5x nieuwe, handige reisitems voor de wereldreis #1

Wanneer ga jij weer op reis? Heb je een mooie reis in het vooruitzicht of nog even niks op de planning? De laatste tijd heb ik een aantal nieuwe reisitems gekocht voor de wereldreis en die wil ik vandaag graag met jullie delen. Kijk je mee?

5x nieuwe reisitems voor de wereldreis

★ Camera: ik heb zelf al jaren een spiegelreflexcamera, maar die vind ik te zwaar om een jaar lang iedere dag mee te sjouwen. Daarom heb ik er voor gekozen om een nieuwe camera aan te schaffen. Zelf heb ik niet zo veel verstand van camera’s, gelukkig heb ik een collega die fotografeert en mij goed kon adviseren! Via Kamera Express heb ik deSony A6000 body zilver + SEL 16-50mm F/3.5-5.6 PZ OSS zilver occasion besteld. Het is dus een tweedehands camera, maar hij ziet er nog ongebruikt uit en hij had ook nog maar weinig kliks. Ik heb hem nu een stuk goedkoper kunnen kopen dan wanneer ik een nieuw exemplaar had gekocht. Ik heb ook nog een hoesje besteld, ik ben er helemaal klaar voor om mooie kiekjes te schieten tijdens de reis!

★ Slaapzak: mijn vriend ik zijn van plan om regelmatig in een tentje te slapen op reis. In Canada hebben we een huurauto geboekt en we nemen zelf een tentje mee zodat we kunnen kamperen. Vorige week hebben we inkopen gedaan voor onze kampeeravonturen. Zo hebben we allebei een trekkingslaapzak gekocht. We kopen zo veel mogelijk lichtgewicht spullen, omdat we niet te veel kilo’s in onze backpack willen stoppen. De slaapzak weegt maar 680 gram en is makkelijk weer op te bergen. Ik heb zelf een maat L gekocht, mijn vriend is een stuk groter en heeft een slaapzak in de maat XL.

★ Trekkersmatje: we hebben ook allebei een trekkersmatje gekocht waar we met onze slaapzak op kunnen liggen. Ook het matje is licht (510 gram) en handig mee te nemen. We gaan binnenkort trouwens onze tent opzetten en een keertje proefslapen in de tuin van mijn ouders, dus ik zal onze bevindingen zeker delen! 🙂

★ Kussen: ook kochten we een kussen die je op meerdere manieren kunt gebruiken. Handig voor in het vliegtuig als nekkussen en in de tent als hoofdkussen. Ik ga denk ik wel een kussensloopje meenemen die ik hier nog omheen ga doen.

★ Packing cubes: een wereldreis maak je natuurlijk wel in stijl, haha! Ik ga mijn kleding in packing cubes stoppen, zodat ik niet mijn hele backpack leeg hoef te halen als ik op zoek ben naar een specifiek kledingstuk. Mijn shirtjes gaan bijvoorbeeld samen in één packing cube, net als broeken en en jurkjes/rokjes. De packing cubes die ik online bestelde vond ik er heel tof uitzien, maar ik twijfel helaas een beetje over de kwaliteit. Ik ga het in ieder geval proberen met deze packing cubes en anders koop ik onderweg wel een nieuw setje.

Ik heb nog een heleboel meer reisitems gekocht, vinden jullie het leuk als ik die ook met jullie deel? 🙂 En heb jij nog tips voor handige reisitems?

Liefs, Anouk

* Dit artikel bevat affiliate links. Als je op de links klikt en een bestelling plaatst, krijg ik een kleine commissie op jouw bestelling.

Volg je mij al op FacebookBloglovin’Instagram en Twitter?

4 Reacties

  1. 23 juli 2019 / 09:34

    Dat is echt een super keuze voor een systeem camera! Zelf gebruik ik de net even oudere versie Sony A5000 en ik ben echt dol op die camera. Hij schiet in sommige gevallen zelfs mooiere plaatjes dan mijn spiegelreflex.

  2. Anny
    23 juli 2019 / 11:20

    Neem bij ons maar kussenslopen mee. En nee, ik hoef ze niet terug ???

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.