Even kletsen over lentekriebels

Het is weekend, het zonnetje schijnt en er staat een soepje te pruttelen op het vuur terwijl ik deze blog typ. Ik ben blij dat het langer licht is en dat het zonnetje zich steeds meer laat zien. Toch merk ik dat ik de laatste tijd in een dipje zit waar ik niet echt makkelijk uitkom. Ik begon na te denken over de dingen waar ik blij van word en dat zijn er gelukkig een heleboel! Dit leek me een leuk idee voor een nieuw blogje. Lees je mee?

☆ Eten op nieuwe plekjes met lieve mensen: ik sta er bij collega’s om bekend dat ik iedere week wel een etentje, lunch of high tea gepland heb staan. Ik vind het echt gezellig om met vriendinnen iets leuks te plannen waarbij we wat gaan eten op een plek die we nog niet kennen. Samen met Vienna ga ik bijvoorbeeld regelmatig highteaën, vorig weekend waren we bij Prins Heerlijk in Tilburg. Het was zo gezellig om na een lange tijd weer bij te kletsen en de high tea was ook erg lekker. De week daarvoor ging ik Aesa opzoeken in Amsterdam en we lunchten gezellig bij Beter & Leuk in het zonnetje. Na onze lunch at ik hier nog een heerlijke vegan roze koek (!). Volgend weekend ga ik met Aesa lunchen bij de The Streetfood Club in Utrecht, zin in! Ik weet zeker dat er de komende tijd nog meer gezellige etentjes bij komen. Vienna en ik gaan binnenkort nog highteaën bij Puur Mercure in Tilburg (tot nu toe mijn favoriete high tea aller tijden) en we willen ook nog gaan high teaën bij Keuken van Leer (van Meester Patissier Robèrt van Beckhoven) in Oisterwijk. Ik vind het zo leuk om nieuwe tentjes en restaurants te ontdekken en te genieten van heerlijk eten, een leuke sfeer en natuurlijk de gezelligheid.

☆ Tijd met familie: deze week nam ik een dag vrij om samen met mijn zus en haar kinderen (mijn lieve nichtje en neefje) naar de Efteling te gaan. Toen ik nog studeerde ging ik regelmatig lunchen met mijn zus, maar nu ik fulltime werk zie ik ze helaas wat minder. Daarom extra leuk dat we deze week een paar uurtjes naar de Efteling gingen. Ik vind het zo leuk om te zien hoe mijn nichtje en neefje zich ontwikkelen en ik vind het geweldig als ik ”tante Nouk” word genoemd. Volgende week zie ik iedereen weer met de paasbrunch en we hebben in mei een familieweekend gepland staan. Gezellig!

☆ Verse soepjes maken: bij lentekriebels denk je misschien niet meteen aan soep, maar van mij mag hij in het rijtje. Ik werk 5 dagen per week op kantoor waarbij ik mijn eigen lunch mee moet nemen en ik vind het soms wel lastig om daarin af te wisselen. Van collega’s kreeg ik de tip om zelf soep te maken en sindsdien wil ik eigenlijk geen andere soep meer dan verse, zelfgemaakte soep. Met de recepten van Puur Suzanne maakte ik courgettesoep, bloemkoolsoep en doperwtensoep. Courgettesoep is echt mijn favoriet, heerlijk! Ik maak een grote pan soep klaar in het weekend en ik zet een paar doosjes in de diepvries, zodat ik er op een later moment nog van kan genieten. De zoete aardappel-paprikasoep, broccolisoep en pompoensoep wil ik ook nog maken.

☆ Tulpen: mijn lievelingsbloemen staan weer in bloei, de tulpen! Ik vind deze bloemen echt prachtig en ik word er meteen vrolijk van als ik ze zie. Ik moet snel een bosje in huis halen!

☆ Super Mario Party: mijn vriend heeft een Nintendo Switch gekocht waar hij spelletjes op kan doen. Mijn vriendin Vienna heeft ook een Switch en ze liet mij kennismaken met het spel Super Mario Party. Ik was meteen verslaafd en niet veel later had ik het spel ook in huis. Mijn vriend vindt het minder leuk dan ik, maar gelukkig krijg ik hem regelmatig overgehaald om samen een spelletje te doen. Ik twijfel ook nog om Super Mario Odyssey te kopen, die blijkt ook erg leuk te zijn.

☆ Toekomstplannen: verder krijg ik ook energie van het plannen van reizen (later meer over onze vakantieplannen) en ik loop al een langere tijd rond met het idee om aan de slag te gaan als freelance tekstschrijver. Ik vind het nog moeilijk om hier de eerste stappen in te zetten, vooral omdat ik fulltime werk en in de avonden of in de weekenden niet altijd de tijd of de energie heb om me hier goed in te verdiepen. Hopelijk kan ik hier binnenkort de eerste stappen voor gaan zetten!

Een mooi lijstje met favorieten waar ik blij van word. Nu heerlijk genieten van het weekend en proberen de positieve vibe vast te houden. Waar krijg jij lentekriebels van? Fijn weekend!

Liefs, Anouk ?

Volg je mij al op FacebookBloglovin’Instagram en Twitter?

4 Reacties

  1. 14 april 2019 / 16:01

    Wat een heerlijk artikel! Laten we binnenkort weer wat afspreken om iets nieuws te ontdekken! 🙂

  2. Niki
    15 april 2019 / 12:16

    Ga asjeblieft aan de slag als freelance tekstschrijver. Dat is ECHT iets voor jou!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.