Boekrecensie: Jennifer L. Armentrout – Kies voor mij

Stephanie en Nick zijn beide niet op zoek naar een relatie en ze vinden het prima om met iemand seks te hebben en het daar bij te laten. Ze negeren hun aantrekkingskracht tot elkaar niet helemaal. Ze besluiten om het gezellig te hebben, voor één keer. Toch blijkt het niet zo makkelijk om het bij die ene keer te laten en Stephanie en Nick ontwikkelen gevoelens voor elkaar.

Het was voor mij al even geleden dat ik de andere boeken in de serie las, waardoor ik me niet heel veel meer van Stephanie kon herinneren. Ik weet nog wel dat ik haar in de andere boeken irritant vond, maar in dit boek leer je haar goed kennen en ga je Stephanie ook als een vriendin zien (net als Avery, Teresa, Calla en Roxy). Stephanie staat met beide benen op de grond en trekt zich niks aan van wat anderen van haar vinden (al heeft Stephanie ook zeker haar onzekere kanten). Het verhaal draait niet alleen om liefde, maar laat ook zien hoe Stephanie zich ontwikkelt op haar werk en hoe ze reageert op de gebeurtenissen die zich daar afspelen. Het verhaal zelf is ietwat voorspelbaar. Jennifer L. Armentrout laat af en toe subtiele hints vallen, waardoor je zelf al wel kan invullen wat er gebeurt. Toch wordt het verhaal niet saai, want Stephanie en Nick zijn interessante personages.

New Adult boeken lezen heel lekker weg en ik kan me vaak identificeren met de hoofdpersonen, omdat ze zich in dezelfde levensfase bevinden als ik. Romans kunnen soms langdradig zijn en bij Young Adult boeken ben ik meestal ouder dan de hoofdpersoon, waardoor ik extra kan genieten van de toegankelijke New Adult boeken. Wel zijn deze boeken vaak wat voorspelbaar, maar vaak weten de schrijfsters toch nog een onverwachte gebeurtenis in het boek te stoppen. Daarnaast moet ik misschien niet alleen maar New Adult lezen, want je krijgt soms echt wel onverwachte verwachtingen van mannen! Gewoon álle mannen zijn perfect in deze boeken. Nick uit Kies voor mij reageert perfect op iedere situatie, op een paar keer na, maar als hij zijn redenen uitlegt, smelt je toch weer voor hem. Frustrerend! Maar dat maakt het wel heel fijn om deze boeken te lezen en er lekker bij weg te zwijmelen.

Kies voor mij is weer een heerlijk en vermakelijk boek in de Wacht op mij serie. Jennifer L. Armentrout heeft weer een interessant koppel neergezet waar je bij weg kan zwijmelen. Ik heb echt genoten van dit boek en ik kan niet wachten op het zesde en laatste deel van deze serie!

Beoordeling: ★★★★☆

Volg je mij al op FacebookBloglovin’Instagram en Twitter?

2 Reacties

  1. 12 augustus 2017 / 08:40

    Ik vind dit deel, naast het eerste deel natuurlijk, de leukste! Ik kan ook niet wachten op het laatste deel! <3

  2. 15 augustus 2017 / 15:35

    Ik heb zelf onlangs Wacht op mij gelezen (en de andere boeken moet dus nog volgen), maar ik kan bijna niet meer wachten. Erg benieuwd door deze recensie! 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.