Boekrecensie: Marissa Meyer – Cress

Yay, het derde deel van The Lunar Chronicles! In Cress lezen we weer over de personages die we kennen uit de eerdere boeken, maar we volgen de wereld nu door de ogen van Cress. Cress is de moderne hervertelling van het sprookje Rapunzel. Cress zit opgesloten in een satelliet en ze draait rondjes om Luna. Ze wordt gevangen gehouden door haar meesteres Sybil. Ondertussen zijn Cinder, Scarlet, Wolf, Thorne en Iko nog steeds op de vlucht voor de thaumaturgen van Levana en ze zetten alles op alles om het huwelijk tussen Kai en Levana te stoppen.

Het was erg verfrissend om vanuit Cress te lezen: ik vind haar een sympathiek en aandoenlijk personage. Ze is heel onwetend en daardoor extra schattig. Het is geweldig om te lezen dat ze over haar oren verliefd is op kapitein Thorne. Thorne is heel grappig en charmant en misschien wel een van mijn favoriete personages. De relatie tussen Cress en Thorne is erg leuk beschreven. Sommige scènes in het boek voelden voor mij te lang of voegden niet veel toe aan het verhaal, waardoor ik het soms ietwat langdradig vond. Ik pakte het boek niet ieder vrij moment op, maar dat kan ook komen omdat ik in een drukke periode zit. Gelukkig weet Marissa Meyer je iedere keer weer te verrassen met een onverwachte twist of een spannende scène. Verder vind ik het heel tof hoe Marissa Meyer deze wereld heeft opgebouwd. Deze serie is zo tof dat je gewoon door moet blijven lezen. We naderen langzaam het einde van de serie en ik ben zo benieuwd hoe het gaat eindigen!

Cress is weer een goede toevoeging aan de serie en ik vond het heel tof om oude personages terug te zien en nieuwe personages te leren kennen. Alles klopt gewoon. De verhaallijnen komen heel mooi samen en ieder personage voegt iets toe op zijn eigen manier. Aan de ene kant kan ik niet wachten om verder te lezen, maar aan de andere kant wil ik ook nog niet klaar zijn met deze serie!

Beoordeling: ★★★★☆

Boekrecensie: Marissa Meyer - Cress

Volg je mij al op FacebookBloglovin’Instagram en Twitter?

2 Reacties

  1. 9 augustus 2017 / 18:49

    Ik heb Cress zojuist uitgelezen en ik heb er erg van genoten. Ik kan niet wachten om te beginnen in Winter, al wil ik denk ik Levana eerst lezen 🙂

  2. 10 augustus 2017 / 07:23

    Ik vond Cress denk ik het leukste uit de serie, maar Winter is vooral heel tof hoe alles bij elkaar komt! <3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.