Mijn ervaringen met 6 verschillende escape rooms

Escape rooms: het kan bijna niet anders dat je hier van gehoord hebt en misschien ben je zelf ook wel een fanatieke speler. Ik vind het altijd een leuk en gezellig uitje en ik heb nu inmiddels 6 verschillende escape rooms gespeeld. Ik besloot mijn ervaringen en tips met jullie te delen in dit artikel!

1. The Lodge – Fun valley in Maastricht

De eerste escape room die ik speelde, was tijdens het vriendinnenweekend in Maastricht. We hadden het er al een tijdje over dat we een escape room wilde spelen, maar het was er nog niet van gekomen. Het is namelijk vaak lastig om iets met onze groep te plannen (we zijn met 7 meiden) en tijdens het vriendinnenweekend zijn we natuurlijk al compleet. We gingen naar het park Fun Valley waar we de escaperoom The Lodge deden. Dit was voor bijna allemaal de eerste keer dat we een escape room speelde en we hebben ontzettend gelachen. Het was natuurlijk allemaal nieuw en spannend en we hadden eigenlijk geen idee wat we moesten doen, waardoor we allemaal als een kip zonder kop door de ruimte liepen. Het grappige is ook dat we deze kamer het grootste deel van de tijd in het donker speelden, terwijl er dus gewoon een lichtknop aanwezig was, maar we wisten niet of we die wel aan mochten zetten haha #goodgirls. Deze kamer was echt heel tof en zat goed in elkaar. We zijn hier helaas niet ontsnapt maar het was een leuke eerste ervaring!

2. Escape Extraordinary Dr. Alfred – Voltage Tilburg

Vorig jaar gingen we met Sinterklaas naar de Voltage in Tilburg om een escape room te spelen. In deze kamer is een bedrijfsarts zich steeds vreemder gaan gedragen naar zijn patiënten toe en hij heeft jullie opgesloten in zijn praktijk. Ik vond deze escape room het minst leuke van de escape rooms die ik tot nu toe gespeeld heb. De aanwijzingen die je in deze kamer kon vinden, waren eigenlijk vrij simpel en het was niet zo dat je echt moest puzzelen om tot een oplossing te komen.

Mijn ervaringen met 6 verschillende escape rooms

3. Het vergeten kantoor – Escape Room 076 in Breda

Vorig jaar gingen we als bedrijfsuitje met collega’s uit eten en daarna speelden we de escape room Het vergeten kantoor in Breda. Deze escape room is een kantoor van een medewerker die in het verleden belastend materiaal had verzameld van de toenmalige PTT, met onder andere spionage praktijken, omkopingen en banden met de internationale maffia. We werden opgesplitst in twee teams en je start tegelijk, maar wie verlaat als eerste het kantoor? Dit was echt één van de leukste escape rooms die ik tot nu toe heb gespeeld. Ons team was er helaas niet uit gekomen (het andere team ook niet), maar we hebben veel gelachen en we waren redelijk dicht bij het einde.

4. Detect 48 – Escape 48 in Breda

Dit is de meest recente escape room die ik heb gespeeld. Ook deze escape room deden we tijdens het vriendinnenweekend, misschien een nieuwe traditie? Bij deze kamer moet je er voor zorgen dat je bewijs vindt dat Harold vrij kan pleiten, anders zal hij de rest van zijn leven in de gevangenis moeten zitten. In Detect 48 krijg je maar 48 minuten om uit de kamer te ontsnappen… en je kan vast al raden dat dat niet gelukt is. We waren helaas nog niet eens dicht bij het einde haha. Deze kamer was wel erg tof uitgewerkt!

