Tips voor je citytrip naar Rome

Jarenlang wilde ik naar Rome en afgelopen zomer was het eindelijk zover! Samen met een vriendinnetje vertrok ik naar deze mooie Italiaanse stad om hier vier dagen te genieten van deze prachtige stad 😀 Ik heb mijn tips voor je gebundeld, kijk je mee?

Colosseum: niet te missen tijdens je trip naar Rome. Erg indrukwekkend om deze ruïnes te bezoeken, wat is het groot! Via deze website kun je de officiële tickets kopen, je krijgt ook nog extra korting met je studentenpas (wel je studentenpas meenemen dus). Met deze kaartjes heb je op 2 aansluitende dagen toegang tot het Colosseum en Forum Romanum. Dus je kunt de ene dag het ene doen, de volgende dag het andere (wij deden Colosseum aan het einde van de middag, Forum Romanum de volgende ochtend).

Forum Romanum: ik vond het heel indrukwekkend om hier rond te lopen. Je ziet hier nog veel ruïnes van triomfbogen, tempels en basilieken waarbij je je echt in het oude Rome waant.

Vaticaanstad: wow, Vaticaanstad was ook een bijzondere ervaring! Trek hier zeker een dagdeel voor uit, je kijkt hier je ogen uit. Tickets kun je via deze website bestellen, zorg er wel echt voor dat je van tevoren je kaartjes koopt. Vergeet ook niet de Sixtijnse Kapel te bezoeken én de Sint-Pietersbasiliek. Bij de laatstgenoemde heb je ook een prachtig uitzicht over Vaticaanstad! Je moet 550 treden op maar dat is prima te doen en zeker de moeite waard.

Castel Sant’Angelo: voor nog geen € 10 kun je deze Engelenburcht bezoeken met middeleeuwse wapens, oorspronkelijke tombes en een prachtig uitzicht over de Sint-Pietersbasiliek. Ik vind het zeker een aanrader om hier binnen een kijkje te nemen! Het ligt in de buurt van Vaticaanstad, dus je kunt je bezoek prima combineren.

Pantheon: het Pantheon moet je ook zeker niet overslaan. Het is een van de best bewaard gebleven Romeinse gebouwen ter wereld. Ik was erg onder de indruk van de cirkel in het plafond, waar dus ook gewoon regen (en zelfs sneeuw!) doorheen valt. Je kunt hier gewoon gratis naar binnen.

Fietsen huren: wij hadden 4 dagen in Rome en dat vond ik heel fijn, want daardoor hadden we een dag ‘extra’ waarbij we lekker door de stad konden fietsen zonder te hoeven haastenen bepaalde uitzichtpunten konden bezoeken. Wij huurden fietsen bij Baja Bikes voor € 12,50 per persoon per dag. Baja Bikes zit op loopafstand van het Colosseum en volgens mij ook wel op meerdere plekken in Rome. Ik vond het erg leuk om de stad fietsend te verkennen!

Villa Borghese: dit is een heel tof park! Hier heb je een meertje waar mensen aan het roeien zijn waar wij even lekker hebben uitgerust op een bankje. Leuk om doorheen te fietsen, wandelen kan ook. Vanaf de Pincio (in Villa Borghese) heb je trouwens ook een heel mooi uitzicht over Rome!

Trevifontein: leuk om te zien, maar verwacht hier niet te veel van. Het is hier over het algemeen ook echt ontzettend druk (tip: om 6 uur ’s ochtends is het een stuk rustiger ?).

Wijk Trastevere: deze wijk is erg sfeervol en gezellig, wij bezochten een uitzichtpunt in de buurt en daarna streken we neer op een van de gezellige terrasjes in deze wijk waar we een heerlijke pizza aten. Leuk om doorheen te wandelen of fietsen!

Uitzichtpunten: ik raak maar niet uitgepraat over de mooie uitzichtpunten, daarom verwijs ik je graag naar mijn artikel over de uitzichtpunten in Rome!

Piazza Navona: superleuk en sfeervol pleintje! Hier kun je heel leuk borrelen en mensen kijken en er staat ook een kerkje die je kunt bezoeken. In de omringende straatjes kun je lekker eten!

Aventijn: met onze gehuurde fietsen gingen we ook naar de Aventijn. Kijk hier door het beroemde sleutelgat voor een tof uitzicht! Ga ook even naar parkje Giardino degli Aranci, een park met sinaasappelbomen waarbij je ook een mooi uitzicht hebt over Rome.

Spaanse trappen: ik herkende de Spaanse trappen vooral uit The Lizzie McGuire Movie (hey now, hey now!). Leuk om hier even rond te lopen en uit te rusten! In de buurt zit trouwens Pompi, waar ze claimen de beste tiramisu van Rome te hebben. Wij haalden in de avond hier een bakje tiramisu die we opaten op de Spaanse trappen, een geweldige afsluiter van onze trip in Rome!

Ben jij weleens in Rome geweest? Wat vond je ervan? 😀

Volg je mij al op FacebookBloglovin’Instagram en Twitter?

1 Reactie

  1. Aesa
    26 september 2018 / 14:18

    Het was geweldig <3!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.