Boekrecensie: Laure Eve – Vervloekingen (The Graces, #2)

Eindelijk, het langverwachte vervolg op De Graces! Ik vond De Graces een tof boek, extra leuk ook dat ik auteur Laure Eve heb mogen ontmoeten en interviewen. De verschijning van deel twee werd een paar keer uitgesteld maar gelukkig kwam Vervloekingen dan eindelijk uit in januari. Ik was heel benieuwd of het vervolg net zo leuk zou zijn als het eerste deel.

De Graces zijn vastbesloten om hun geheimen te begraven en het normale leven weer op te pakken. De vloek die op hun familie rust blijft ze achtervolgen. Wanneer Summer Grace een set tarotkaarten vindt, wordt de kracht van de vloek pas echt duidelijk. River is de sleutel tot het verbreken van de vloek, maar dat brengt een groot risico met zich mee.

Ik heb genoten van De Graces, dat boek hield me in zijn greep. Met het lezen van Vervloekingen moest ik even nadenken wat er ook alweer was gebeurd in het vorige deel en wat de rol van alle personages was. Gelukkig wist ik hier vrij snel mijn weg in te vinden. Helaas gingen de hoofdstukken van Vervloekingen voor mijn gevoel van de hak op de tak. Ik moest steeds weer wennen aan nieuwe verhaallijnen zonder dat ik een link kon leggen met de eerdere verhaallijnen. Dit komt tegen het einde van het verhaal wel samen, maar toch had het voor mij wel wat soepeler gemogen. Er zijn wat losse eindjes en sommige verhaallijnen worden snel opgelost en blijven liggen op de oppervlakte. Jammer, want meer diepte in minder verhaallijnen had het boek sterker gemaakt.

Hoofdpersonage River sprak mij aan in het eerste boek. Laure Eve zet haar op een mysterieuze en intrigerende manier weg en dat hield me geboeid. In Vervloekingen raakt River steeds meer op de achtergrond en je leest het verhaal nu vanuit het perspectief van Summer. In het eerste boek worden de Graces zo mysterieus weggezet, maar die magie vond ik minder aanwezig in het tweede deel. Aan het einde van het boek komt er pas wat vaart in het verhaal en dan wordt het ook spannend. Ik had het daarnaast leuk gevonden om meer te lezen over de tarotkaarten en andere rituelen. Het idee van de serie was leuk en veelbelovend, maar het tweede deel heeft zijn beloftes voor mij niet waargemaakt.

★★★☆☆

* Dit boek heb ik ontvangen als recensie-exemplaar

Volg je mij al op FacebookBloglovin’Instagram en Twitter?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.