Boekrecensie: Christina Lauren – Mijn versie van jou

Tanner is drie jaar geleden met zijn familie naar Provo in Utah verhuisd. De meeste mensen zijn hier strenggelovig, dus samen met zijn ouders heeft hij besloten om niet openlijk voor zijn biseksuele geaardheid uit te komen. Hij is toch van plan om na zijn studie Utah te verlaten. Tijdens zijn laatste semester volgt Tanner een speciaal vak waarbij de leerlingen een boek moeten schrijven. De leraar wordt geholpen door Sebastian, die afgelopen jaar hetzelfde vak volgde en zijn debuut uit mag brengen. Tanner wordt halsoverkop verliefd op Sebastian, maar ook Sebastian is streng gelovig en hij is ook nog de zoon van de bisschop.

Het duurde even voordat ik Mijn versie van jou oppakte. Ik verwachtte een heel zwaar boek, omdat het over het geloof en geaardheid gaat. Toen ik begon met lezen viel me gelijk op dat de schrijfstijl heel fijn en vlot was en dat ik door de hoofdstukken heen vloog. Zelf ben ik christelijk opgevoed (maar niet zwaar gelovig) maar ik heb al lange tijd niet veel meer met het geloof. Ik was dan ook bang dat geloof een heel grote rol zou spelen, wat ook wel zo is, maar het wordt heel respectvol en vlot beschreven. Dat is knap, want het kan een gevoelig onderwerp worden. Het boek laat echter heel mooi beide kanten zien, zonder dat het bekritiserend wordt. Daar heb ik veel bewondering voor. De personages voelden voor mij levensecht, wat heb ik meegeleefd met Tanner en Sebastian en wat hoopte ik op een gelukkig einde. De gevoelens en gedachtes zijn zo echt en puur, wat het verhaal nog realistischer maakt dan dat het al is.

Mijn versie van jou is één van de fijnste boeken die ik de laatste tijd heb gelezen. Het boek bevat zware onderwerpen, maar het verhaal zelf wordt niet zwaar. Wel kwam het verhaal echt bij me binnen en het heeft me zeker geraakt. Applaus voor Christina en Lauren, ik kan dit boek van harte aanraden!

★★★★☆

* Dit boek heb ik ontvangen als recensie-exemplaar

Volg je mij al op FacebookBloglovin’Instagram en Twitter?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.