Boekrecensie: Claudia Gray – Een miljoen werelden met jou

Een miljoen werelden met jou is het laatste deel uit de Vuurvogel serie. In deze serie volgen we Marguerite, de dochter van twee wetenschappers die een apparaat hebben uitgevonden waarmee je door verschillende dimensies kan reizen. Marguerite heeft al heel wat dimensiereizen gemaakt en is in verschillende versies van zichzelf terechtgekomen. Ze heeft al heel wat gevaren getrotseerd, levens gered, fouten gemaakt en van haar fouten geleerd. Haar vijand Wyatt Conley is vastbesloten om alle andere dimensies te vernietigen, waaronder de dimensie van Marguerite. Alleen zij kan hem stoppen, maar daarvoor zal Marguerite ook de andere versie van zichzelf, de gestoorde Marguerite, te snel af moeten zijn.

Marguerite reist in dit deel weer meerdere keren naar verschillende dimensies, iets dat me nooit gaat vervelen. Telkens als Marguerite naar een andere dimensie reisde, vond ik het jammer omdat ik de huidige setting zo leuk vond. Als ze dan weer verder reisde, vond ik de nieuwe dimensie ook weer geweldig. Claudia Gray beschrijft het namelijk zo levendig dat ik alles voor me zie. Ik was bang dat het verhaal van dit laatste deel misschien eentonig zou worden, ik had immers al twee boeken gelezen over de dimensiereizen. Het verhaal wordt echter geen moment langdradig of saai. Er gebeurt telkens weer iets nieuws waardoor je aandacht wordt getrokken en waardoor je wel verder móét lezen. Ik moest af en toe even nadenken hoe het ook alweer zat met de dimensies of met de Vuurvogel, maar Claudia Gray vertelt je subtiel alles wat je moet weten om het geheel weer te snappen.

Ook de personages in dit boek voelen levensecht. We groeien mee met Marguerite als persoon en de lessen in dit laatste deel van de serie raakten me. De relatie tussen haar, Theo en Paul is heel mooi en realistisch beschreven en is geen standaard liefdesdriehoek. Een mooie levensles uit dit boek vond ik dat er niet zoiets bestaat als een lotsbestemming: de keuzes die jij maakt beïnvloeden het verloop van je leven, je hebt je leven zelf in de hand en jouw keuzes bepalen dus je persoonlijkheid. Het einde van het verhaal had van mij anders gemogen en voelde iets te geforceerd aan, maar ik sloeg het boek alsnog met een tevreden gevoel dicht.

Een miljoen werelden met jou was een geweldige afsluiter van een bijzondere en meeslepende serie. Ook het laatste deel bevat weer actie, romantiek en avontuur en laat je met een tevreden gevoel achter. Ik ben geen fan van sciencefiction, maar dit boek bevat zoveel andere elementen dat ik niet anders kan zeggen dat het een geweldige serie is.

Beoordeling: ★★★★☆

Boekrecensie: Claudia Gray - Een miljoen werelden met jou

* Dit boek heb ik ontvangen als recensie-exemplaar

Volg je mij al op FacebookBloglovin’, Instagram en Twitter?

4 Reacties

  1. 25 juni 2017 / 16:16

    Ik ben bezig in dit boek en ben ook heel erg onder de indruk van deze serie! Durf hem bijna niet uit te lezen, omdat het dan allemaal voorbij is ?

  2. 26 juni 2017 / 13:07

    Ik moet nog altijd het tweede deel lezen. Hij ligt al wel maanden klaar, maar nog niet aan toegekomen. Ik denk dat ik ‘m of meeneem op vakantie of na de vakantie gelijk ga lezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.