Mijn tips voor restaurants en eten in Praag

In oktober ging ik samen met mijn vriend naar Praag en het leek me leuk om met jullie de plekjes te delen waar we hebben gegeten. We zijn niet iedere dag gaan ontbijten/lunchen, soms viel dit samen en soms namen we bijvoorbeeld een trdelník als lunch. Kijk je mee naar mijn tips voor restaurants en eten in Praag? 🙂

Ontbijt/lunch/tussendoortje

Au Gourmand

Adres: Dlouha 614/10

We gingen naar de schattige bakkerij Au Gourmand om te ontbijten. Ze hebben hier heel veel lekkers in de vitrine liggen, van gebakjes tot verse croissantjes en macarons. Mijn vriend ging voor een ontbijtje met kaas en verschillende soorten ham en ik ging voor een ontbijtje met fruit, yoghurt en muesli. We kregen er allebei een groot glas sinaasappelsap bij en je kon ook nog kiezen tussen thee, koffie of cappuccino. Erg lekker! Na het ontbijt kochten we nog een macaron voor later op de dag, zo lekker ♥

Mijn tips voor restaurants en eten in Praag

PAUL

Adres: Václavské nám. 796/42

Bakkerij PAUL is best wel chique en altijd druk. We waren hier al een paar keer langs gelopen en op een van de laatste dagen besloten we hier te ontbijten. Ook hier vind je superveel lekkere gebakjes en broodjes. Mijn vriend nam sinaasappelsap met een broodje, ik ging voor cappuccino met een héél lekkere croque met spinazie en geitenkaas. Een aanrader om hier even een tussenstop te maken tijdens je wandeling door de stad.

Mijn tips voor restaurants en eten in Praag

TrdelnĂ­k

Deze Tsjechische specialiteit vind je in ongeveer iedere straat. Er worden dunne stroken gesneden van gistdeeg, door de suiker gerold en om een buis gewikkeld. Het deeg wordt gebakken en daarna door de suiker, kaneel en gehakte noten gerold. Dan kan je de vulling kiezen die je zelf wilt. De eerste keer nam ik een vulling met witte chocolade en mijn vriend nam een vulling met slagroom (die van mij was het lekkerst!). De tweede keer dat we trdelnĂ­k aten nam mijn vriend die met witte chocolade en ik nam een pistache vulling. Ik had ook nog wel de vulling van caramel willen proberen, maar toen was ik het eigenlijk alweer beu, haha. Je moet wel echt een trdelnĂ­k proberen als je in Praag bent!

Mijn tips voor restaurants en eten in Praag

Diner

Staromáček

Adres: Dlouhá 610/4

De eerste avond gingen we eten bij een ’typisch Tsjechisch’ restaurant. Het restaurant is leuk aangekleed, maar het is wel vrij toeristisch. Onze tafel stond wel op een gezellig plekje, een soort verhoging met veel ouderwetse versieringen. We kregen broodjes en lekkere mini croissantjes vooraf en daarna kregen we onze hoofdgerechten. Als vegetariĂ«r had ik niet zo heel veel keuze en ik ging voor de fried cheese, omdat dat een specialiteit zou zijn. Helaas kwam dit gewoon neer op een kaassoufflĂ©, haha. Mijn vriend ging voor de pork knee (ook een Tsjechische specialiteit). Ik zou het restaurant niet per se aanraden, maar het is wel een gezellig tentje.

Mijn tips voor restaurants en eten in Praag

Lehká Hlava

Adres: Boršov 280/2

Ik had van tevoren een lijstje gemaakt met vegetarische restaurants waar ik wel heen zou willen. Mijn vriend is echt een liefhebber van vlees, dus ik had niet verwacht dat we ook echt naar zo’n restaurant zouden gaan. Gelukkig stond hij er wel voor open om op een avond mee te gaan naar Lehká Hlava. Het was echt fijn om zoveel mogelijkheden te hebben op de menukaart! Als vegetariĂ«r heb je in normale restaurants maar een paar keuzes, en nu kon ik gewoon uit de hele kaart kiezen. Als voorgerecht nam ik brood met tzatziki dip en mijn vriend nam een minipizza. We deelden een hoofdgerecht met meerdere gerechten zodat we van alles wat konden proberen, zoals gyros, wraps, groentespiesjes, gegratineerde aardappel en verschillende sauzen en dips. Lekker!

Klub Architectu 

Adres: Betlémské nám. 169/5A

Klub Architectu zit in een donkere kelder, maar is wel sfeervol en ik heb hier erg lekker gegeten. Mijn vriend bestelde fried duck en ik had heerlijke ravioli. Daarna nam ik een cheesecake (altijd goed) en mijn vriend nam apfelstrudel. Mijn portie was vrij klein, maar het eten was wel erg goed.

Heb jij nog tips voor restaurants of eten in Praag? 🙂

Mijn tips voor restaurants en eten in Praag

Volg je mij al op Facebook, Bloglovin’, Instagram en Twitter?

3 Reacties

  1. Aesa
    7 november 2017 / 20:45

    Bedankt hè, mijn couscous salade steekt wel erg af bij het zien van deze overheerlijke food foto’s! Hahaha wauw meid, ziet er weer fantastisch uit! Fijn om te horen/lezen dat jullie een fijne tijd hebben gehad en lekker hebben kunnen eten. Die Tsjechische kaassoufle’s zien er lekker groot uit, hahaha!

  2. 8 november 2017 / 10:20

    Wat een leuk artikel! Ik ga je tips zeker opschrijven. Ik kan niet wachten om over drie weken op het vliegtuig te stappen! <3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.