6x mijn tips voor een perfecte pyjamadag

Het begint bijna een begrip voor mij te worden: pyjamadag! Ik heb ervoor gekozen om deze zomer 9 weken fulltime stage te lopen in plaats van te genieten van een welverdiende vakantie. Mijn leven heeft dus een heel andere invulling dan wanneer ik studeer en daaruit is de pyjamadag voortgekomen. Benieuwd geworden naar mijn tips? Lees snel mee!

Pyjamadag

Ik werk van maandag tot en met vrijdag op kantoor en de avonden zitten vaak al snel vol met bijvoorbeeld sporten, bloggen, naar de bioscoop of uit eten. Als mijn vriend en ik een dagje niks hebben staan in het weekend (meestal een zondag), dan spreken we af om er een ‘pyjamadag’ van te maken. Hier kan ik echt de hele week naar uitkijken, haha. We hebben die dag geen verplichtingen en we doen waar we zelf zin in hebben.

Wat heb je nodig?
Je hebt niet per se een pyjama nodig, wij hebben ook allebei geen pyjama, maar wel kleding waar je lekker in kan chillen. Ik draag altijd mijn yogabroek (die broeken zitten zó fijn), een comfortabele dunne sweater, fijne sokken (meestal Harry Potter sokken of andere schattige sokken) en pantoffels <3 Zorg er trouwens ook voor dat je alle boodschappen al in huis hebt. Are you ready?

★ Uitslapen – Op zaterdagochtend ga ik sporten, dus zondag is de enige dag in de week dat ik kan uitslapen. Yay! Het is niet zo dat we dan de hele dag in bed liggen, meestal gaan we tussen tien en elf uur uit bed (of eerder). Het is wel heel fijn dat je geen wekker hoeft te zetten en de dag kan beginnen op je eigen tempo.

★ Bakken – Ik ontbijt heel slecht. Ik krijg vaak ’s ochtends mijn eten niet weg, ik heb geen honger of ik vergeet het. Meestal krijg ik dan rond half elf een keertje honger en eet ik wat. Laatst kreeg ik een recept doorgestuurd om havermoutmuffins te maken en die in te vriezen, zodat je voor de hele week al een gezond ontbijt klaar hebt staan dat je alleen nog maar hoeft op te eten. Anyways, deze muffins maak ik dus meestal op pyjamadag. Het is zo gebeurd en ik vind het ook wel leuk om te bakken! En het huis gaat er lekker door ruiken 🙂 Maar je kan natuurlijk ook een lekkere taart, cake of iets anders maken!

★ Bloggen – Het bloggen gaat een stuk minder vlot nu ik vijf dagen per week de hele dag achter de computer zit. Ik heb minder tijd om te lezen (gelukkig had ik een buffertje met recensies opgebouwd) en ik merk dat ik in de avond geen zin en energie heb om nog achter mijn laptop te kruipen. Ik probeer dus in het weekend mijn artikelen voor de komende week klaar te zetten (al lukt dit niet altijd).

★ Schoonmaken – Dit klinkt misschien een beetje gek, want je denkt bij een pyjamadag niet gelijk aan schoonmaken. Toch vind ik het wel fijn om wat op te ruimen en schoon te maken, dat zorgt ook weer voor een opgeruimder hoofd of zo 🙂

★ Persoonlijke verzorging – Lekker de tijd nemen om bijvoorbeeld mijn nagels te lakken of mijn wenkbrauwen te epileren. Ik vind het ook heerlijk om mijn gezicht te reinigen met een lekkere scrub, je huid is daarna zo zacht! Op pyjamadag draag ik ook de hele dag geen make-up zodat mijn huid goed kan ademen en even bij kan komen.

★ Lezen – Ik heb nog heel veel boeken liggen die ik moet lezen, dus ik probeer altijd wat meters te maken, omdat ik daar doordeweeks ook niet altijd aan toe kom.

★ Bingewatchen – Hier zijn we geloof ik wel het meeste tijd mee kwijt op pyjamadag! Mijn vriend en ik kijken nu samen Game of Thrones en dat is best wel verslavend, dus meestal kijken we daar wel een paar afleveringen van, maar soms kijken we ook een film. Zelf volg ik trouwens Orange Is the New Black en ik ben nog op zoek naar een serie die ik straks kan kijken als ik klaar ben met dit seizoen! Hebben jullie tips?

Wat is jouw perfecte tip voor een pyjamadag?

Volg je mij al op FacebookBloglovin’Instagram en Twitter?

4 Reacties

 1. 7 augustus 2017 / 12:48

  Ah heerlijk, ik krijg er helemaal zin in! Onze pyjamadag is ook altijd lekker ontspannen in bed ons eigen ding doen en toch samen tijd doorbrengen.

 2. 7 augustus 2017 / 14:20

  Oh wat heerlijk zeg. Ik ben trouwens wel erg nieuwsgierig geworden naar je havermoutmuffins! Heb je een receptje? 🙂 Ennem.. heb je Pretty Little Liars of Girlmore Girls al gezien?? Love it <3 En The 100 is ook echt een aanrader trouwens. xx

 3. 7 augustus 2017 / 15:45

  Helemaal mee eens met deze tips, gewoon lekker lui zijn en doen waar je wel of niet zin in hebt… love it <3

 4. 19 september 2017 / 13:27

  Ah dit klinkt echt heel erg fijn! Ik probeer dit in het weekend ook te doen: ik plan mijn weekdagen zo dat ik ernaar streef het huiswerk al af te hebben, zodat ik in het weekend uitloopmogelijkheid heb – dat is ook wel fijn, dat je weet dat er in het weekend nog aan gewerkt kan worden als het moet – en me verder gewoon lekker kan richten op het bloggen, lezen, uitstapjes maken… en doen waar ik zin in heb! Zo belangrijk, want de maandag is altijd onwijs druk met een schooldag van 12 tot 5…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.