen. Toen Vivian van The Book Review, één mijn favoriete boekenblogs, dit boek weggaf bij een winactie besloot ik een kansje te wagen. Ik was er toch wel benieuwd naar en ik was de gelukkige die dit boek won: dankjewel, Vivian! 😀

In Het tweede boek van Tess volg je Tess een stuk later na het eerste boek. Ze heeft intussen haar eerste boek uitgegeven en ze heeft het gezellig met haar vriendinnen en met Lucas. Ze is wat van haar wilde haren kwijt en haar leven lijkt wat stabieler, al is ze nog steeds de impulsieve Tess zoals we haar kennen uit het eerste boek. Op een gegeven moment gebeurt er iets heftigs waardoor het verhaal een hele andere invulling krijgt. Ik kan je niet teveel vertellen zonder spoilers te geven.

Wat Miriam Bruijstens met woorden doet vind ik erg knap: hoe ze iets vertelt zonder het echt te verwoorden, waardoor je als lezer wel de emoties ervaart. Ook dit boek bevat weer verschillende lijstjes en poëzie, waardoor de persoonlijkheid van Tess goed naar voren komt.

Dit boek laat je eigenlijk alle aspecten van het leven zien. Miriam is er goed in om je van de ene naar de andere emotie te sleuren. Seks, geweld, humor, vriendschap, rouw: zo ongeveer alles komt aan bod. Het tweede boek van Tess is voor mijn gevoel wat ‘rustiger’ dan het eerste deel. In het eerste deel ging Tess van hot naar her en gebeurde er heel veel, maar in dit boek volg je Tess eigenlijk tijdens en na één bepaalde gebeurtenis.

Heel veel mensen zijn super lyrisch over dit boek. Ik weet niet waarom ik dat gevoel niet ervaar, misschien liggen deze boeken mij gewoon niet zo. Miriam Bruijstens is zeker goed met woorden en ze heeft een mooi boek neergezet wat je aan het denken kan zetten over de essentie van vriendschap, de liefde en het leven. Ik begrijp best dat mensen dit boek enorm kunnen waarderen, maar op de een of andere manier raakt het mij niet heel erg. Ik vind het fijne boeken om te lezen, maar het is niet zo dat het verhaal na het lezen nog lang door mijn hoofd spookt.

Beoordeling: ★★★☆☆

Boekrecensie: Miriam Bruijstens - Het tweede boek van Tess

Volg je mij al op Bloglovin’, Instagram en Twitter?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.