Mijn ervaringen met 6 verschillende escape rooms

5. De postkamer – Escape Room 076 in Breda

Aangezien ik met collega’s zo’n leuke ervaring had gehad bij Escape Room 076 in Breda, ging ik hier weer met vriendinnen naartoe, maar dan om de andere kamer te spelen. Het leuke aan deze kamers is dat het pand in het oude postkantoor gevestigd is en de thema’s van de kamers sluiten hier op aan. In De postkamer werden vroeger alle pakketjes gecontroleerd, gewogen en gesorteerd. Een belangrijk pakket dat eind jaren ’80 op weg was naar het Rijksmuseum in Amsterdam is nooit aangekomen. De Postkamer werd gesloten, maar het kunstwerk is nooit teruggevonden. Bij deze escape room moet je er dus achter komen wat er is gebeurd en het kunstwerk terugvinden én dan ook nog uit de kamer ontsnappen.

6. Locks & Keys – Tilburg

Dit was geen ”normale” escape room waarbij je ervoor moet zorgen dat je uitbreekt, maar hier moesten we een bank overvallen en zoveel mogelijk geld stelen. Het is alweer bijna een jaar geleden dat we deze escape room speelden en ik kan me hier niet meer zo heel veel van herinneren, wat waarschijnlijk niet zo’n goed teken is. Hij heeft dus niet zo veel indruk achtergelaten. Bij deze escape room is een echte jackpot te winnen, maar dat is ons helaas niet gelukt.

Conclusie, tips én deze escape rooms wil ik nog bezoeken

Tijdens het schrijven van dit artikel krijg ik weer helemaal zin om een aantal escape rooms te spelen, haha! Wanneer vind ik een escape room nou tof? Voor mij zijn meerdere elementen belangrijk. Ten eerste vind ik het leuk als er echt een verhaal achter zit en als je echt een missie hebt, bijvoorbeeld als je bewijs moet vinden om iemand vrij te pleiten. Daarnaast vind ik de aankleding van de kamer ook wel belangrijk, dat er aandacht is besteed aan details en dat je echt het gevoel hebt dat je iets moet regelen in plaats van dat je een spel speelt. Ik vind het niet leuk als je ergens een sleuteltje vindt en als je hier gelijk iets mee kan openen. Het leuke vind ik juist dat je moet nadenken en logische verbanden moet leggen om tot een goed resultaat te komen. Daarnaast ben ik ook elke keer weer verrast als er een geheime ruimte tevoorschijn komt, haha. Dat vind ik ook altijd leuk!

Van bovenstaande 6 escape rooms heb ik 4 escape rooms gespeeld met dezelfde vriendinnengroep. Hoe wij te werk gaan? Ik weet niet zeker of je onze tips moet aannemen, want we ontsnappen eigenlijk niet zo vaak, haha. We doen ook vaak escape rooms met een laag slagingspercentage, dus daar zal het vast aan liggen #smoesjes. Meestal beginnen we als een kip zonder kop met het uitpluizen van de kamer en halen we alles overhoop, op zoek naar hints en aanwijzingen. Op een gegeven moment hebben we wel iets waar we wat mee kunnen en dan gaan we in groepjes aan de slag. Het gebeurt nooit dat we ons met z’n allen op één punt focussen, je hebt dan ook eerder de kans dat je vastloopt. Het is dus slimmer om je op te splitsen, maar daarbij is het wel belangrijk dat je met elkaar blijft communiceren, want misschien hebben de hints wel iets met elkaar te maken.

In onze vriendinnengroep is een escape room dus een geliefd uitje, dus ik verwacht zeker dat we nog wat escape rooms gaan spelen. Bovenaan mijn lijstje staat uiteraard de Prison Escape in Rotterdam, waarbij je drie uur lang wordt opgesloten in een echte gevangenis en moet proberen om te ontsnappen. Het lijkt me ook cool om een enge escape room te doen, al weet ik niet of ik dat durf, haha. Dat wordt waarschijnlijk alleen maar gillen, maar dat lijkt me wel weer grappig. Ik heb eigenlijk verder nog niet zo veel verhalen gehoord over andere toffe escape rooms, dus als jullie tips hebben, laat het me zeker even weten!

Heb jij nog tips voor leuke escape rooms? 😀

Mijn ervaringen met 6 verschillende escape rooms

Volg je mij al op Bloglovin’, Instagram en Twitter?

2 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.