Boekrecensie: Anna Nooshin – On Top

De naam Anna Nooshin zal je vast wel bekend voorkomen en ze wordt steeds bekender in Nederland. Mocht je Expeditie Robinson niet gevolgd hebben, dan heb je haar vast al wel gezien aan de desk bij RTL Boulevard, je volgt haar via YouTube of je kent haar van haar eigen bedrijf NSMBL. Ik begon Anna eigenlijk pas echt te volgen toen ze meedeed aan Expeditie Robinson en toen begon ik haar ook te volgen via YouTube. Ik vind haar een inspirerend, positief, knap en vrolijk persoon. Ze lijkt het allemaal goed voor elkaar te hebben en daarom was ik ook zo benieuwd naar haar succesverhaal, dat ze vertelt in On Top.

De ondertitel van On Top is nogal misleidend, het belooft namelijk een handboek voor online succes te zijn. Als student marketing en communicatie én blogger vind ik het altijd interessant om verschillende visies te lezen over online strategieën. Anna Nooshin vertelt in dit boek haar levensverhaal en hoe zij succesvol is geworden. Ze is heel open en dat vind ik erg knap: ze vertelt over het opgroeien in asielzoekerscentra, maar gebruikt dat niet als excuus of om medelijden te krijgen. Ze wil juist laten zien dat ze hard heeft gewerkt voor haar succes en uitleggen waar haar mentaliteit om hard te werken vandaan komt. Ze vertelt heel openhartig over haar onzekerheden en hoe het als klein meisje was om buiten de boot te vallen en waar ze specifiek mee geplaagd werd. Verder vertelt ze over hoe ze haar eigen bedrijf heeft begonnen en welke lessen ze daarvan heeft geleerd. Ook gaat het boek over persoonlijke levenslessen, reizen, sollicitaties, mode en de liefde. Een quote die ik zelf erg mooi vind en die ook op toepassing is op mijn leven, is: ”Het universum mag dan af en toe een omweg maken, uiteindelijk kom je altijd aan op de plaats van bestemming.”

Heb ik iets nieuws geleerd van dit boek? Ik denk het niet. Wel over Anna Nooshin, maar niet per se over hoe je online succesvol wordt. Ze vertelt dat je er hard voor moet werken en een bepaalde strategie moet hebben, maar dat spreekt verder voor zich. Wel vertelt Anna op een heel inspirerende en leuke manier met de nodige zelfspot. Sommige passages voegden voor mij niet zoveel toe, zoals haar favoriete make-up of brunchen op zondag. Haar boek werkt zeker motiverend en geeft je een schop onder je kont om iets van het leven te maken. Haar afsluitende woorden vond ik ook erg tof: ”Waar het op neerkomt is uiteindelijk simpel: stop nooit met dromen en laat niemand je van je dromen weerhouden. Dromen zorgen ervoor dat je hard werkt. En het allerleukste van de weg naar de top? Having fun along the way. Dat beklimmen lukt je toch wel, dus af en toe mag je best stilstaan voor een wijntje en trots uitkijken naar wat je allemaal achter je hebt gelaten.”

Beoordeling: ★★★★☆

Boekrecensie: Anna Nooshin - On Top

Volg je mij al op Bloglovin’, Instagram en Twitter?

2 Reacties

  1. 18 januari 2017 / 22:22

    Ik had op veel meer tips gehoopt… Daardoor viel het boek een beetje tegen voor mij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.