Boekrecensie: Jennifer L. Armentrout – Obsidian (Lux, #1)

Tijdens het event met Jennifer L. Armentrout vorig jaar hoorde ik voor het eerst van de Lux serie. Een hele hoop mensen uit het publiek waren lyrisch over dit boek, dus dat beloofde wat! Niet veel later maakte uitgeverij Zomer & Keuning bekend dat ze deze serie in het Nederlands uit zouden geven. Ik was erg benieuwd geworden, ik las bijna alleen maar enthousiaste recensies. Het boek werd veel vergeleken met Twilight, de serie die ik jaren geleden ook met veel plezier heb gelezen, dus ik besloot te beginnen aan deze veelbelovende serie!

In Obsidian, het eerste deel van de Lux serie, maak je kennis met hoofdpersoon Katy. Ze verhuist samen met haar moeder naar West Virginia. Als ze bij de buren aanbelt, ontmoet ze de niet zo vriendelijke Daemon. Katy en Daemon kunnen elkaar niet uitstaan, maar toch is er iets wat ervoor zorgt dat ze elkaar op blijven zoeken. Katy heeft geen idee dat Daemon haar leven compleet zal veranderen.

De link met Twilight was inderdaad snel gemaakt. In Twilight draait het om vampieren en weerwolven, in Obsidian draait het om aliëns. Toen ik dit voor het eerst hoorde, wist ik niet zeker of het wel een boek voor mij zou zijn. De schrijfstijl van Jennifer L. Armentrout is echter heerlijk en ik las dit boek binnen een paar dagen uit. Het aspect met aliëns is ook nog geloofwaardig geschreven, voor zover dat kan natuurlijk, maar op de een of andere manier heeft Armentrout me verslaafd gemaakt aan deze serie. Het verhaal is dus niet heel vernieuwend, maar het is heerlijk om het gekibbel tussen Katy en Daemon te lezen en er zit ook zeker de nodige humor in dit boek. Ook vind ik Katy een heel tof personage en er wordt ook aandacht besteed aan de andere personages. Alles klopt!

Obsidian deed me veel aan Twilight denken, maar dan in een ander jasje. Ik heb echt genoten van Obsidian, de schrijfstijl is heerlijk! Ik denk dat dit één van mijn nieuwe favoriete series gaat worden. Ik ben heel benieuwd wat de andere delen van de serie gaat brengen. Onyx ligt in ieder geval al klaar en Zomer & Keuning geeft in een snel tempo ook de andere delen uit, dus dat wordt genieten!

★★★★★

* Dit boek heb ik ontvangen als recensie-exemplaar

Volg je mij al op FacebookBloglovin’Instagram en Twitter?

2 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.