Tijd voor thee: Waar zie ik mezelf over 5 jaar?

Yes, weer een nieuwe editie van Tijd voor thee! Deze keer een artikel met een best wel persoonlijk en serieus onderwerp, namelijk: waar zie ik mezelf over 5 jaar? Een vriendin liet me laatst een boek zien en met de tekst op de achterflap kon ik me enorm identificeren: ”Samenwonen, trouwen, of toch maar niet? Wel of geen kinderen en wanneer? Carrière maken, voor jezelf beginnen, vrijwilligerswerk in Afrika, of toch eerst die wereldreis?” Eerlijk gezegd heb ik nog geen concrete plannen, maar ik heb natuurlijk wel een idee waar ik over 5 jaar wil staan. Dat wil echter niet zeggen dat dit plan al helemaal vastligt en ik sta ook zeker open voor nieuwe kansen en andere wegen. Lees je mee terwijl we samen een kopje thee drinken? 🙂

Studeren en reizen

Ik ben blij met de keuze die ik heb gemaakt om door te studeren. Na het HBO had ik het gevoel dat ik nog niet uitgeleerd was en dat ik nog wel energie had om door te studeren. Als het allemaal loopt zoals gepland, ben ik over een jaar afgestudeerd en heb ik de titel Master of Science in de pocket. Ik hou er echter ook rekening mee dat het wat langer kan duren, aangezien ik het vrij pittig vind op de universiteit en ik niet weet of ik het allemaal in één keer ga halen. Het liefst zou ik na mijn studie 3 tot 6 maanden gaan reizen. Ik denk dat dit het perfecte moment is: dan ben ik klaar met studeren en daarna ga ik het werkveld in. Dit plan ligt nog niet helemaal vast, aangezien ik ook niet weet wanneer ik klaar ben met studeren en er natuurlijk in de tussentijd van alles kan gebeuren. Het liefst zou ik reizen door Nieuw-Zeeland en Australië of door Midden- en Zuid-Amerika. Ik hoop echt dat het me gaat lukken om deze reis te maken en tijdens het reizen hoop ik lekker te kunnen bloggen om jullie op de hoogte te houden én nog steeds boekrecensies te delen over de boeken die ik lees op reis.

Werken en huisje, boompje, beestje?

Na het reizen hoop ik snel aan de slag te kunnen bij een toffe werkgever. Het liefst zou ik gaan werken bij een online platform of de online redactie van een magazine. Ik hoop dat ik de combinatie online en communicatie mag gaan combineren bij een toffe baan en dat ik hier ook carrière kan gaan maken. Het maakt me trouwens niet uit waar het kantoor gevestigd is: ik zou best willen verhuizen als dat betekent dat ik mijn droombaan kan vervullen. Ik ben niet iemand die gehecht is aan haar geboortedorp, ik krijg het er eerder benauwd van als ik er aan denk dat ik mijn hele leven in hetzelfde dorp zou moeten wonen. Het zou wel ideaal zijn als het niet ál te ver weg is van familie en vrienden, maar ik wil me daar niet door laten tegenhouden. Als ik in de buurt zou gaan wonen, gaat mijn voorkeur uit naar de richting van Breda of Oosterhout. Ik hoop tegen die tijd samen te wonen of een leuk appartementje voor mezelf te hebben. Uiteindelijk wil ik ook een huisdier, namelijk een katje (en ja, ik heb al een naam, haha 😀 ). Ik weet nog niet zeker of ik zou willen trouwen (van dat geld zou je een hoop mooie reizen kunnen maken), maar als het wel zou gebeuren, dan zou ik het ook fijn en romantisch vinden om een aantal jaar verloofd te zijn. Ik heb weleens gezegd dat ik geen kinderen wil, maar ik denk dat ik die behoefte misschien wel krijg als ik ouder word, al denk ik niet dat dat al binnen nu en 5 jaar is.

Ik sta zeker open voor nieuwe kansen, nieuwe wegen en nieuwe uitdagingen. Ik geloof er wel in dat je leven loopt zoals het hoort te lopen en dat het uiteindelijk allemaal goedkomt en op zijn plek valt. Bij sommige gebeurtenissen kan ik denken: ”het heeft zo moeten zijn” en dan heb ik daar ook gewoon vrede mee. Ik ben heel benieuwd waar ik over 5 jaar daadwerkelijk sta en of ik mijn dromen en doelen ook waar heb kunnen maken.

Waar zie jij jezelf over 5 jaar? 🙂

Tijd voor thee: Waar zie ik mezelf over 5 jaar?

Volg je mij al op Bloglovin’, Instagram en Twitter?

1 Reactie

  1. 12 januari 2017 / 13:36

    Hopelijk op mijn eigen! Best raar om over vijf jaar vanaf nu te denken, zeker omdat ik vijf jaar geleden nooit gedacht had me zo goed te voelen als nu haha 🙂 Hopelijk heb ik nog minimaal twee schrijfprojecten afgewerkt, en heb ik meer dan de helft van mijn bucketlist gestreept en veel nieuws toegevoegd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.