Concert: Kensington

Mijn vriend was jarig in maart en één van de cadeautjes die ik voor hem kocht was kaartjes voor het concert van Kensington. Afgelopen weekend was het dan zover en gingen we naar Amsterdam om het concert bij te wonen!

Onderweg naar Amsterdam

In de namiddag pakten we de trein naar Amsterdam. Vanuit Brabant is dit best een stukje reizen, maar ik vind dat nooit zo erg omdat ik dan lekker kan lezen. Ik ben momenteel bezig in Het zwarte hart van Stephanie Garber. Ik had er heel positieve recensies over gelezen dus ik ben benieuwd hoe het verhaal zich verder ontwikkelt! Ik ben nog niet zo ver maar ik vind de schrijfstijl van Stephanie Garber erg fijn en ze weet een mysterieuze en magische sfeer te creëren.

Eenmaal aangekomen in Amsterdam, besloten we een hapje te gaan eten bij het Cine Café, dat naast de Heineken Music Hall zit. We moesten nog drie kwartier wachten voordat de keuken opging, dus we deden eerst een drankje voordat we echt konden gaan eten. We konden ons allebei herinneren dat we al eerder in dit restaurant hadden gegeten en dat het toen niet echt lekker was. Ook dit keer was het geen succes, het eten was echt niet lekker en daarmee in vergelijking ook echt duur. De volgende keer dus op zoek naar een ander restaurant!

Concert: Kensington

Wachten…

Om 18:30 uur gingen de deuren open en iets later stonden we in de zaal. We hadden namelijk staanplaatsen maar we hadden gelukkig een goed plekje kunnen bemachtigen, we stonden zo’n 8 meter van het podium. Om 19:30 uur begon het voorprogramma wat ik niet heel bijzonder vond. Nog even een selfie voordat Kensington begint! 😀

Concert: Kensington

Kensington!

Om 20:30 uur kwam Kensington het podium op en begonnen ze te spelen. Ze deden veel nieuwe nummers van hun album Control die we allebei niet echt kenden, maar het is sowieso leuk om ze te zien en te horen spelen. Ik vind dat Kensington een heel eigen stijl en geluid heeft en veel van hun liedjes vind ik fijn om naar te luisteren. Hun nieuwe hit Sorry vind ik bijvoorbeeld erg mooi! Verder deden ze ook een paar bekende hits zoals War, Streets, All for Nothing, Home Again en Riddles. Ik vond niet dat ze het dak eraf speelden, maar ze zijn zeker goed en ook live hebben ze zich bewezen. Ook de effecten van slingers en confetti in de zaal of vlammen die omhoog komen of vuurwerk dat naar beneden komt was een leuke toevoeging. Het was niet het beste concert waar ik dit jaar ben geweest, maar Kensington heeft er zeker een feestje van gemaakt!

Concert: Kensington

Concert: Kensington

Concerten in 2017

In 2017 staat Kensington weer in de ZiggoDome. Een aantal shows zijn al uitverkocht en daarom zijn er een aantal shows bijgekomen. Richard en ik hebben besloten om volgend jaar niet te gaan omdat we dit jaar al zijn geweest, en dan gaan we liever naar een artiest waar we nog niet heen zijn geweest. Er zijn wel nog steeds tickets beschikbaar voor die shows, dus mocht je zelf naar Kensington willen gaan, dan zou ik je aanraden om je tickets snel te kopen! Je gaat sowieso een leuke avond hebben 😀

Heb jij Kensington weleens zien optreden? 🙂

Concert: Kensington

Volg je mij al op Bloglovin’, Instagram en Twitter?

5 Reacties

 1. 15 november 2016 / 08:27

  Wat zonde dat het eten niet lekker was, maar verder ziet het er uit als een fantastische avond! Ik zou ze zelf ook wel eens live willen zien.x

  • 23 november 2016 / 16:16

   Ja het is wel een aanrader om ze live te zien, ze maken er een feestje van! 🙂

 2. Richard van Pelt
  16 november 2016 / 11:41

  Het was een fantastisch cadeau. Dank je schatje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.